ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: Τα προβλήματα, οι ανάγκες, οι διεκδικήσεις του δήμου

Όλη η λογική μας περιγράφεται με τη φράση: «Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς Όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».

Η Τ.Γ. Ικαρίας-Φούρνων του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς συμπατριώτες μας, τα σωματεία και τους φορείς που βρεθήκαμε από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ικαρίας εκφράζοντας την διαμαρτυρία μας για τις διώξεις, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε όλη τη χώρα- και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο- , προφανώς για να τρομοκρατήσουν το λαό ώστε να μη διεκδικεί και να μην αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε και μεγάλου κεφαλαίου.

Στην δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την Παρασκευή στις 20 Νοεμβρίου 2015, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμούλης Κωνσταντίνος επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ανέφερε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι προκύπτει εκ νέου ανάγκη για κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της υγείας στο αρμόδιο υπουργείο. Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τόσο στους εργαζόμενους στην υγεία όσο και τις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας να οργανώσουμε στις 4/12/15 στις 12 το μεσημέρι νέα παράσταση στο υπουργείο υγείας, στην οποία θα καλούν όσοι φορείς συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο και με το πλαίσιο αιτημάτων που ο κάθε φορέας εκτιμά ως αναγκαίο για τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση (20/11/2015) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ποινικές διώξεις που εκδικάζονται στις 23/11/15, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την συμπαράσταση του στους διωκομένους, με το παρακάτω ψήφισμα:

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό της δρομολογιακής γραμμής Καρκιναγρι-Τραπαλου-Μαγγανιτης-Αγιος Κηρυκος και επιστροφή λόγω μη πραγματοποίησης του δρομολογίου σήμερα, ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/11/2015 λόγω απαγορευτικού, το Ε/Γ – Δ/Ρ Χανιά ΙΙΙ Ν.Χ 224, θα πραγματοποιήσει τo δρομολόγιο του ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ-ΤΡΑΠΑΛΟΥ-ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ και επιστροφή αύριο, ΤΡΙΤΗ 24/11/2015 κατα τις προγραμματισμενες ώρες δρομολογίου η διαφορετικά μόλις λήξει το απαγορευτικό (εαν δηλαδή το επιτρεψουν οι καιρικες συνθήκες).

Η Ικαρία στη μεγαλύτερη & σημαντικότερη έκθεση για τον τουρισμό, στην PHILOXENIA και μάλιστα με δικό της περίπτερο! Όσοι ζήσαμε την εμπειρία εκ των έσω, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και το πιο ζεστό χαμόγελο, επιβεβαιώνοντας το πόσο φιλόξενος λαός είμαστε. Τριγύρω περ'ιπτερα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Μελάς» σας ενημερώνει ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις -από τις συνολικά οχτώ- συναντήσεις στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων με θέμα τη βυζαντινή τέχνη.

Εν όψει αναθεωρήσεως του καταλόγου των εγγεγραμένων μελών της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών και δεδομένου ότι προγραμματίσθηκε τακτική συνέλευση την 30 Ιανουαρίου 2016, παρακαλούμε μέχρι 31/12/2015 να μας ενημερώσετε γραπτώς ή ηλεκτρονικά εαν επιθυμείτε να παραμείνετε μέλος της εταιρείας ή όχι.

Το 2011 εγκαινιάστηκε στην πράξη, η τιμωρητική αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω των μαθητικών κινητοποιήσεων-καταλήψεων. Με σαφή στόχευση την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων όλες οι κυβερνήσεις από τότε και ύστερα, επέλεξαν αυτή την πρακτική για να αντιμετωπίσουν τις διεκδικήσεις του μαθητικού κινήματος σε μια περίοδο που το δημόσιο σχολείο συνθλίβεται λόγω της διαρκούς υποχρηματοδότησης του. Έτσι όταν οι μαθητές έκαναν κινητοποιήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα κενά ή την παύση των μεταφορών, η απάντηση της «συντεταγμένης πολιτείας» ήταν πάντα η ίδια. «Να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος», θα υλοποιήσει ένα τρίωρο εργαστήρι για θέματα σεξουαλικής αγωγής για γονείς παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κουτσουφλάκειου στον Εύδηλο την Δευτέρα 23/11/2015 και ώρα 17:30μ.μ.-20:30μ.μ.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα