Κλείνουν οι δήμοι της Ικαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα όλοι οι δήμοι της Ικαρίας εν όψει της συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο. Οι δημοτικές αρχές καλούν εμπόρους και επιχειρηματίες του νησιού να πράξουν το ίδιο προκειμένου να δυναμώσουν οι φωνές που απαιτούν την συνεχή σύνδεση Αγίου Κηρύκου και Φούρνων με την κυρίως Ελλάδα.  

Η κατάσταση με την συγκοινωνία είναι πια απελπιστική καθώς η καθημερινότητα στο νησί έχει δυσκολέψει ιδιαιτέρως υπό αυτές τις συνθήκες. Οι δήμοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, τη μείωση των ναύλων, την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο κόστος μετακίνησης τους και την δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων. Παράλληλα ζητούν καλύτερα λιμάνια, σύσταση Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αεροπορική σύνδεση με Αθήνα σε καθημερινή βάση και μείωση του κόστους μετακίνησης στις τιμές του 2009.

Η συγκοινωνία – επικοινωνία ενός νησιού με την ηπειρωτική χώρα και τα υπόλοιπα μέρη δεν είναι μόνο βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αλλά και παράγοντας για την επίτευξη ενός επιπέδου ζωής αντάξιο των αναγκών και των προσπαθειών των κατοίκων του.


ikariamag



η φωτογραφία είναι από το goldmine.capitalblogs.gr

ikariastore banner