η σκέψη της ημέρας: Μαλάκα, τι ΦΠΑ να σου βάλω επιτέλους;

Ανέκδοτο έχει γίνει αυτές τις μέρες η εγκύκλιος που αφορά στον καθορισμό- αύξηση του ΦΠΑ στο τομέα του επισιτισμού. Οι διατάξεις της εγκυκλίου που οι αρμόδιοι του Υπουργείου στην τυφλή προσπάθεια τους  για έσοδα εμπνεύστηκαν, εξαρτούν λίγο πολύ την τελική τιμή του προϊόντος από τη γεύση του, τη στάση του πελάτη ή αν ο τελευταίος πρόλαβε να ρίξει στην τυρόπιτα μια δαγκωνιά πριν την πληρώσει και φύγει.

Ο επισιτισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία του τουρισμού, εισαγόμενου αλλά και εσωτερικού. Και ενώ οι διαδικασίες σε αυτόν τον τομέα πρέπει να απλοποιούνται καθώς (σχεδόν) όλοι πια έχουμε καταλάβει πως οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα του Τουρισμού είναι έναw από τους πυλώνες που μπορεί να ξελασπώσουν την Οικονομία μας τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και Περιφερειών, το Κράτος αποφάσισε όχι μόνο να επιβάλλει επιπλέον κόστος στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά και να το κάνει με έναν τέτοιο (απίστευτο) τρόπο που θα μπερδέψει όλους: Επαγγελματίες, πολίτες και τουρίστες!

Στην κορυφή της γελοιότητας βρίσκεται το θέμα της μπουγάτσας! Διότι η γλυκιά (υπο)λογίζεται με ΦΠΑ των γλυκών (13%) ενώ η αλμυρή με το υψηλότερο (23%).

Και έτσι προκύπτει η ερώτηση «Μαλάκα, τι ΦΠΑ να σου βάλω επιτέλους;». Όχι, μη πάει ο νους σας στο κακό. Η ερώτηση μπορεί να απευθύνεται στο… εμνπευστή αυτής της διάταξης αλλά αφορά τη μπουγάτσα που γίνεται με ένα κρητικό τυρί… τη μαλάκα! Το οποίο τυρί αν και αλμυρό, σερβίρεται με ζάχαρη άχνη κάνοντας τη μπουγάτσα...αλμυρόγλυκη!

Αθάνατη Ελλάδα!

ikariamag

ikariastore banner