ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Τι θα συζητηθεί στο 9ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας 2015

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου στις 31 Αυγούστου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του 3oυ μνημονίου Τσίπρα και λίγο πριν δοθεί το λάκτισμα των εκλογών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εξπρές και επιτακτικές διαδικασίες από το υπ. Εσωτερικών καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να προσαρμόσουν βίαια τα έσοδα και τις δαπάνες τους για τα έτη 2016-2019 στο δημοσιονομικό πλαίσιο. πειθάρχησης του νέου μνημονίου. Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι αντιλαϊκές επιδιώξεις τους έχουν συνέχεια.

Με την παρούσα, επανερχόμαστε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πρόταση που καταθέσαμε κατά την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (12/08/2015) να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση και να αποφασίσει συγκεκριμένες δράσεις για τα παρακάτω επίκαιρα και φλέγοντα θέματα :

Την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών και προσφύγων ειδικά στο νησί της Λέσβου, έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με έκτατα δρομολόγια πλοίων.

Όπως όλοι γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανθρώπινο δράμα που μας αφορά όλους. Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μία πραγματική έξαρση.

Η εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων θα διεξάγει ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη θαλάσσια περιοχή του νησιού των Φούρνων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2015. Η έρευνα σκοπό έχει την συστηματική διερεύνηση, εντοπισμό, καταγραφή, τεκμηρίωση, και μελέτη αρχαίων και μεσαιωνικών ναυαγίων στην θαλάσσια περιοχή των Φούρνων.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό να αποσταλούν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών Σάμου, το οποίο αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις πραγματικές του ανάγκες.

O δήμος Ικαρίας πριν λίγες ημέρες κοινοποίησε μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης στην Δ.Ε Αγιου Κηρύκου, αυτή την 2η ομαδική επιστολή, σχετικά με την δραστηριότητα της ανακύκλωσης και των υπηρεσιών καθαριότητας.

Η εταιρεία "Dodekanisos Seaways" ανακοινώσε ότι λόγω βλάβης από την Κυριακή 16 Αυγούστου στον ένα εκ των δύο μειωτήρων το ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Pride» δεν θα εκτελέσει μέχρι και 28 Αυγούστου τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς Σάμο (με ενδιάμεση προσέγγιση και στην Ικαρία).

Στις 19 Αυγούστου μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών επισκέφτηκε το Λαογραφικό μουσείο Αγ. Κηρύκου. Εννέα μικρά καριωτακια εισέβαλαν στο μουσείο και μαγεύτηκαν από τους θησαυρούς του.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9μ.μ. στην πλατεία του Χριστού Ραχών Ικαρίας οι δυνάμεις του ΟΧΙ, της ριζοσπαστικής αριστεράς και τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ραχών, θα βρεθούμε να συζητήσουμε για το πώς φτάσαμε και τι σημαίνει το 3 μνημόνιο, πώς θα συνεχίσουμε την πάλη εναντίων του και με ποια εργαλεία αλλά και πώς θα εκφράσουμε το βροντερό ΟΧΙ του λάου μας.

Σελίδες