ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΚΑΡΙΑΚΑ: Ο νέος αναρριχητικός οδηγός BOULDERING IKARIA!

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αναρριχητών που επισκέπτονται το νησί της Ικαρίας για να ανακαλύψουν ένα νέο, πολλά υποσχόμενο αναρριχητικό παράδεισο! Σε εύχρηστο μέγεθος και σε 2 γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά) ο οδηγός περιλαμβάνει 300 διαδρομές boulder που έχουν διανοιχθεί εως σήμερα στις περιοχές Άγιος Ισίδωρος, Πέζι, Πρινέ, Μαύρη, Μαυριάνου, Κάλαμος, Ακρωτήρι, Μαγγανίτης.

Λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (επίπεδο 4) όπως προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 2 Αυγούστου, προτείνεται η λήψη των βασικών μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας, ενώ απαιτείται και η απόλυτη ετοιμότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης και η συνεργασία των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Δασικών Υπηρεσιών.

Την ημέρα της διεξαγωγής του Αγώνα Σάββατο 1 Αυγούστου η πρόσβαση στην πλατεία του χωριού Πλαγιά θα απαγορεύεται για οχήματα μετά τις 16:30 μμ. Όσοι θέλουν μπορούν να χρησιμοποιούν τον περιφερειακό δρόμο για τις μετακινήσεις τους.

Το λιμάνι του Ευδήλου με την πάροδο των χρόνων έχει κατ’ επανάληψη πληγεί από ισχυρούς βόρειους ανέμους και ανάλογης έντασης κυματισμούς (με τελευταίο συμβάν αυτό της θεομηνίας του φετινού Φεβρουαρίου).

Η κατάρτιση του προϋπολογισμού των Περιφερειών για το 2016, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση.

Τα περιφερειακά ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου στην Ικαρία, εδώ και 8 μήνες αδυνατούν να λειτουργήσουν, γιατί δεν έχουν ιατρικό προσωπικό, ούτε καν αγροτικό γιατρό.

Οι αφίξεις μεταναστών μπορεί να αυξάνονται δραματικά στα νησιά του Αιγαίου, αντιστρόφως ανάλογη, όμως, είναι η στελέχωση των νησιών με αστυνομικές δυνάμεις.

Την Παρασκευή 24-7, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Ε.Ο.Σ.Σ κ. Ηλία Καριώτογλου. Κατόπιν αυτής, η οικονομική συναλλαγή που αφορούσε την προμήθεια πρώτων υλών για την παραγωγή αμπελοοινικής αλκοόλης για λογαριασμό της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.), εγκρίθηκε από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών,

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 30-7-2015, να τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ης/7/1993:
- Στις 11 π.μ. στο μνημείο των θυμάτων, στο Μέγα Ποταμό (Λευκάδα προς Γλαρέδο)
- Στις 7 μ.μ. στο μνημείο των θυμάτων στο βουνό Η παρουσία σας θα είναι φόρος τιμής στη θυσία τους.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου στις 28 Ιουλίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Η Τ.Ο Ικαρίας-Φούρνων της ΚΝΕ, με αφορμή το σύνθημα του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ "Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες. Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές" (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), αποφάσισε να τιμήσει μεγάλες μορφές του κομμουνιστικού κινήματος, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους φασίστες, τον εθνικό στρατό, τις δυνάμεις της χωροφυλακής κυρίως από τις μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις.

Σελίδες