ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου. Εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό πως μετά από αίτημα του Συλλόγου "Κάβο Πάπας" και την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα δρομολόγια της άγονης γραμμής Καρκινάγρι - Τραπάλου - Μαγγανίτης - Άγιος Κήρυκος και επιστροφή, άλλαξαν και διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα εως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το καράβι του Αγίου Κηρύκου κάθε Πέμπτη.

Προ ημερών λάβαμε τυχαία γνώση της εγκατάστασης δύο ιστών καταμέτρησης ανέμου που τοποθετήθηκαν σε δημοτική έκταση στη θέση «Φυρινάσπα» της Τοπικής Κοινότητας Περδικίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κηρύκου του Δήμου Ικαρίας κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο μηνός Ιουνίου 2016. Κατόπιν αναζήτησης πληροφοριών μάθαμε ότι η εγκατάσταση έγινε από την εταιρία σας.

Ύστερα από εκπεφρασμένες διαφωνίες σχετικά με τη θέση αποκατάστασης του φραγμού εμείς οι Τραπαλιώτες θέλουμε να δηλώσουμε την άποψη μας σχετικά με αυτό το θέμα. Η επιλογή της θέσης του φραγμού όταν αυτός κατασκευάστηκε (όπως και όλων των άλλων) λάμβανε υπόψη τα κτήματα, την καλλιεργήσιμη γη, τις δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις, ώστε να ασκούνται όλες οι δραστηριότητες με αλληλοσεβασμό σε αυτό τον τόπο.

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια που καταβάλει για την λειτουργία των δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό: Έχει θέσει σε λειτουργία τον δημοτικό Κινηματογράφο στον Άγιο Κήρυκο (γίνονται εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φ.Π.Δ Ίκαρος και θα ακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο ).

Ταλαιπωρία για 696 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Ρόδος» το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Χίου. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται 326 επιβάτες ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένουν άλλοι 370 για να ταξιδέψουν για Λήμνο και Καβάλα. Το πλοίο, με 3ωρη καθυστέρηση, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης γύρω στη 1 το μεσημέρι αλλά άγνωστο πότε θα αναχωρήσει καθώς θα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και στη συνέχεια να ελεγχθεί από τους επιθεωρητές του υπουργείου Ναυτιλίας ώστε να δοθεί η έγκριση για τον απόπλου του.

Έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας, αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σ. Σταμούλο, συναντήθηκε στο Υπουργείο περιβάλλοντος & ενέργειας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΝ, κ. Γ. Τσιρώνη και την κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, συνεργάτιδα του Αν. Υπουργού, αρμόδια για τα δάση. Τέλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κ. Κοσμάτο. Ενώ δεν κατέστη εφικτή η συνάντηση στο υπουργείο υγειάς

Την Τρίτη 19/7/16 ο δήμος Ικαρίας σε συνέλευση που κάλεσε γονείς και συλλόγους στην Δ.Ε Ραχών ενημέρωσε για την προσπάθεια λειτουργίας 2ου παιδικού σταθμού, το Πρόγραμμα «Εναρμόνισης επαγγελματικής & οικογενειακής ζωής» την προσπάθεια διασφάλισης καθαριότητας των σχολείων. Ακολουθεί συνοπτικά το κείμενο της τοποθέτησης του δήμου:

Κύριε υπουργέ, είναι γενικά γνωστή η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου Νεφροπαθών Ικαρίας, τις μεθοδευμένες συζητήσεις και έγγραφες παρεμβάσεις του Βουλευτή του Ν. Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς επίσης σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΝΕ, ανακοινώθηκε από την Εταιρεία η σημαντική προσθήκη δύο ακόμη δρομολογίων του ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ (την Πέμπτη και το Σάββατο από Φούρνους προς Άγ. Κήρυκο), αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών Ικαρίας που δεν είχαν τρόπο να επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά τις προγραμματισμένες θεραπείες τους.

Με νικητή τον πρώτο Έλληνα γκραν μετρ και πολυπρωταθήτή Βασίλη Κοτρωνιά ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2016». Ο Κοτρωνιάς σημείωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν ισχυρότατοι ξένοι, στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο Στάθης Γαζής με  7 βαθμούς, ένας παίκτης με πολύ καλή παράδοση στα διεθνή τουρνουά της Ικαρίας.

Σελίδες

ikariaki-agora.gr