Αρθογραφία και «Ανορθογραφία»… στον Εύδηλο

Στιγμιότυπα από την συζήτηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων το Σάββατο 4/2 με θέμα: Αρθογραφία και την «Ανορθογραφία» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στους τοίχους της αίθουσα υπήρχαν έργα από πολιτικές γελοιογραφίες από αρκετούς σκιτσογράφους αλλά και απεργιακών αθηναϊκών εφημερίδων. Ο κ. Καλαϊτζής (σκιτσογράφος στην εφ. Ελευθεροτυπία) δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ζωντανά στην αίθουσα του Γυμνασίου - Λυκείου Ευδήλου όμως η τεχνολογία (μέσω skype) μας επέτρεψε να τον ακούσουμε να μας μιλά για τον ρόλο της πολιτικής γελοιογραφίας ως τρόπου να ειπωθούν καταστάσεις που βιώνουμε σε καθημερινή βάση λέγοντας καθαρά ότι: ένα σκίτσο μπορεί να «πει» χίλιες λέξεις, ότι η εποχή μας (κυρίως τα τελευταία χρόνια) δίνει απίστευτη έμπνευση στους σκιτσογράφους που δεν προλαβαίνουν να τις αποτυπώσουν, ότι το σκίτσο είναι άμεσο και αυτόματα δίνει στον αναγνώστη την είδηση μέσα από το γέλιο (πικρό πολλές φορές) αλλά βασική προϋπόθεση για να την κατανοήσουν πλήρως είναι οι αναγνώστες να είναι ενημερωμένοι από το έντυπο που δημοσιεύεται η γελοιογραφία…

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος (συμβασιούχος αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ και μέλος την Πανελληνίας Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) μίλησε για την κατάσταση των ΜΜΕ και των εργαζομένων μέσα σε αυτά. 

ikariamag.gr
 

ikariastore banner