Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει του δήμους του Βορείου Αιγαίου ότι, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (ΕΦΝ), η ομοσπονδία εθνικών συμβουλίων νέων και διεθνών ΜΚΟ νεολαίας, που εκπροσωπεί περίπου 10 εκατομμύρια νέους από όλη την Ευρώπη, απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων σε όλους τους ΟΤΑ των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την φιλοξενία της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2013.

Ο τίτλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» απονέμεται σε μια Ευρωπαϊκή πόλη για μια περίοδο 12 μηνών, στη διάρκεια της οποίας δίνεται η ευκαιρία στην τοπική αρχή να επιδείξει το πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό δυναμικό της νεολαίας της. Πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας επιλέχθηκε η πόλη του Ρόττερνταμ, ενώ για το 2010 και το 2011 έχουν επιλεγεί οι πόλεις του Τορίνου (Ιταλία) και την Αντβέρμπ (Βέλγιο) αντιστοίχως.

Η ενδιαφερόμενη τοπική αρχή θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση υποβολής υποψηφιότητας στην οποία θα περιγράφονται οι ετήσιοι στόχοι/δράσεις για το 2013, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός και οι τρόποι συμμετοχής των νέων στις ανωτέρω προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Παράλληλα, στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτεται μια γραπτή απόδειξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την τοπική αρχή (υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο ή πρόεδρο κοινότητας), καθώς και μια γραπτή δήλωση υποστήριξης από μια ανεξάρτητη τοπική ή περιφερειακή οργάνωση νεολαίας. Εάν δεν υπάρχει τοπικό συμβούλιο νέων, μια συμμαχία τοπικών ΜΚΟ νεολαίας θα πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς την αίτηση της τοπικής αρχής.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: eyc2013applications@youthforum.org, ενώ για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Magdalena Kurz (Magdalena.kurz@youthforum.org), μέλος της γραμματείας του ΕΦΝ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 22η Ιουνίου 2010. Αιτήσεις που θα υποβάλλονται πέραν αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (http://www.youthforum.org/en/system/files/yfj_public/media_corner/en/019...), και να λάβετε το έντυπο της αίτησης από την κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.youthforum.org/en/system/files/yfj_public/media_corner/en/020....
 

ikariastore banner