ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Συνάντηση Επάρχου Ικαρίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας είχε ο Έπαρχος όπου συζήτησαν τα θέματα υγείας που αφορούν την Επαρχία γενικότερα. Τον ενημέρωσε για την διαδικασία της αξιολόγησης που αφορά το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό όπου υπάρχουν δύο στάδια α) Δίδεται το έγγραφο στον αξιολογούμενο που αυτό-αξιολογείται και β) παραδίδεται στον Προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος όπου και εκείνος με τη σειρά του αξιολογεί τον εργαζόμενο, η αξιολόγηση των εργαζομένων είναι υποχρεωτική και δεν έχει καμία σχέση με υποτιθέμενη διαθεσιμότητα.

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Σάμου, χθες, Πέμπτη 18/9, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή, ο Έπαρχος Ικαρίας & Φούρνων κ. Στέφανος Παμφίλης, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος, ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης και ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας για την ύπαρξη πτώματος μέσα στη θάλασσα στην παραλία «ΜΕΣΑΚΤΗΣ» Ραχών Ικαρίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν πτώμα ανδρός σε σαπωνοποίηση, ύψους 1,80μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, ο οποίος φορούσε μαύρη φόρμα και κοντομάνικη μπλε μπλούζα .

Ο δήμαρχος Ικαρίας προχώρησε σήμερα σε παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου επισημαίνοντας ότι: «Δυστυχώς η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα για το τόπο μας βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο λόγω της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε τους Φορείς Υγείας και τους κατοίκους της Περιφερειακής ενότητας Ικαρίας, ότι από 2-9-2014 λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Ικαρίας Συμπιεστής παραγωγής Οξυγόνου.

Αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο στα Σπάσματα Ευδήλου προϋπολογισμού 350.000€ έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Επαρχείο Ικαρίας. Έχει δημοπρατηθεί επίσης το έργο Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ικαρίας προϋπολογισμού 300.000€ έχει υπογραφεί το συμφωνητικό και το έργο ξεκινάει άμεσα το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτικά, τεχνικά, σήμανση και στηθαία ασφαλείας,

“H λύση” που προκρίνεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της περιφέρειας μεταξύ τους και με την Βόρειο Ελλάδα δεν είναι λύση. Επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τους φόβους μας για ουσιαστική υποβάθμιση και απομόνωση των νησιών και ιδιαίτερα του νομού μας από τη Β. Ελλάδα.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Κωνσταντίνος Κουρνιώτης, που θέτει τις αρχές για μία στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Στόχος του μνημονίου είναι η προώθηση των αρχών της εξοικονόμησης ενέργειας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) , καθώς και της ενσωμάτωσής τους στη περιβαλλοντική διαχείριση των λιμένων της χώρας.

Τα εφιαλτικά σενάρια, για Σάμο, Ικαρία και Φούρνους φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά τη «λύση» που επέλεξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και η οποία καταδικάζει στην απομόνωση, την αγονοποίηση και τη διάλυση την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους κατοίκους της.

Πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ο.Β Αγίου Κηρύκου Ικαρίας του ΚΚΕ, στις 15/9/14 στο παλιό δημαρχείο Άγιου Κηρύκου, η παρουσίαση του βιβλίου “Φασισμός και κοινωνική επανάσταση” του Ραντζανι Παλμε Ντατ. Η παρουσίαση έγινε από τον Ν. Λαρδά μέλος της Τ.Ε Ικαριας – Φούρνων του ΚΚΕ , την παρουσίαση ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση .

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε