ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Τροπολογία για τη μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών

Τροπολογία για να μην παρακρατούνται οι πάσης φύσεως άμεσες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις που καταβάλλονται στους αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπέγραψε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής. Η Τροπολογία την οποία συνυπογράφουν συνολικά 21 Βουλευτές κατατέθηκε σήμερα με αρ. 1950 (ειδ. 134)/24-10-2014. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

Συνάντηση με το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Βασιλείου και τον υπεύθυνο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κ. Γεροντή είχε ο Έπαρχος της Ικαρίας συζήτησαν και ενημερώθηκε ο Έπαρχος για την πορεία των έργων που εκτελούνται στην Επαρχία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως για την Μαρίνα Αγίου Κηρύκου, τον δρόμο Κάλαμο- Να, την διαδικασία για την ένταξη του έργου παράκαμψη Ευδήλου για την εργολαβία συντήρησης του Επαρχιακού Δικτύου της Ικαρίας, όπως και για τα έργα των Φούρνων.

Πριν λίγες μέρες το Food-Café-Bar “Στον γιαλό κάνει φουρτούνα” ολοκλήρωσε τη σεζόν που μας πέρασε, με μεγάλη επιτυχία. Το όμορφο λιμανάκι του Μαγγανίτη φιλοξένησε υπέροχες βραδιές με Live σε υπέροχη θέα και φυσικά τα ξακουστά Fullmoon Parties που είναι πια σταθμός στη διασκέδαση της Ικαρίας καθώς συγκεντρώνουν κόσμο και τουρίστες από όλο το νησί. Το σημείο όμως έγινε το στέκι σας και στη διάρκεια της ημέρας με καφέδες, σνακς, φαγητό και ποτά.

Με πλειοψηφία υπέρ της έκπτωτης ΝΕΛ, για τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Από χθες το απόγευμα η Χίος ξαναζεί εφιαλτικές στιγμές πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική πλευρά της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη αρκετές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, βοσκοτόπια καθώς και πολλές εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Για άλλη μια φορά (κατά την πάγια τακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου) ο Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας στην υπ.αριθμ. 1700/02-10-2014 Αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αγνής Καλογερή, ευχαριστεί για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για την ανάδειξη του θέματος!

Ο Επίτροπος κ. Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, πρόκειται να επισκεφθεί τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2014.

Απλήρωτοι συνεχίζουν να παραμένουν όσοι καλλιεργητές εντάχθηκαν στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας τα προηγούμενα έτη. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 δεν έχουν λάβει εδώ και τρία χρόνια τις προβλεπόμενες ενισχύσεις από τα σχετικά προγράμματα.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κόρακας, παραβρέθηκε, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με τη Β. Ελλάδα καθώς, της Λήμνου, Λέσβου και Χίου με Πειραιά και Φούρνων – Θύμαινας με Ικαρία και Σάμο.

Με στόχο περίπου 100.000 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον …μύθο του τόπου τους, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ικαρίας διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, σημαίνοντας συναγερμό εκπαιδευτικής εκστρατείας για το σχολικό έτος 2014-15.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

ikariaki-agora.gr

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε