ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ανακοίνωση μελών Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) συγκεντρωθήκαμε στην δημοτική αίθουσα του Ευδήλου για να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας στις 20 Μαΐου 2016, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και αποφάσισε: Α. Εγκρίνει την περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Γνωστοποιείται στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας ότι οι Αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση, τη Βασική ενίσχυση, τη στρεμματική και την εξισωτική αποζημίωση (επιδοτήσεις 2016 – 2020) έχουν παραταθεί έως 15 Ιουνίου 2016.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ» και το «Λαϊκό Εργαστήριο Πολιτισμού» του Δήμου μας, ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων στο τμήμα της βόρειας Ικαρίας, θα πραγματοποιήσει ανάλογο κύκλο μαθημάτων και στον Άγιο Κήρυκο την περίοδο Ιουνίου - Ιούλιου 2016.

Την ανάγκη να προβλεφθούν στις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωρεάν δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά ( Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες), επεσήμανε στο σημερινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Μετά από πολλές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αναζήτηση λύσης στο σύνθετο πρόβλημα, τόσο με τον Γ.Γ. κ. Θεοτοκά, με τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου, όσο και με τον ίδιο τον Υπουργό, έχουμε τα εξής δεδομένα:

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την 30η Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14,00 στογραφείο του Δημάρχου, στο Δημαρχείο του Δήμου Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ο σύλλογος τριτέκνων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 29/5/2016 θα βρίσκεται στον Εύδηλο στο καφενείο ‘ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ’ της κυρίας Ευαγγελίας Τσαντέ από της 17:00-20:00μμ.

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/5/2016 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας. Στην συνεδρίαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου του γηροκομείου ( κατά της οποίας ο δήμος καταθέτει προσφυγή) και την εξέλιξη της προσπάθειας του δήμου Ικαρίας για δημιουργία δημόσιας δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Την αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μικρές ανεμογεννήτριες σε κτήρια και άλλους χώρους αναμένεται να προκαλέσει το σχέδιο όρων και προϋποθέσεων εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων ισχύος έως 50 Κιλοβάτ που επεξεργάζεται η ΡΑΕ.

ΧΩΡΟΣ: Πλατεία Φραντάτου
ΧΡΟΝΟΣ: Τελευταίο Τριήμερο Ιουλίου (29,30&31 Ιουλίου 2016 )
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2016 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2016

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα