Καταπάτηση ρυθμίσεων του Νομού από τον Ο.Α.Ε.Ε.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι τρεις Δήμαρχοι της Ικαρίας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες, το Βουλευτή Νομού Σάμου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου σχετικά με την «αυθαίρετη» όπως τη χαρακτηρίζουν κατάργηση από πλευράς διοίκησης του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφαλισμένων Ελεύθερων Επαγγελματιών) των διατάξεων του Νομού 3052/02  (Άρθρο 9) που δίνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρεωτική ασφάλιση εκείνων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε γεωγραφικά διαμερίσματα με πληθυσμό κάτω των 2000 και σε μερικές περιπτώσεις και κάτω των 1000 κατοίκων.

Η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε με βάση την υπηρεσιακή εγκύκλιο 133-24/11/2009 που μνημονεύει τόσο δυο αποφάσεις του Δ.Σ Ο.Α.Ε.Ε όσο και ένα υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «καταργεί» στην πράξη τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της νομοθεσίας με προφανή σκοπό να αυξήσει τα έσοδα του οργανισμού.

Κλείνοντας την επιστολή τους οι δήμαρχοι καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. και καλούν το αρμόδιο υπουργείο να υπερασπιστεί την εφαρμογή του νομού που φέρει και την δική του έγκριση.

ikariamag

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr