ΕΘΝΟΣ - TRAVEL BOOK: Μεγάλο αφιέρωμα στην Ικαρία & τους Φούρνους

Αφιερωμένο στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους ήταν το περιοδικό TRAVEL BOOK της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το Σάββατο 11 Ιουνίου με πολλές σελίδες να παρουσιάζουν τα ξεχωριστά τοπία, τους ανθρώπους, την κουλτούρα και τα προϊόντα των νησιών.

Ως "Μαγική Τριλογία" χαρακτηρίζεται ο νομός μας, με τη Σάμο της οργιαστικής βλάστησης και του πολιστισμού, την έντονη προσωπικότητα της Ικαρίας και του Φούρνους Κορσεών με τα αμέτρητα φιόρδ.

Συγκεκριμένα, για την Ικαρία, πέρα από τις ξεχωριστές αναφορές που ήδη δημοσιεύσαμε για τα Ικαριώτικα ζυμαρικά, το Ικαριακό Παντοπωλείον και το ικαριώτικο μέλι Φρίξος, θα βρούμε εξαιρετικές εικόνες να συνοδεύουν άρθρα για τα αντιπειτατικά βραχόσπιτα, για τα πανηγύρια και την Ικαριώτικη Αλληλεγγύη, για το μοναδικό φελλόδεντρο στο Μονοκάμπι, για το Δράκανο, για την Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας, την κουλτούρα, τους μύθος και τις αλήθειες, τα τοπία και τα μυστικά του νησιού.

Για τους Φούρνους, γίνεται λόγος στις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα αρχαία λατομεία, τους υπήνεμους κόλπους στα νησιά των Κουρσάρων και τον ψαρο-παράδεισο τους!

Τέλος, με τον τίτλο "Η ... άλλη Ικαρία" συνοδεύουν οι συντάκτες του περιοδικού, την συνέντευξη του ιδρυτή του ikariamag.gr, Κωνσταντίνου Βατούγιου, με αφορμή το αφιέρωμα στο νησί.

ikariamag.gr

 
ikariastore banner