ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ενημέρωση για τα συμπεράσματα του συνέδριου «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» στην Ικαρία

Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (30/9-1/10/2016) το συνέδριο «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός» που διοργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού (OMTh), και της Διεθνούς Ένωσης Επιστημόνων Υδροθεραπείας (SITH).

Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης «Υποστηρίζουμε τη ζωή» με συνέπεια και ευθύνη, κυρίως όμως με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ιδιαιτερότητες του τόπου, στο χρονικό διάστημα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2016, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ.

Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς και τους ελαιοτριβείς της Ικαρίας, ότι το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έχει ολοκληρωθεί για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Στις ενταγμένες ελαιοκομικές περιοχές πραγματοποιήθηκαν τρεις γενικοί δολωματικοί ψεκασμοί, με κατάλληλα σκευάσματα.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Ραχών και του Μαγγανίτη και τα γεγονότα που ακολούθησαν με αφορμή τις μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου (ΚΥΕ), ανέδειξαν για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση στην οποία παραμένει η δημόσια υγεία στα νησιά μας.

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που άνοιξαν τα σχολεία, και σε όλη την χώρα μετράμε ακόμα κενά εκπαιδευτικών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται, όπως πάντα, στην ειδική αγωγή.

Αρχικώς θεωρούμε θετικό ότι ο βουλευτής του νομού, αποφάσισε να ασχοληθεί με κάποιο θέμα που αφορά τον Δήμο Ικαρίας, έστω και με αυτό τον παράδοξο - θα μας επιτρέψετε να πούμε- τρόπο.

Στην Ικαρία είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών καλύπτεται από δημοτικά δάση και δασικές εκτάσεις τραχείας πεύκης και αείφυλλων πλατύφυλλων, πρίνων. Εξέχουσα δε, θέση κατέχει το δάσος του Ράντη, ένα από τα σπανιότερα μεσογειακά προϊστορικά δάση, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης. Η ηλικία του δάσους αυτού υπολογίζεται άνω των δύο αιώνων, ενώ χαρακτηριστικά υπάρχουν δέντρα εντός αυτού που έχουν ζωή άνω των τριών (3) αιώνων.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ικαρίας, που εδρεύει στον Άγιο Κήρυκο Ν. Σάμου και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά «Δράσεις- έργα ανάδειξης, αποκατάστασης και φύλαξης οικοσυστημάτων», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο», με συνολικό προϋπολογισμό 1,25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σύλλογος Ικάριων Επιστημόνων (ΣΙΕΠ) και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που δραστηριοποιούνται σε αυτόν θα ήθελαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνδημιουργίας, με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εργάζονται στην Ικαρία, εκπαιδευτικών σεναρίων που εμπλουτίζουν, αλλά κυρίως «τοπικοποιούν», τμήματα του αναλυτικού σχολικού προγράμματος.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) του παλιού δημαρχείου Αγιου Κηρύκου στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα