Ποιοι είναι οι AmantesAmentes που θα δούμε στις 28 Ιουλίου στο SNAK FEST στην Ικαρία

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου οι AmantesAmentes θα βρεθούν στην Ικαρία για να ανέβουν στη σκηνή του 10ου ΣΝΑΚ Festival, με χορηγό επικοινωνίας το ikariamag.gr. Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη επίσκεψη τους, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα αφιέρωμα στην Ελληνόφωνη ροκ μπάντα.

Οι AmantesAmentes δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2012 από τον Θοδωρή Κέπα (Φωνή) και τον Κώστα Μπερτόλη (Ηλεκτρική Κιθάρα) με αφορμή μια από κοινού τους live εμφάνιση, το σχήμα συμπληρώνουν οι Φοίβος Ανδριόπουλος (Τύμπανα), Γιώργος Καψάλης (Μπάσο), Αντώνης Μπάγιος( Πλήκτρα).

Το όνομα τους προέρχεται από μια λατινική φράση που σημαίνει "Οι ερωτευμένοι είναι τρελοί"η οποία χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από το Ρωμαίο κωμωδιογράφο Τερέντιο 185-159 πχ.

Η μουσική τους κινείται κυρίως σε ελληνόφωνους rock ρυθμούς αλλά έχουν επιρροές και από Funk, Reggae, Rock and Roll ακούσματα.

Τον Ιούνιο του 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Διαθέσεις» από την  FinalTouch και περιέχει 11 συνθέσεις της μπάντας μεταξύ των οποίων τρία τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει, ‘Κι αν Χαθώ’, ‘ Μη ρωτάς’ , ‘Μαζί σου’ και έγιναν ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να γίνουν αποδεκτοί στο ευρύ κοινό το οποίο τους ακολουθεί σταLive τους στην Αθήνα αλλά και στις εξορμήσεις τους στην επαρχία  κατά τη διάρκεια κάποιας περιοδείας τους.

Το συγκρότημα έχει παρουσία σε διάφορα Festival στην Ελλάδα όπως το RiverParty,  AthensSchoolFestival στη μουσική σκηνή της Τεχνόπολις, αλλά και σε γνωστές Αθηναϊκές σκηνές όπως στο Σταυρό του Νότου, την Αρχιτεκτονική στο Γκάζι (ανοίγοντας το Live του Γιάννη Μηλιώκα) στο BlackbirdBar, στο ΚοοΚοο κ.α.

Τους AmantesAmentes μπορείτε να τους βρείτε: Site - Facebook - YoutubeInstagram

Δείτε το πρόγραμμα του Snak Fest 2016.

ikariamag.gr