ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ανακοινώσεις για εύρεση και απώλεια σκύλων στην Ικαρία

Χάθηκε Παρασκευή 29 του μήνα απόγευμα 8 με 9 το βράδυ, μάλλον έχει τρομάξει από βεγγαλικά, το όνομα του είναι Oντιν για να ξέρει οποίος τον βρει να τον φωνάζει, έχει μαύρο τρίχωμα με άσπρο στο λαιμό (φωτό πάνω), μεσαίος προς μεγάλος στο μέγεθος.

Σχετικά με τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, που κινητοποιούνται ενάντια στο έγκλημα του Ασφαλιστικού ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παραδόθηκε χθες, Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, στο Kέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, η ποσότητα των κρουασάν (περίπου 2.300), που συλλέχθηκε από τους Ικαριακούς συλλόγους της παροικίας της Αθήνας. Τα κρουασάν παραδόθηκαν από εκπροσώπους των Ικαριακών συλλόγων σε μέλη-εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο. «Νόστος» και «Ίασις».

Σας γνωρίζουμε ότι, η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών για τις γιορτές ΠΑΣΧΑ 2016, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κ.Υ.Α.

Γνωστοποιείται στους παραγωγούς της Δημοτικής Ενότητας Ευδήλου Ικαρίας ότι οι Αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση, τη Βασική ενίσχυση, τη στρεμματική και την εξισωτική αποζημίωση (επιδοτήσεις 2016 – 2020) θα γίνονται στο υποκατάστημα Ευδήλου με προθεσμίες υποβολής μέχρι 15 Μαίου 2016.

Το Επαρχείο Ικαρίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 20.04.2016 στην περιοχή του Κιονίου Ικαρίας.

Θεωρούμε ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι το υπ’ αριθμόν 1ο θέμα της Ικαρίας, μια βραδυφλεγής βόμβα, που αν δεν τακτοποιηθεί θα σκάσει με απρόβλεπτες συνέπειες σε πολλά επίπεδα. Οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση που θα προωθεί τη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη γνώμη μας πρέπει να στηρίζεται από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στην Ικαρία βρίσκει την περιοχή Μονοκάμπι - Νέγια σύμφωνα με ανεπίσημα ακόμα στοιχεία με 450 περίπου στρέμματα καμμένης αγροτικής έκτασης καθώς και μία αγροικία και 4 βάρκες (!) κατεστραμένα από τη φωτιά. Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τη ζημιά που προκλήθηκε.

Μια εβδομάδα πριν όταν δημοσιεύσαμε την πρωτοβουλία του συλλόγου Ευδήλου "Αριστείδης" για τη βελτίωση της εικόνας και της προσπελασιμότητας του λιμανιού, γράφαμε πως θα ακολουθήσουν και άλλες δυναμικές παρεμβάσεις. Συνεπής λοιπόν, ο τοπικός σύλλογος προχώρησε σήμερα σε νέα δράση.

Στην δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την 18/04/2016 με θέμα «το επικαιροποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αντίστοιχη πρόταση του δήμου Ικαρίας» , ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο Καρδάσης Σταμάτιος του Εμμανουήλ, Πτυχιούχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, διορίζεται ως Αναπληρωτής Διοικητής στο διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο − Κέντρο Υγείας Ικαρίας, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και τριετή θητεία.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα