ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ομιλία της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Καλογήρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Είμαι βέβαιη επίσης ότι εδώ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χώρο διαλόγου, αντιπαράθεσης και αποφάσεων, θα συναντηθούμε, επί πέντε χρόνια θα συνυπάρξουμε, με οδηγό ένα πνεύμα συνεργασίας, πέρα από τις διαφορετικές αφετηρίες του καθενός μας.

Μάθατε τα νέα; Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς προς την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων, έρχονται και οι πρώτες σοβαρές τρικλοποδιές εκ των έσω… έτσι βρήκαν τον χρόνο να ασχοληθούν με τα γενόμενα των Δημοτικών εκλογών στην Ικαρία. Προχώρησαν στην διάλυση της Ικαριακής – Αθηναϊκής οργάνωσης, μετά από πρόταση της Ικα.Ρι.Α. (νεοσυσταθείσα πολιτική οργάνωση με γνωστούς πρωταγωνιστές – μικρή γαρ η κοινωνία μας-)… διότι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»…

Το ΣΑΣ ενέκρινε τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» από 1ης Νοεμβρίου τού 2014 έως 31ης Οκτωβρίου τού 2015 στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος. Το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και επίσης προβλέπεται ότι το πλοίο δε θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια τις ημέρες που είναι δρομολογημένο το «Μυτιλήνη».

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, και στα νησιά μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2) και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών – μελών του Συλλόγου στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ και τη ΔΙΔΕ στη Σάμο που διοργανώνεται από κοινού με την τοπική ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων

Τροπολογία για να μην παρακρατούνται οι πάσης φύσεως άμεσες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις που καταβάλλονται στους αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπέγραψε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής. Η Τροπολογία την οποία συνυπογράφουν συνολικά 21 Βουλευτές κατατέθηκε σήμερα με αρ. 1950 (ειδ. 134)/24-10-2014. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

Συνάντηση με το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Βασιλείου και τον υπεύθυνο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κ. Γεροντή είχε ο Έπαρχος της Ικαρίας συζήτησαν και ενημερώθηκε ο Έπαρχος για την πορεία των έργων που εκτελούνται στην Επαρχία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως για την Μαρίνα Αγίου Κηρύκου, τον δρόμο Κάλαμο- Να, την διαδικασία για την ένταξη του έργου παράκαμψη Ευδήλου για την εργολαβία συντήρησης του Επαρχιακού Δικτύου της Ικαρίας, όπως και για τα έργα των Φούρνων.

Πριν λίγες μέρες το Food-Café-Bar “Στον γιαλό κάνει φουρτούνα” ολοκλήρωσε τη σεζόν που μας πέρασε, με μεγάλη επιτυχία. Το όμορφο λιμανάκι του Μαγγανίτη φιλοξένησε υπέροχες βραδιές με Live σε υπέροχη θέα και φυσικά τα ξακουστά Fullmoon Parties που είναι πια σταθμός στη διασκέδαση της Ικαρίας καθώς συγκεντρώνουν κόσμο και τουρίστες από όλο το νησί. Το σημείο όμως έγινε το στέκι σας και στη διάρκεια της ημέρας με καφέδες, σνακς, φαγητό και ποτά.

Με πλειοψηφία υπέρ της έκπτωτης ΝΕΛ, για τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Από χθες το απόγευμα η Χίος ξαναζεί εφιαλτικές στιγμές πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική πλευρά της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη αρκετές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, βοσκοτόπια καθώς και πολλές εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Για άλλη μια φορά (κατά την πάγια τακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου) ο Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας στην υπ.αριθμ. 1700/02-10-2014 Αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αγνής Καλογερή, ευχαριστεί για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για την ανάδειξη του θέματος!

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα