Ρεπορτάζ για τα απορρίμματα στην Ικαρία

Στο θέμα των σκουπιδιών, κυρίως στο μάζεμα τους από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Κηρύκου όπου εδώ κ ένα μήνα η κατάσταση είναι τραγική, αλλά και στη διαχείριση τους, υπάρχει μια λύση που μπορεί αν όλα εξελιχθούν ομαλά, να βοηθήσει την κατάσταση.

Τρίμηνη σύμβαση υπέγραψε ο δήμος Ικαρίας με ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίαση μηχανημάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (την διαλογή αναλαμβάνει η εταιρεία) το κόστος είναι 82 ευρώ ο τόνος και για τρεις μήνες θα κοστίσει 30 με 35.000 ευρώ.

Αναμένονται, η διαμόρφωση των χώρων υποδοχής των μηχανημάτων, οι τελικές συμφωνίες ενώ δεν αποκλείεται για 10 μέρες και για αποσυμφόρηση της περιοχής να μεταφερθούν ορισμένα στους άλλους 2 ΧΑΔΑ αφού υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους των περιοχών.

Σύντομα θα έχουμε το κοντέινερ 5,5 τόνων που θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ άλλου νησιού αν χρειαστεί (το Δ.Σ. της Χίου έχει δεχτεί ένα μέρος) ενώ πριν λίγες ημέρες ήρθε και το μεταχειρισμένο όχημα ανακύκλωσης δωρεά του δήμου Αθηναίων όπου θα παραμείνει στον Αγ. Κήρυκο και το δεύτερο θα καλύψει τις Ράχες.

ikariamag.gr

 

ikariastore banner