Πρόσκληση για τις αρχαιότητες

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου υπεγράφη η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην ανάδειξη, αποκατάσταση και προβολή αρχαιοτήτων και μνημείων, με συνολικό προϋπολογισμό 9.674.537 ευρώ. Η πρόσκληση απευθύνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στους εποπτευόμενους φορείς του.

Η έναρξη υποβολής των προτάσεων αρχίζει από αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2010. Όσες προτάσεις υποβληθούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα αξιολογηθούν άμεσα.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Με την παρούσα πρόσκληση εκτιμάται ότι θα ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός έργων στο τομέα του πολιτισμού που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη, αποκατάσταση και προβολή του αρχαιολογικού μας πλούτου καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών στα νησιά της Περιφέρειας μας».

Το σύνολο των μηχανισμών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχτεί τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι αρμόδιους φορείς και να προχωρήσει τάχιστα στην ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, καθώς και στην άμεση υλοποίηση των έργων.