ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Υπογραφή της Σύμβασης για τις «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης οδικού δικτύου Ικαρίας»

Τη σύμβαση του έργου «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης οδικού δικτύου νήσου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 27.652 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος», με αφορμή την 26η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, θα υλοποιήσει ένα βιωματικό εργαστήρι για γονείς με θέμα: «Εφηβεία και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, ο ρόλος της οικογένειας». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου την Τετάρτη 22/6/2016 και ώρα 17:30μ.μ.-21:00μ.μ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για Στ. Ελλάδα, Αττική, Πελοπόνησσο, Ν. Αιγαίο, Α. Μακεδονία - Θράκη.

Της γερακίνας ο γιος τρέφεται με πλαστικό! Με έκπληξη παρατήρησαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» ένα ενήλικο γεράκι (Μαυροπετρίτη) να δίνει για τροφή στους νεοσσούς του, ένα κομμάτι πλαστικό!

Από 5-13 Αυγούστου, στην Αρέθουσα της Ικαρίας, το Ικαριακό Κέντρο θα λειτουργήσει ένα σχολείο fresco στην Αρέθουσα Ικαρίας. Η πανάρχαια τεχνική ζωγραφικής πάνω σε νωπό σοβά.

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρωθήκαν οι εργασίες ανακαίνισης των λουτήρων και η ετησία συντήρηση στο λουτροκατάστημα της Ι.Π «Απόλλων» και από την Πέμπτη 16 Ιουνίου ξεκινάει η λειτουργία του. Παράλληλα σας γνωρίζουμε ότι οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης της Ι.Π «Ασκληπιού» βρίσκονται σε εξέλιξη και εντός των επόμενων ημερών θα μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία και αυτού του λουτροκαταστήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίο Μαυρατζώτη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας – Φούρνων κ. Γιώργο Κρητικό συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Τετάρτη 15/6/16.

Χιλιάδες, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Με βάρκες το πολύ πέντε έξη μέτρων, έκαναν το ταξίδι μονονυχτίς προς τα Τουρκικά παράλια. Προσέγγιζαν συνήθως στο ακρωτήριο Κόρακας, σε κολπίσκους όπως ο Βρωμολυμιώνας, η στην βάση της Αγριελιάς κοντά στα Αλάτσατα. Τα Κέντρα Υποδοχής που είχαν δημιουργήσει οι Ελληνικές κυβερνητικές υπηρεσίες με τους Άγγλους συμμάχους ήταν του Τσεσμέ, της Πέργαμου, και της Μερσίνης, στην Τουρκία. Έπειτα από παραμονή τριών έως έξη και μηνών στο Τσεσμέ, μέσω Σμύρνης, με ευθύνη του Γενικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, μεταφέρονταν είτε στην Κύπρο, που κατάληξε ένας μικρός σχετικά αριθμός. Είτε στο ισοπεδωμένο σήμερα Χαλέπι της Συρίας που υποδέχτηκε τον μεγάλο όγκο των προσφύγων. Από κει γινόταν η διασπορά προς, την Χάιφα, στην τότε Παλαιστίνη, τον Λίβανο, τη χερσόνησο Σινά, αλλά και σε χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αφρικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητας του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του έτους 2016 των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να λάβει χώρα στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2016 η 2η αποστολή της υγειονομικής διακλαδικής ομάδας των Ε.Δ. για εξέταση των κατοίκων της νήσου Ικαρίας, ως εξής:

Ο νομός Σάμου και ειδικότερα η Σάμος έχει αντιμετωπίσει με σθένος τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές του τελευταίου έτους. Η Σάμος, νησί ιδιαίτερου κάλλους και με πλήθος τουριστικών δυνατοτήτων, χρειάζεται την υποστήριξη και των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν.

Περίπου στις 10.45 το βράδυ της Παρασκευής 11/6 εκδηλώθηκε φωτιά, από άγνωστη ακόμα αιτία στον λόφο Βούνιο, μερικά μέτρα πάνω από τα τελευταία σπίτια του Αγίου Κηρύκου.

Σελίδες