ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
O Έπαρχος Ικαρίας για τον ορισμό ομιλητή για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου η υποχρέωση σας βάση του προγράμματος που εγκαίρως σας εστάλη, ήταν να ορίσετε εκπαιδευτικό για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, αυτόν λοιπόν τον ορίζει βάση του προγράμματος η πρωτοβάθμια ή η δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεννοούμενοι μεταξύ τους.

Ο Βουλευτής Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, κατά το διάστημα 22/3 με 25/3, περιόδευσε στα νησιά του νομού. Την Κυριακή 22-3, στην ανοικτή συγκέντρωση που οργανώθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας, ο Βουλευτής συνομίλησε με τον κόσμο πάνω στα επίδικα της πολιτικής συγκυρίας. Επίσης είχε συνεργασία με το συντονιστικό της ΟΜ Ραχών.

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και παραδοσιακούς χορούς εορτάστηκε η επέτειος του 1821 σε Άγιο Κήρυκο & Εύδηλο Ικαρίας. Αγήματα, στρατός (στην πρωτεύουσα του νησιού), μαθητιώσα νεολαία και χορό, με την τοπική ηγεσία, τους αιρετούς άρχοντες και φορείς να τιμούν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Έλα και εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τα αποτελέσματα των εκλογών της 23/03/15 διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Σε απάντηση της από 26/1/2015 υβριστικής, ασυνάρτητης και χωρίς νόημα επιστολής σου σαν περιφερειακός σύμβουλος (όχι έπαρχος, όπως παράτυπα αναγράφεσαι αφού δεν έχεις ακόμα οριστεί, εκτός και αν δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση ορισμού σου) μέσω διαδικτύου, την οποία και επισυνάπτω για ενημέρωση της κοινής γνώμης, σου απαντάω τα παρακάτω, για αυτά που νομίζω ότι αφορούν το άτομό μου, για την κριτική που σου ασκώ, πάντα επώνυμα.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, Ίκαρος και Μαίανδρος υποδέχθηκαν Κέρκη και Αναγέννηση αντίστοιχα σε ματς που θα μπορούσαν να κρίνουν την πρωτιά. Με τον Ίκαρο και την Αναγέννηση (και το Καρλόβασι) να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καμιά, τους δεν ήθελε απώλεια βαθμών.

Συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα και θέματα που αφορούν την Επαρχεία, όπως η πορεία του έργου της μαρίνας Αγίου Κηρύκου τις ζημίες από τις θεομηνίες, την κατάσταση και την πορεία του υβριδικού έργου που κατασκευάζεται από την ΔΕΗ και της ανανεώσιμες στην θέση Προεσπέρα που είναι σε στασιμότητα αυτή την στιγμή .

Στις 11-3-2015 στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα για τον αθλητισμό στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το 2015.

Η επιτακτική ανάγκη διορισμού ενός μόνιμου γιατρού στο νησί της Θύμαινας αναδείχτηκε για άλλη μια φορά χθες το βράδυ όταν ένα αγοράκι έξι ετών αρρώστησε με υψηλό πυρετό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στους Φούρνους.

Θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός πως τα ΠΕΚ και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια που γίνονται για τους εκπαιδευτικούς της Ικαρίας και των Φούρνων, όπως αυτά που έγιναν πέρσι για όσους δουλεύουν σε ΣΔΕΥ, δεν γίνονται στα νησιά μας αλλά σε άλλα νησιά (Σάμο ή Μυτιλήνη), ή στην Αθήνα.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα