Αργά τη νύχτα ο άνεμος δυνάμωσε πολύ και είχε τέτοια κατεύθυνση που ξημερώνοντας έφερε μεγάλα κύματα μέσα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. Το νερό κάλυψε τον παραλιακό δρόμο και ένα αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται ανεξέλεγκτο, να σηκώνεται και να χτυπάει στο τοιχίο που οριοθετεί τον παραλιακό από τον πεζόδρομο.

Δύσκολο καιρός, χιόνια στα ορεινά της Νικαριάς (αρκετοί μαθητές δεν μεταφέρθηκαν στα σχολεία τους από ορεινους οικισμούς) δυνατοί αέρηδες (το Ιεράπετρα θα φύγει αύριο Τετάρτη το απόγευμα από τον Πειραιά για τα νησιά μας).

Η περιβόητη νεοαποκτηθείσα αμμουδιά του Καρκιναγρίου φαίνεται να μην αντέχει και δεύτερο χειμώνα και σιγά σιγά εγκαταλείπει το χωριό. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ρούφηξε την άμμο και επανέφερε ένα γνώριμο τοπίο, τα βράχια.

Η κακοκαιρία έχει εξαφανίσει το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ενώ έχει ήδη βγει δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

200mm βροχής πέφτουν στο βροχερό Βέλγιο σε 3 μήνες. 204,6mm Βροχής έπεσαν στο Φύτεμα Ικαρίας από το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου μέχρι το απόγευμα της 11ης και 187,6mm στο Τραγοστάσι.

Ένας χρόνος πάει από τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας στην Ικαρία. Και με την πρώτη βροχή, πάλι άρχισε η πληγή των ξεχαρβαλωμένων υποδομών να τρέχει, πάλι κοπήκαν δρόμοι, έπεσαν βράχια, διακόπηκε η ροή της καθημερινότητας. Με την πρώτη βροχή!

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και πάλι χθες Τρίτη 11/10 την Ικαρία οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.