ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ σε Ικαρίας και Φούρνους

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ ξεκίνησε το ταξίδι του, με πρώτο λιμάνι τους Φούρνους στις 20 του Ιούλη και επόμενο τον Άγιο Κήρυκο εχτές 24 του Ιούλη. Με μεγάλη συμμετοχή από τη νεολαία και πλήθος κόσμου να παίρνει μέρος σε αυτές τις δυο πρώτες εκδηλώσεις, οι οποίες με θέματα τον πόλεμο και τη μετανάστευση, μετατράπηκαν σε βήμα καταγγελίας της συνεχιζόμενης σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Δια να παίρνη κανείς ένα θαλάσσιον λουτρόν ωφέλιμον και υγιεινόν, δια να επωφελήται δηλαδή όλων των ευεργετημάτων, τα οποία ημπορεί να προσφέρει εις τον οργανισμόν η θάλασσα, πρέπει να ξεύρη πώς να το παίρνη. Δεν αρκεί να πέφτη κανείς εις την θάλασσαν όταν του έρχεται η όρεξις και να βγαίνη όταν βαρυνθή. Ιδού μερικαί μικραί συμβουλαί, χρησιμώταται δι'εκείνους που παίρνουν θαλάσσια λουτρά:

Αναστάτωση και έντονες φημολογίες προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στα χωριά του νότιου τμήματος της Ικαρίας καθώς το πλοιάριο «Παναγιά» δεν πραγματοποίησε το καθιερωμένο του δρομολόγιο Καρκινάγρι – Τραπάλου – Μαγγανίτης – Άγιος Κήρυκος με επιστροφή.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο πλαίσιο των Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των περιστατικών πνιγμών στη θάλασσα, σας αποστέλλουμε έντυπο με συμβουλές καθώς αναφορές του ΥΝΑ στο θέμα:

Είδαμε πριν λίγες ημέρες το θέμα της διαβούλευσης των νερών στα νησιά μας! Όμως υπάρχει άλλο ένα θέμα που μας βρίσκει στην παραλία ή στα βράχια σαν τους κορκόφυλες αραχτούς και μιλάμε για τη διαχείρισης των απορριμμάτων. Το επείγον του θέματος αφορά στον στραγγαλισμό των αρμοδιοτήτων των δήμων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, μέσα από το νέο ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης.

Με την αναμενόμενη επικράτηση του 22χρονου Ούγγρου Προχάσκα ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014». Ο νεαρός γκραν μετρ πέτυχε 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, σημειώνοντας απόδοση 2905!

Για άλλη μια χρονιά εορτάστηκε η επέτειος από την απελευθέρωση της Ικαρίας το 1912. Παρόντες η κυβέρνηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρο Σπυρίδων, η βουλευτής του νομού μας κ. Α. Καλογερή, η νέα περιφερειάρχης κ. Χ. Καλογήρου, ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Χ. Σταυρινάδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες, εκπρόσωποι του στρατού, του πολεμικού ναυτικού,

Ο Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 και ώρα 20.00 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου με θέματα :

Δύο μεγάλοι μετρ, ο 26χρονος Άγγλος Τζόουνς και ο 22χρονος Ούγγρος Προχάσκα, πρωταγωνίστησαν σε μια μοναδική εκδήλωση: συνδύασαν αριστοτεχνικά στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου ζωντανό και τυφλό σκάκι, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεατών.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 102ης επετείου της απελευθέρωσης της Ικαρίας εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε