Είναι αλήθεια ότι: Άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ικαρία γύρω στο 1900, όσοι επέζησαν, έζησαν ενενήντα και εκατό χρόνια. Ένα ερώτημα είναι : Άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ικαρία γύρω στο 1900, αλλά μετανάστευσαν, έζησαν ενενήντα και εκατό χρόνια; Το άλλο ερώτημα είναι: Εμείς που γεννηθήκαμε στην Ικαρία γύρω στο 1950, τι πιθανότητες έχουμε να ξεπεράσουμε τα ενενήντα και να πλησιάσουμε τα εκατό;

Ως θεσμός τα πανηγύρια μας ολοένα και περισσότερο τείνουν να αγνοήσουν την κοινωνική τους πλευρά και περισσότερο αποβλέπουν στην επίτευξη οικονομικού κέρδους.

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (φ1) και την 3η ημέρα του συνεδρίου με θέμα την «Ανάδειξη των τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία».

Ο κ. Σκαρμέας Νίκος (φ2), καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών  εισηγήθηκε τον τρόπο ζωής και την πρόληψη της νήσου Αλζχάιμερ.

Στη 2η μέρα του συνεδρίου, και πάλι η αίθουσα του παλιού δημαρχείου ήταν γεμάτη με κόσμο. Στην πρώτη σειρά διακρίνουμε (4ος από αριστερά) τον αντιδήμαρχο Αγ. Κηρύκου κ. Σπ. Τέσκο, και αριστερά του τον διοικητή Αστυνομίας κ. Δ. Λούκο.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» πραγματοποιεί συνέδριο με θέμα «Ανάδειξη τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία» στις 5,6,και 7 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.

ikariastore banner