ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Προβλήματα στη διανομή καυσίμων στην Ικαρία

Από χτες το μεσημέρι τα μισά από τα πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισαν λόγω μη ύπαρξης βενζίνης. Πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Παρατηρούμε ότι οι επαγγελματίζες της περιοχής μας, βάζουν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόνια-χαρτί-πλαστικό-αλουμίνιο) στους κάδους απορριμάτων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να πουν την γνώμη τους για τις οικονομικές προτάσεις διεξόδου της χώρας μας, από την πολύχρονη κρίση. Δηλαδή να δηλώσουμε αν συμφωνούμε με τα μέτρα που προτείνονται από τους τρείς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Έχουμε αγωνιστεί πολύ ως λαός και ως χώρα για την κοινωνική ενότητα και την δημοκρατία. Για την υπέρβαση του διχασμού και τις συλλογικές μας κατακτήσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν σήμερα. Ψυχραιμία, ενότητα, προσεκτική σκέψη. Πέρα από κόμματα, πέρα από φανατισμούς, πρέπει να διακρίνουμε έξυπνα και ψύχραιμα αυτό που πράγματι συμβαίνει. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική και οικονομική σύγκρουση. Αφορά τον τόπο και το μέλλον.

«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας για επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα και συναισθανόμενη το βάρος των ιστορικών στιγμών που διανύει ο τόπος δηλώνει:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο συνεχόμενο Τουρνουά ποδοσφαίρου του Τ.Σ Ικαρίας- Φούρνων της Κ.Ν.Ε στο γήπεδο Ευδήλου, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το θέμα της προετοιμασίας της διαδικασίας του δημοψηφίσματος ώστε η διεξαγωγή του να είναι ομαλή, συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστας Πουλάκης και στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Πατούλης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ένας αναβρασμός για το κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου, είναι μια δομή άκρως απαραίτητη για τις ανάγκες της ιδιαίτερης εκπαίδευσης στην Επαρχία της Ικαρίας. Κρατήθηκε λοιπόν το σχολείο ανοιχτό έστω και παρατύπως βάση του νόμου τον οποίο τώρα επικαλείστε ότι δηλαδή η παράταση της φοίτησης μπορεί να γίνει μέχρι το δέκατο πέμπτο(15) έτος της ηλικίας των ενώ τα παιδιά είναι 17 και 22 ετών.

Μια γνωστή ιστορία: το καλοκαίρι του 2013 η τότε κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και φυσικά όλους τους Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της. Η πλειοψηφεία των εργαζομένων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Βορείου Αιγαίου δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν τους κατοίκους των νησιών μας όλο αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρχουν πομποί σε αυτά, χρησιμοποιώντας το διαδύκτιο και φυσικά μέσω των μικροφώνων της ΕΡΤ open.

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο (Ε.Α.Ε) Ικαρίας έχουν κάνει κατάληψη από την Παρασκευή, 19/6/2015, στο σχολείο, προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή εγγράφων απόλυσης (αποφοίτησης) δύο παιδιών που φοιτούν εκεί και έχουν περάσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται.

Σελίδες