ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις

Τη Δευτερα 16 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης Ικαριας συγκεντρωθήκαμε στον Εύδηλο Ικαριας με θεμα την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ». Σκοπός του Σωματείου είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.

Το Δ.Σ. της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Ικαρίας στο κόψιμο της πίτας της που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου μας, Κάνιγγος 23 (1ος όροφος), Αθήνα.

Η Επιτροπή Αγώνα συνεδριάζει την Πέμπτη 19/1, στις 18:30 στην αίθουσα του Γλαρέδου. Θέματα της συνεδρίασης είναι: Καθορισμός της δράσης μας σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο γηροκομείο. Διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Επιτροπής.

Σας ενημερώνουμε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του σκάφους Ε/Γ-Δ/Ρ ΠΑΝΑΓΙΑ Ν.Σ. 350 ,Καρκινάγρι-Τραπάλου-Μαγγανίτης-Αγιος Κήρυκος και επιστροφή, που δεν εκτελέστηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα εκτελεστει αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών συγκοινωνιακών αναγκών.

Συμφωνία για την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, η Sky Express και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania. Με την code share agreement, ουσιαστικά ενώνονται οι προορισμοί που εξυπηρετεί η Sky Express με τους αντίστοιχους της Germania, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό των προορισμών που εξυπηρετεί η ελληνική εταιρεία.

Ο Δήμος Ικαρίας σας παρουσιάζει την συνοπτική εικόνα από τη διαχείριση των δημοτικών υδροθεραπευτηρίων για 12η χρονιά ως υπηρεσία του δήμου. Τα στοιχεία τεκμηριώνουν την μικρή αυξητική τάση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και των δυνατοτήτων τους (Σεπτέμβριος 2016). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αυξητική τάση σημειώνεται σε μια περίοδο που το σύνολο των επισκεπτών και των λούσεων πανελλαδικά παρουσιάζει στασιμότητα αν όχι μείωση για μια ακόμα χρονιά.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Συνεχείς είναι οι βλάβες ακτοπλοϊκών πλοίων, «προειδοποιώντας» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ναυτεργάτες και επιβάτες, καθώς οι εφοπλιστές για τη θωράκιση της κερδοφορίας τους συρρικνώνουν συνεχώς τον ακτοπλοϊκό στόλο (ειδικά το χειμώνα η κατάσταση γίνεται δραματική), ενώ σε ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου δρομολογούν πλοία υπερήλικα και υποσυντήρητα.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η αναβολή αυτή οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες (έντονη χιονόπτωση) που επικρατούν στην Ικαρία, και δυσκολεύουν την μετακίνηση όσων χρειάζεται να παραστούν στις συνεδριάσεις.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του «Λαϊκού Εργαστηρίου Πολιτισμού» (Τμήμα Θεάτρου και Λογοτεχνίας) από το Ν.Π.Δ.Δ «Γιάννης Τσαρνάς» του Δήμου Ικαρίας. Αφού έγινε η πρώτη παρουσίαση της δουλείας του τον Αύγουστο του 2016 στην ετήσια εκδήλωση τιμής για τους πολιτικούς εξόριστους στις Ράχες.

Σελίδες