ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Σε 8 άγονες γραμμές η Sky Express

Οκτώ νέους προορισμούς, που έως τώρα είχαν ενταχθεί στις άγονες αεροπορικές γραμμές, θα εξυπηρετεί από την 1η Οκτωβρίου και σε όλη τη διάρκεια του έτους η ελληνική εταιρεία Sky Express, που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και συμπληρώνει έντεκα χρόνια παρουσίας.

Με την κεντρική εκδήλωση στο Καραβόσταμο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Ικαρία που εντάχθηκαν στο πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, αποδίδοντας φόρο τιμής στον ΔΣΕ. Τιμώντας τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, μελετώντας την Ιστορία του τόπου αλλά και τα διδάγματα των γεγονότων της δεκαετίας του 40. Είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις στις Ράχες στον Εύδηλο, στον Άγιο Κήρυκο, και στους Φούρνους.

Εδώ στην Ικαρία όλοι γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ότι δεν υπάρχει κρατική (δημόσια) γη, αλλά μόνο ιδιωτικές και κοινοτικές (σήμερα δημοτικές) εκτάσεις. Αυτό είχε κατοχυρωθεί από την εποχή της τουρκοκρατίας, μετά από επίμονους και πολύχρονους αγώνες των προγόνων μας να κερδίσουν και να διατηρήσουν τα λεγόμενα «προνόμια», ανάμεσα στα οποία ήταν η διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ικαριώτικης γης.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας οι νεοϊδρυθείσες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά τον νομό Σάμου, ανακοινώθηκε η ίδρυση Ε.Ε.Ε.Κ. στην Ικαρία και τα εξής Τμήματα Ένταξης:

Σας ενημερώνουμε ότι το δρομολόγιο της άγονης γραμμής του σκάφους Ε/Γ-Δ/Ρ ΠΑΝΑΓΙΑ Ν.Σ. 350 ,Καρκινάγρι-Τραπάλου-Μαγγανίτης-Αγιος Κήρυκος και επιστροφή, που δεν εκτελέστηκε σήμερα Δευτέρα 15 Αυγούστου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα εκτελεστεί αύριο Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ομάδα εθελοντών σηματοδότησε και περίφραξε πρόχειρα 3 σημεία (συνολικά 9 λάκκους), στην αμμώδη παραλία του Συρτικού λίγο έξω από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, με αυγά της χελώνας caretta-caretta που θεωρείται διεθνώς απειλούμενο είδος.

Το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Ικαρίας, καλεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 το βράδυ (Αυστηρά) στο Δημαρχείο Ευδήλου (Κουτσουφλάκειο) τους επαγγελματίες των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ευδήλου και Ραχών, αλλά και τους ανέργους από 18 μέχρι 29 χρονών για ενημέρωση σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ στην άμεσα επόμενη χρονική περίοδο.

Σε αυτό το περιοδικό δε μας ταιριάζουν πολύ οι αποχαιρετιστήριοι λόγοι. Τους αποφεύγουμε ή τους προσεγγίζουμε με τη δική μας ματιά. Εν πάση περιπτώση, σήμερα αισθανόμαστε την ανάγκη να αποχαιρετίσουμε τον Αντώνη Κακαρά ο οποίος έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 71 ετών. Να τον αποχαιρετήσουμε, για μια σχέση που δεν πρόλαβε να προχωρήσει...

Η Τ.Ο Ικαρίας-Φούρνων της ΚΝΕ, με αφορμή το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ «ΑΓΩΝΑΣ-ΓΝΩΣΗ-ΤΟΛΜΗ-ΑΝΤΟΧΗ να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ναζίμ Χικμέτ), και τη συμπλήρωση, φέτος, 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Σαν βγείτε στον πηγαιμό για Ικαρία, έχετε τον νου σας... στα κατσίκια. Το ανυπότακτο ζώο φαίνεται να αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Ενδεικτικά, το 2012 σημειώθηκαν έξι σοβαρά τροχαία εξαιτίας των ζώων, που αιφνιδιάζουν τους οδηγούς στο ορεινό νησί. Ωστόσο, οι Ικαριώτες σπάνια αποφασίζουν να καταγγείλουν το περιστατικό, γιατί το θεωρούν... ρουφιανιά!

Το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ του Αγίου Κηρύκου, καλεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 το βράδυ (Αυστηρά) στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου, τους επαγγελματίες της Επαρχίας αλλά και τους ανέργους από 18 μέχρι 29 χρονών για ενημέρωση σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ στην άμεσα επόμενη χρονική περίοδο.

Σελίδες

ikariaki-agora.gr