ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Εκπτώσεις από την Hellenic Seaways στις μετακινήσεις των εκλογέων για το Δημοψήφισμα

Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι παρέχει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των εκλογέων και 25% για αυτές των δικαστικών αντιπροσώπων με τα πλοία της εταιρείας.

Αγαπητοί Δημότες, έχοντας υπ οψιν ότι οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το δημοψήφισμα της Κυριακής, τοποθετούμενοι ακόμα και μέσα από τα συντεταγμένα όργανα (ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ) , παίρνοντας θέση υπέρ του «ΝΑΙ», θεωρώ υποχρέωση μου να πάρω θέση απέναντι σε όλα αυτά απευθυνόμενος σε όλους εσάς.

Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας, αν και πιστεύει ότι με πολύ νωπή τη λαϊκή εντολή του Γενάρη να βγούμε από τα μνημόνια, το δημοψήφισμα είναι εκ του περισσού, σεβόμενη τις αρχές , τις αξίες και το καταστατικό της, προτρέπει τα μέλη της και ολόκληρο τον ικαριακό λαό να στηρίξει και να προπαγανδίσει δυναμικά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία) Ικαρίας συνεχίζει με καθημερινές περιοδείες τις παρεμβάσεις της στο νησί στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας για ΑΠΟΧΗ από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που νομιμοποιεί με τον ένα ή άλλο τρόπο ένα "μικρό" ή "μεγάλο" νέο μνημόνιο σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής ενημερώνει για την αναβολή της ρεμπέτικης βραδιάς που είχε οριστεί για τις 6 Ιουλίου στο Κουζίνο Παναγιάς, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που οφείλονται στις μέρες που διανύουμε.

Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και συνεχίζουν να μας γεμίζουν και να μας ενώνουν σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι η αγάπη μας για τη μουσική. Γι' αυτό και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προσπαθούμε πάντα ανιδιοτελώς να γεμίζουμε με νότες τις μουσικές αυλές του τόπου μας.

Επειδή επιχειρείτε μια διαστρέβλωση της αλήθειας προσχεδιασμένη και λίγο η πολύ δεν μας αφορά από πού προέρχεται ενώ γνωρίζουμε θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσω σχετικά με την δήλωση μου στο ΜΕGA εχθές το πρωί για έλλειψη καυσίμων στην Ικαρία.

Με ιδιαίτερη χαρά τα Ικαριακά Δρώμενα-Φεστιβάλ Ικαρίας ανακοινώνουν, ότι είναι πλέον επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φεστιβαλικών Οργανώσεων EFFE (Europe for Festivals for Europe), επισυνάπτεται σχετικό λογότυπο.

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια που καταβάλει για την λειτουργία των δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό, εκτός από τις συνεχείς παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παιδείας & θρησκευμάτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Ικαρίας.

Την Τρίτη 30-6 ο Βουλευτής Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων, Δημήτρης Σεβαστάκης βρέθηκε στην Ικαρία για επαφές με τους κατοίκους (φορείς και πολίτες) του νησιού . Στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κήρυκο το βράδυ της Τρίτης 30-6, ο Βουλευτής ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της προταθείσας συμφωνίας από τους θεσμούς της 25ης Ιουνίου, τα πολιτικά στοιχεία που την περιβάλλουν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παραγωγική συζήτηση για τις επιπτώσεις των προτεινόμενων μέτρων και τη δυναμική της συνεχιζόμενης σκληρής διαπραγμάτευσης.

Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Σελίδες