Επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου.Ποιοι αναλαμβάνουν

Κωστής Μουσουρούλης και Γιώργος Βερνίκος αναλαμβάνουν το Ναυτιλίας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας &  Αιγαίου αναλαμβάνει ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης, ενώ στη θέση του υφυπουργού μπαίνει ο κ. Γιώργος Βερνίκος, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος νησιωτικής πολιτικής. Την πρόταση για τη συμμετοχή του κ Βερνίκου στην κυβέρνηση  εισηγήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο κύριος Μουσουρούλης είναι βουλευτής από το 2009, δημοτικός σύμβουλος Χίου (από το 2010 μέχρι σήμερα) με τη Νέα Αντίληψη, υπήρξε Ανώτερο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάστηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας – Τεχνολογίας και Περιφερειακής Πολιτικής (1987-2004), Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (2004-2007),  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης - Αρμόδιος για την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους (2007-2009).

Ο κύριος Βερνίκος είναι Πρόεδρος της ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ Α.Ε. Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(Επίτιμος Πρόεδρος), και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Γενικός Γραμματέας). Υπήρξε Πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE μέχρι σήμερα. Είναι μέλος σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων, που έχουν σα στόχο την επιχειρηματική, πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Παραπολιτικά: Σύμφωνα με την i-efimerida.com, ο κύριος Βερνίκος είναι φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ο ίδιος μόλις δέχθηκε το τηλεφώνημα στο οποίο του προτάθηκε να αναλάβει χρέη υφυπουργού, έκανε ένα μικρό γκάλοπ στη σελίδα του στο Facebook ζητώντας τη γνώμη των φίλων του.

Καλή σχέση με το διαδύκτιο φαίνεται να έχει και ο νέος Υπουργός κ. Μουσουρούλης καθώς η σελίδα με το όνομα του στο Wikipedia, έχει ήδη ενημερωθεί για την Υπουργοποίηση του!

ikariamag.gr
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner

ikariaki-agora.gr