Η εξέλιξη των έργων

1. Στις 22-4-2010 ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Σάμου συνοδευόμενος και από άλλους τεχνικούς της υπηρεσίας προέβησαν στην εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή του τοιχίου στον παραλιακό δρόμο Άγιος Κήρυκος – Ξυλοσύρτη με προϋπολογισμό 350.000€. Οι εργασίες αρχίζουν άμεσα.

2. Η Ν.Α Σάμου σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου χρηματοδότησε τον ηλεκτροφωτισμό του μνημείου των θυμάτων των πυρκαγιών του 1993 με το ποσό των 15.000€.

3. Το συνεργείο του Επαρχείου συνεχίζει την τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών δοκών στον επαρχιακό δρόμο Πλαγιά-Εύδηλος.

4. Επειδή ο αρμόδιος κατά το Νόμο Δήμος αδυνατεί λόγω έλλειψης πόρων να  αποκαταστήσει  τη ζημιά στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου μέσα στον οικισμό Μαυράτο, την εκτέλεση του έργου θα αναλάβει η Ν.Α. Σάμου. Για το σκοπό αυτό ξεκινούν διαδικασίες για την εξεύρεση των απαιτούμενων πιστώσεων περίπου 350.000€ και την εκπόνηση της απαιτούμενης γεωτεχνικής μελέτης και της μελέτης αποκατάστασης. Το έργο θα εκτελεστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

5. Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς με ευθύνη της Ν.Α. Σάμου  οι εργασίες διαπλάτυνσης και κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στο δρόμο εντός του οικισμού των Θερμών Αγίου Κηρύκου προϋπολογισμού 150.000€. Στόχος να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος.

6. Συνεχίζονται και πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους (υπολείπονται μερικές δεκάδες μέτρα) οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου Τραπάλου- Μαγγανίτης.

7. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή μικρού τοιχίου στη θέση Καψάλια για αποκατάσταση ζημιάς που είχε προκληθεί στο επαρχιακό δίκτυο Άγιος Κήρυκος-Καραβόσταμο- Εύδηλος από έντονες βροχοπτώσεις.    

ikariastore banner