Αποκατάσταση της αλήθειας & άρση παρεξηγήσεων μεταξύ Συλλόγου «Ι.Μελάς» & εργαζομένων Γηροκομείου

Σε απάντηση της επιστολής των Εργαζομένων στο Γηροκομείο Ικαρίας (διαβάστε εδώ).

11/09/11

Κυρίες και κύριοι,
τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που αφορά στην πρόταση του Συλλόγου μας  προς τη Διευθύντρια και τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Ικαρίας σχετικά με τη διοργάνωση του πανηγυριού της 17ης Ιουλίου και θα το πράξομε ευχαρίστως, με κάθε επιφύλαξη όμως, διότι η «πρόσκληση-πρόκληση-διαμαρτυρία» είναι διατυπωμένη σε ένα χαρτί το οποίο μας παραδόθηκε στις 8/9/2011, μέσω τρίτων προσώπων, χωρίς ημερομηνία και χωρίς ονόματα και υπογραφές. Θεωρούμε, καλή τη πίστει, ότι τα στοιχεία παραλείπονται από απλή αμέλεια και απαντούμε.

Πράγματι, στις 24/6/2011 στείλαμε μια επιστολή σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από την Πρόεδρο του Συλλόγου, εκφράζοντας μια πρόταση, μια ιδέα για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου. Η πρότασή μας αυτή προήλθε μέσα από Συνέλευση του Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ., απλά μέλη αλλά και φίλοι του Συλλόγου, οι οποίοι  ευαισθητοποιημένοι  για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο εξέφρασαν την πρόταση αυτή.

Πράγματι, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και εσείς αναγνωρίζετε ότι, ο Σύλλογός μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσοι εργάζονται στο Γηροκομείο, με ποιους όρους δουλεύουν και τι προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια εντός αλλά και εκτός του ωραρίου τους. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά διότι πάντα συμπαραστεκόμαστε ηθικά και υλικά στο Γηροκομείο, σαν Σύλλογος αλλά και σαν πρόσωπα μεμονωμένα. Γι’αυτό και προσφερθήκαμε πρόθυμα να σας βοηθήσουμε, αν δεχόσασταν εσείς να αναλάβετε την οργάνωση του πανηγυριού. Εσείς θα ήσασταν οι διοργανωτές και εμείς θα  πραγματοποιούσαμε  το πανηγύρι με την προσωπική μας εργασία, προς όφελος του Γηροκομείου πάντα.

Μετά απ’ ολ’ αυτά διαμαρτύρεστε(!) έντονα και μας κατηγορείτε ότι σας αντιμετωπίσαμε με απαράδεκτο τρόπο(!)

Προς πλήρη λοιπόν αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει κατ’αρχάς να τονίσουμε το γεγονός ότι στην επιστολή που σας στείλαμε δεν λάβαμε ποτέ απάντηση, αν και σας παρακαλέσαμε να μας απαντήσετε εγγράφως μέχρι το τέλος του Ιούνη. Είχατε κάθε δικαίωμα να δεχτείτε ή να αρνηθείτε τη διοργάνωση του πανηγυριού, είχατε κάθε δικαίωμα να κρίνετε την πρότασή μας από δίκαιη και γενναιόδωρη έως παράλογη και εξωπραγματική, όμως, συγχωρέστε μας την άποψη αλλά, νομίζουμε ότι έπρεπε -έστω από ευγένεια- να μας δώσετε εγκαίρως μια απάντηση, θετική ή αρνητική, διαμαρτυρίας ή διερεύνησης του θέματος. Τους λόγους για τους οποίους δεν μας απαντήσατε δεν τους γνωρίζουμε και η στάση σας οπωσδήποτε ήταν δικό σας θέμα και δικαίωμα. Αυτή η απαξίωση μιας απάντησης προς το Σύλλογό μας είναι το μόνο σημείο το οποίο μας εξέπληξε αρνητικά και μας απογοήτευσε και θεωρούμε ότι τελικά ήταν άδικο για μας αλλά και για σας. Βλέποντας εκ των υστέρων την πορεία των πραγμάτων εκτιμούμε ότι, αν σ’αυτή τη φάση αντιμετωπίζατε διαφορετικά το θέμα τότε από κοινού θα προχωρούσαμε σε μια επιτυχημένη όπως την σκεφτήκαμε  διοργάνωση του πανηγυριού με μεγάλο όφελος για το Γηροκομείο και, ούτως ή άλλως, δεν θα φτάναμε σήμερα στο σημείο αυτό. 

Το ότι δεν αναλάβατε το πανηγύρι, το οποίο τελικά ζητήσαμε και πραγματοποιήσαμε εμείς, δεν ήταν μια μυστική ιδέα η οποία «διαδόθηκε», ήταν ένα γεγονός οφθαλμοφανές σε όλους και πιθανόν σχολιαστήκαμε θετικά ή αρνητικά, ο καθένας για όσα τον αφορούν.

Εν κατακλείδι, μέχρι τώρα δεν αντιληφθήκαμε κανέναν «…απαράδεκτο διασυρμό σας σε όλη σχεδόν την Ικαρία…» όπως ισχυρίζεστε, αλλά, εάν αυτό συμβαίνει, αναζητήστε αλλού τα αίτια ή τους αίτιους. Αισθανόμαστε ότι προφανώς μας κατηγορείτε για καταστάσεις ή σχόλια  που δεν προέρχονται και δεν αφορούν στο Σύλλογό μας.

Λυπόμαστε διότι, μια πρόταση πραγματικά καλοπροαίρετη και φιλάνθρωπη κατέληξε σε πρόκληση  παρεξηγήσεων και διαμαρτυριών. θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο ατυχές γεγονός κακής επικοινωνίας,  το οποίο έληξε και με τις προσπάθειες όλων μας ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Και επειδή πράγματι το Γηροκομείο, όπως γράφετε στο κείμενό σας, δεν είναι δικό σας αλλά αφορά όλους τους Καριώτες, ο Σύλλογος  θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει και να ενδιαφέρεται για τη λειτουργία του.

Παραθέτουμε την εν λόγω επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου, με την οποία εκφράσαμε την πρότασή μας για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου, ώστε να έχουν άμεση και πλήρη γνώση όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα και ελπίζουμε να μην δοθεί συνέχεια στην υπόθεση αυτή.

Με εκτίμηση
Για το Σύλλογο “Ιωάννης Μελάς»
Η Πρόεδρος
Μαρία Κυπραίου

Διαβάστε την πρώτη πρόταση του Συλλόγου στα ενίσχυση του Γηροκομείου, στο συνοδευτικό αρχείο:

Συνοδευτικά Αρχεία: