Πολλές φορές, όταν δημοσιεύουμε μια ιστορία στις ελεύθερες πτήσεις, κάποιοι με ρωτούν; «Είναι αληθινή;». «Ναι, απαντώ, αλλα τι σημασία έχει;» Κάποιοι άλλοι με ρωτούν, «Είναι παλιά ή σύγχρονη;» Μα και πάλι, τι σημασία έχει;

Το βιβλίο περιλαμβάνει και Audiobook σε CD με αφήγηση από την ίδια τη Συγγραφέα και παιδικά λαχνίσματα που εμπεριέχονται στο βιβλίο, με την ευγενική συμμετοχή παιδιών από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

28/07/2014 - 00:56Δράκανο

Μετά το κολαστήριο της Μυκόνου, βρίσκομαι επιτέλους στον Ικάριο παράδεισό μου. Έφτασα στο νησί πάνω στην ανατολή· εύχομαι αυτή η εμπειρία να φέρει και τη δικιά μου… Τόσο καιρό μακριά απ’ το Πνεύμα, που με την πρώτη ευκαιρία φτέρωσε αυθόρμητα μόνο του μέσα απ’ το λυχνάρι μου.

Το Μισοκωλάκι είναι ένα παραμύθι της λαϊκής παράδοσης της Ικαρίας. Οι μεγαλύτεροι το θυμούνται καλά από τις αφηγήσεις μανάδων και γιαγιάδων. Έχει βαθιές ρίζες και όπως σε όλα τα παραμύθια, ο σκοπός του, πέρα από ψυχαγωγικός, είναι να καλλιεργήσει τη φαντασία και να διδάξει τη νεότερη γενιά από την προγενέστερη.

Κάθε Σάββατο 12:00-13:00 στο Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, η Άννα Καλαλή διασκευάζει παραδοσιακά παραμύθια και αφηγείται ιστορίες στη θάλασσα των ραδιοκυμάτων. Μπορείτε να ακούτε ζωντανά το Ράδιο Ικαρία 87,6 fm από το κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του ikariamag.gr. Απολαύστε το παραμύθι...

Μια φορά και ένα καιρό οι κάτοικοι μιας γκρίζας και μονότονης κωμόπολης που δεν έχει σημασία πώς τη έλεγαν και πού ήταν, είχαν συνηθίσει να πλήττουν, τόσο πολύ που ούτε το καταλάβαιναν πια. Ξυπνούσαν χαράματα, έριχναν το πρωινό τους καύσιμο στις κούπες τους, μασουλούσαν λίγη τροφή και βάδιζαν ράθυμα για τις δουλειές τους.

ikariastore banner