ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Αργύρω, μία ξεχωριστή φώκια

Υπό τη διαρκή παρακολούθηση της ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους και πολλών εθελοντών από την τοπική κοινωνία βρίσκεται μέχρι σήμερα η ξεχωριστή μεσογειακή φώκια, την οποία οι ντόπιοι ψαράδες αποκαλούν «Αργυρώ». Η μεσογειακή φώκια, η οποία ξεκίνησε να προσεγγίζει πολυσύχναστες ακτές της Σάμου, τον περασμένο Μάρτιο, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με την ασυνήθιστη συμπεριφορά της.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έπαρχος με τον προϊστάμενο του γραφείου του Ε.Ο.Τ της Ρωσίας τον Κύριο Πολύκαρπο Ευσταθίου λόγο της επικείμενης επίσκεψης στην Ικαρία του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Ρωσίας το RUSSIA 1 από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η δική μας φωνή. Η φωνή των εργαζομένων και των άνεργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων. Η φωνή των 2.500.000 ανασφάλιστων, των 1.500.000 ανέργων, των 850.000 απλήρωτων και των 300.000 εργαζόμενων χωρίς ένσημα.

Στις 19/11/2014, έγινε η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τις προϊστάμενες όλων των νηπιαγωγείων της Ικαρίας, οι οποίες κλήθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα. Μοσχοβάκη να στείλουν στοιχεία (portfolio) για την ατομική τους αξιολόγηση.

Κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν το 2ο τεύχος του « ν ό σ τ ο ς », ένα πολιτιστικό 4/σέλιδο περιοδικό για την ΙΚΑΡΙΑ … αναζητήστε τον εκεί που συχνάζουν Ικάριοι ή στο 6945044724 ή xkotsani@gmail.com (Χαρούλα Κοτσάνη).

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ακτοπλοϊκό δίκτυο Βορείου Αιγαίου και οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη διαμόρφωσή του τα επόμενα χρόνια ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στη Σάμο το Σάββατο, υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η βουλευτής Σάμου τού ΣΥΡΙΖΑ, Αγνή Καλογερή.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο στις 21 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Επενδύοντας στην παιδεία, τη γνώση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων, η Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου - Κιβωτός του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τη συνεργασία με σχολεία της χώρας στο πλαίσιο της δημιουργίας σχολικών κήπων, οι οποίοι καλλιεργούνται από σπόρους τοπικών ποικιλιών που φυλάσσονται στην Κιβωτό.

Υποβλήθηκε χθες Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 η νέα έκδοση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Το νέο Πρόγραμμα της Περιφέρειας αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ημερομηνία της πρώτης υποβολής του, στις 17 Ιουλίου 2014.

Στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου, διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας ο αγώνας ανάμεσα στις ομάδες μπάσκετ του Μαίανδρου και του Ικάρου. Ο τυπικά γηπεδούχος Μαίανδρος υποδέχθηκε την αντίπαλο ομάδα έχοντας κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι του τον Λαίλαπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος και έχοντας ήδη μια νίκη στα παιχνίδια με τον Ίκαρο από τον θεσμό του κυπέλλου.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα