Πανηγύρι Κάβο Πάπα 2011: Πετρόπουλη όπως…Ικαρία!

Οι προσπάθειες του συλλόγου για την πληγείσα Δ.Ικαρία, το ξέφρενο πανηγύρι στην Πετρούπολη και… η Συμφωνική της Ικαρίας!

Τι αντίκρισαν όσοι ανέβηκαν το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου για τρέξιμο στα γήπεδα του λόφου της Πετρούπολης; Κόσμο να χορεύει ξέφρενα καριώτικο, ταγκό και άσματα λαϊκά! Και επί σκηνής… 4 βιολιά, 1 τσαμπούνα και 2 ορχήστρες!

 

Ο Σύλλογος Κάβο Πάπας όπως έχει δηλώσει από την 1η μέρα των καταστροφών, έχει στρέψει όλες τις δράσεις τους στην αποκατάσταση των σοβαρών καταστροφών που υπέστησαν τα χωριά του μετά τον περασμένο Οκτώβρη. Ως ένας άμεσα παρεμβατικός σύλλογος με ποικίλες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο (ιατρείο, βοήθεια συγχωριανών, αιμοδοσία, μουσείο, παιδική χαρά, ημερολόγια, βιβλία, πολιτιστικά φεστιβάλ κλπ) δήλωσε από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας πως σκοπός του είναι να γίνει … μια νέα αρχή!

Και γι΄αυτό εργάζεται συνεχώς από τότε: Με επιστολές έκκλησης βοήθειας σε ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επιστολές πίεσης στους αρμόδιους φορείς, με παρέμβαση για την ανάπλαση της Λαγκάδας, εθελοντική εργασία για τον καθαρισμό του κοινοτικού γραφείου, κ.ά. Και τώρα, παρόλο που ένας τόσο δραστήριος σύλλογος έχει ανάγκη από χρήματα για να βγάλει τις υποχρεώσεις της χρονιάς, ο Πάπας αποφάσισε αντί για ετήσιο χορό να διοργανώσει πανηγύρι στην Αθήνα και όλα τα έσοδα να πάνε στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κόσμος του Πάπα κινητοποιήθηκε και με εθελοντική εργασία έστησε το πανηγύρι της 18ης Ιουνίου 2011 στη Πετρούπολη. Το στοίχημα ήταν μεγάλο καθώς αν και έμπειρος στις διοργανώσεις (Λαγκάδια, ημερίδες, προβολές, πανηγύρια) ήταν η πρώτη χρονιά που ο Πάπας διοργάνωνε στην Αττική κάτι τέτοιο. Όμως βρήκε πολλούς και καλούς συμμάχους: Τη δημοτική αρχή της Πετρούπολης αλλά και έναν σύλλογο που πρόσφατα είχε κάνει πανηγύρι και δέχτηκε με μεγάλη χαρά να προσφέρει την υποδομή του γι’ αυτό τον ιερό σκοπό…. τον Σύλλογο Κρητών Πετρούπολης!

Η βραδιά όμως δε θα είχε γίνει … μαγική, χωρίς την εθελοντική παρουσία των ικάριων μουσικών: Οι παίδες εν καμίνω με το βιολί του Γιώργου Πλύστακα, οι Παπιστάνοι με το βιολί του Νίκου Κράτσα, ο Νίκος Φάκαρος και ο βετεράνος Γιώργος Φραδέλης (Τσοργάκι) με τις δοξαριές τους αλλά και ο εξαιρετικός τσαμπουνιέρης Δημήτρης Σπανός, έκαναν την Πετρούπολη … Ικαριά!

Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, καριώτικο κρέας και κρασί στρώθηκαν στα τραπέζια και οι μουσικοί εναλλάσσονταν ενώ τις στιγμές που «συνομιλούσαν» επί σκηνής, το κέφι απογειωνόταν από τους πρωτόγνωρους ήχους… της Συμφωνικής Ικαρίας!

 

Το πανηγύρι πέτυχε, τα χρήματα (μαζί με εκείνα από προηγούμενες και επόμενες ενέργειες του Συλλόγου) θα καλύψουν ανάγκες των χωριών του Πάπα (είναι πολλές...) καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται!

Κάτι μάς λέει ότι και το παπιστάνικο πανηγύρι στην Αθήνα, είναι ακόμα στην αρχή…

ikariamag
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

 

ikariastore banner