ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Χρυσό μετάλλιο σε σκακίστρια της Ικαρίας!

Νέα επιτυχία, τούτη τη φορά στο καλλιτεχνικό σκάκι, από την παίκτρια του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Μαρία Ουρόσεβιτς, η οποία αναδείχθηκε πρώτη γυναίκα στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 12 ελληνικές πόλεις, όπου 100 σκακιστές και σκακίστριες κλήθηκαν να λύσουν τα ίδια σκακιστικά προβλήματα, με ενιαία βαθμολόγηση.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Ευδήλου το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Ανεξαρτήτως της κατάρρευσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας (IRENA), η οποία εξετάζει το κόστος της “καθαρής” ηλεκτροπαραγωγής.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εγκρίθηκε στο σύνολό της σχετική πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και εντάχθηκε στις 23.01.2015 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, το έργο «Υπηρεσίες ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», συνολικού Προϋπολογισμού 559.500 ευρώ.

Η Πράξη «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» στοχεύει στην ανάπτυξη και παροχή ενός πλαισίου κινήτρων αφενός προς τους αποφοίτους επαγγελματικής εκπαίδευσης και αρχικής κατάρτισης, και αφετέρου για τις επιχειρήσεις υποδοχής ώστε να αποκτήσουν οι εν λόγω απόφοιτοι επαγγελματική εμπειρία.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και λόγω του αυξημένου αριθμού συμμετοχών, διοργανώνει δεύτερο διήμερο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας

Θεαματική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός ήδη από χθες το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής βόρειας αλλά και νότιας χώρας.

Την Τετάρτη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του δεύτερου γύρου για το πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών του νομού μεταξύ της πρωτοπόρου στην βαθμολογία Αναγέννησης και του δεύτερου Ίκαρου. Η Αναγέννηση αήττητη από την αρχή του πρωταθλήματος ταξίδεψε στην Ικαρία με σκοπό την νίκη που θα της εξασφάλιζε και τυπικά την πρώτη θέση για την κανονική περίοδο.

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εντάχθηκε στις 22.01.2015 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ, το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και προμήθεια – συνοδά έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Ικαρίας», συνολικού προϋπολογισμού 2.345.000 ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα στη Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Αγλαΐα Κυρίτση και στους Βουλευτές, Λέσβου κκ Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Ζερδελή, Σταύρο Τάσσο, Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη και Χίου κκ Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της χώρας.

Αποκατεστάθη πλήρως η βατότητα στο Επαρχιακό δίκτυο Αγίου Κηρύκου Φάρου –Αεροδρόμιο, απομακρύνθηκε η κατάπτωση, η πτώση βράχου και καθαρίστηκε το Επαρχιακό δίκτυο από τον Άγιο Κήρυκο έως το Αεροδρόμιο.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα