«Πού θα πάμε συμπεθέρα στο γιαλό για στον Αθέρα...Στο γιαλό θε να βραχούμε, στο βουνό θε να χαθούμε...»... Και χάθηκαν όντως μες στις μουσικές, τους χορούς και τα καριώτικα γλέντια οι 50 συμμετέχοντες της 8ης συνάντησης του IkariaDance Project στην Ικαρία (Ιούλιος 2012, Cavos Bay Hotel, Αρμενιστής).

Από το 2005 το Φεστιβάλ Ικαρίας, μεταξύ των άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, άρχισε να οργανώνει κάθε χρόνο μια σημαντική εκδήλωση περί τη Μυθολογία.

O βαθμός γνώσεων και η ποιότητα εκπαίδευσης του στελεχών που προσφέρουν τουριστική υπηρεσία, ανεξαρτήτως θέσης και ειδικότητας, είναι μία από τις σημαντικότερες και ουσιαστικότερες παραμέτρους στη λειτουργία και ανάπτυξη του τουρισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης, για την ανάδειξη, εδραίωση και ανάπτυξη του τουρισμού, είναι στρατηγική και βαρύνουσα.

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (ΟΤΟΝΑΣ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου ξεκίνησε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Ήδη ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια στους Δήμους Βαθέος και Πυθαγορείου.

ikariastore banner