Διαμάχη μεταξύ Εργαζομένων στο Γηροκομείο Ικαρίας και Συλλόγου Ιωάννη Μελλά

ΠΡΟΣ: Δ. Σ. Συλλλόγου «Ιωάννης Μελάς»
ΚΟΙΝ: Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Δήμαρχο Ικαρίας, Δ. Σ. Γηροκομείου

Οι εργαζόμενοι του εκκλησιαστικού γηροκομείου Ικαρίας διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου σας για τον απαράδεκτο διασυρμό μας σε όλη σχεδόν την Ικαρία.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στείλατε ένα χαρτί στο γηροκομείο στις 24/6/2011 ζητώντας από το προσωπικό του ιδρύματος να διοργανώσει το πανηγύρι της 17ης Ιουλίου για να ενισχυθούν τα οικονομικά του γηροκομείου. Συζητώντας μεταξύ μας οι 7 εργαζόμενοι απαντήσαμε, όπως ήταν αυτονόητο, ότι αδυνατούμε να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη αφού 4 από εμάς καλύπτουν τις βάρδιες του εικοσιτετραώρου. Εκείνη την περίοδο έλειπαν 3 άτομα για λόγους υγείας σε προγραμματισμένα ραντεβού στην Αθήνα.

Μπορεί το σύνολο των συμπατριωτών μας να μη γνωρίζει ότι το γηροκομείο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια με τους συγκεκριμένους 7 ανθρώπους (2 το πρωί, 1 το απόγευμα, 1 το βράδυ και 3 σε ρεπό) καλύπτοντας 5 ειδικότητες (νοσηλεία, φροντίδα ηλικιωμένων, μαγείρεμα, καθαριότητα, πλυντήριο). Όμως ο σύλλογός σας γνωρίζει τους όρους με τους οποίους δουλεύουμε γι αυτό μας εξέπληξε η έγγραφη πρότασή σας να αναλάβουμε τη διοργάνωση του πανηγυριού αν θέλουμε οικονομική ενίσχυση σαν να είναι δικό μας το γηροκομείο.

Πραγματικά μας δημιούργησε θλίψη και αγανάκτηση το γεγονός ότι διαδώσατε σ’ όλη την Ικαρία ότι αρνηθήκαμε να αναλάβουμε αυτήν τη διοργάνωση.

Δε θα απαριθμήσουμε τι προσφέρουμε πέρα από το ωράριο μας όλα αυτά τα χρόνια για το γηροκομείο είναι όμως αναγκαίο να γίνει συνείδηση σε όλους και σε ‘σάς ότι το ίδρυμα αυτό είναι η μοναδική προνοιακή μονάδα σ’ όλη την Ικαρία και η συνέχιση της λειτουργίας του αφορά όλους τους Καριώτες και πιο ειδικά όλους τους φορείς του νησιού.

Κανένας σύλλογος μέχρι τώρα δε μας αντιμετώπισε με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο. Παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια επειδή θιγόμαστε με όσα διαδίδονται.

Εργαζόμενοι Εκκλησιαστικού Γηροκομείο Ικαρίας «Η στέγη της Παναγίας»

ikariastore banner