Πρόσκληση για πολιτισμό & μουσεία

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου υπεγράφη η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην κατασκευή και βελτίωση κτιριακών υποδομών ή και εξοπλισμού αρχαιολογικών, θεματικών, λαογραφικών μουσείων και πολιτιστικών κτιρίων νεώτερου και σύγχρονου πολιτισμού. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2.750.00 ευρώ. Η πρόσκληση απευθύνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στους εποπτευόμενους φορείς του.

Η έναρξη υποβολής των προτάσεων αρχίζει στις 12 Ιουλίου και λήγει στις 23 Αυγούστου 2010. Όσες προτάσεις υποβληθούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα αξιολογηθούν άμεσα.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα συμβάλλουν στην διάσωση, ανάδειξη και προβολή των πλούσιων αρχαιολογικών ευρημάτων στα νησιά της Περιφέρειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην τουριστική ανάπτυξη τους».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες υποβολής και ένταξης των πράξεων, ώστε να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση των έργων.

ikariastore banner