ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Επιστολή Αναγνώστριας - Επιβάτριας: 22 ώρες Σάμος – Πειραιά! Μιλάμε για κρουαζιέρα!

Μετά από ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας NEL LINES οι επιβάτες του πλοίου THEOFILOS που εκτέλεσε το δρομολόγιο Σάμο-Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις Ικαρία και Σύρο υποχρεούνται να πληρώσουν επιβαρυμένο εισιτήριο καθώς το ταξίδι διήρκεσε 20 ώρες και πλέον με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κατατάσσεται στην κατηγορία Κρουαζιέρας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που έγινε στις 21 Ιουλίου 2014 . Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και είναι:

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, που κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 10.000 μ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων /Νεανίδων στο Γιουτζίν.

Δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο στις 28 Ιουλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Στο Καρλόβασι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ικαριώτης άσσος, Στέργιος Μυτιληνού, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στον ΒΑΟΛ και αφού ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ ξεκίνησε το ταξίδι του, με πρώτο λιμάνι τους Φούρνους στις 20 του Ιούλη και επόμενο τον Άγιο Κήρυκο εχτές 24 του Ιούλη. Με μεγάλη συμμετοχή από τη νεολαία και πλήθος κόσμου να παίρνει μέρος σε αυτές τις δυο πρώτες εκδηλώσεις, οι οποίες με θέματα τον πόλεμο και τη μετανάστευση, μετατράπηκαν σε βήμα καταγγελίας της συνεχιζόμενης σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Δια να παίρνη κανείς ένα θαλάσσιον λουτρόν ωφέλιμον και υγιεινόν, δια να επωφελήται δηλαδή όλων των ευεργετημάτων, τα οποία ημπορεί να προσφέρει εις τον οργανισμόν η θάλασσα, πρέπει να ξεύρη πώς να το παίρνη. Δεν αρκεί να πέφτη κανείς εις την θάλασσαν όταν του έρχεται η όρεξις και να βγαίνη όταν βαρυνθή. Ιδού μερικαί μικραί συμβουλαί, χρησιμώταται δι'εκείνους που παίρνουν θαλάσσια λουτρά:

Αναστάτωση και έντονες φημολογίες προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στα χωριά του νότιου τμήματος της Ικαρίας καθώς το πλοιάριο «Παναγιά» δεν πραγματοποίησε το καθιερωμένο του δρομολόγιο Καρκινάγρι – Τραπάλου – Μαγγανίτης – Άγιος Κήρυκος με επιστροφή.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο πλαίσιο των Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των περιστατικών πνιγμών στη θάλασσα, σας αποστέλλουμε έντυπο με συμβουλές καθώς αναφορές του ΥΝΑ στο θέμα:

Είδαμε πριν λίγες ημέρες το θέμα της διαβούλευσης των νερών στα νησιά μας! Όμως υπάρχει άλλο ένα θέμα που μας βρίσκει στην παραλία ή στα βράχια σαν τους κορκόφυλες αραχτούς και μιλάμε για τη διαχείρισης των απορριμμάτων. Το επείγον του θέματος αφορά στον στραγγαλισμό των αρμοδιοτήτων των δήμων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, μέσα από το νέο ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε