ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Μια κατηγορία κινδύνου «κατέβηκαν» οι μεσογειακές φώκιες!!!

Έπειτα από 25 χρόνια συστηματικών προσπαθειών για το είδος έχουν αρχίσει πλέον να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς το Νοέμβριο του 2015 η IUCN ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί πλέον τη μεσογειακή φώκια κρισίμως απειλούμενη, αλλά … απειλούμενη.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell που έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στη νήσο Κίνυρο.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος» θα υλοποιήσει ένα τρίωρο εργαστήρι για γονείς παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου με θέμα: «Τα όρια στην προσχολική και σχολική ηλικία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Εύδηλο, στην αίθουσα του Κουτσουφλάκειου την Παρασκευή 12/2/2016 και ώρα 17:00μ.μ.-20:00μ.μ.

Στη Ικαρία θα γίνει Συγκέντρωση των αγροτών, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χριστού Ραχών. Εκεί θα είναι και οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας συντονίζοντας τον αγώνα με τους αγρότες.

Από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πληρωθούν έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που δεν ολοκληρώθηκαν έως το τέλος του 2015. Πρόκειται για τα 14 ονομαζόμενα “έργα σε κίνδυνο”, συνολικού ποσού 1 δισεκατομμυρίου, μεταξύ των οποίων είναι το κτηματολόγιο, το ψηφιακό σχολείο και το “Σύζευξις”.

Τα τελευταία 30 χρόνια τα καλοκαίρια στην Ευρώπη ήταν τα θερμότερα εδώ και 2000 χρόνια, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή 45 επιστημόνων από 13 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00, στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου θα γίνει η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Μαθηματικών. Ανάμεσα στα παιδιά έχουμε και διακριθέντες από τα Γυμνάσια και Δημοτικά της Ικαρίας και των Φούρνων.

Το Barel Travel είναι από το 2015 αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δύο Passenger Ferries “Katerina” και “Venus”, τα οποία ξεκινούν από το Κουσάντασι προς τη Σάμο και την Πάτμο, ενώ για το καλοκαίρι του 2016 έχει προστεθεί και το δρομολόγιο Κουσάντασι - Σάμο – Ικαρία. Επίσης, ορισμένες μέρες δρομολογούνται για ολοήμερη εκδρομή από το Κουσάντασι στη Σάμο. Οι αναχωρήσεις είναι εγγυημένες από την 1η Μαΐου ως την 31η Οκτωβρίου, ενώ τους άλλους μήνες αλλά και εν μέσου της σαιζόν κατόπιν συνεννόησης δίνεται η δυνατότητα για ναύλωση. Όπως είναι γνωστόν, οι Τούρκοι τουρίστες για να επισκεφθούν τη χώρα μας χρειάζονται απλά μια gate visa, την οποία και προμηθεύονται στο λιμάνι στο Κουσάντασι από το Barel Travel.

«Η δική μας πολιτική έρχεται σε σύγκρουση με τον ίδιο το θεσμό και το περιεχόμενο της Τοπικής Διοίκησης» και ως εκ τούτου «απέναντι στην Περιφέρεια και την κυβέρνηση είμαστε αντιπολίτευση και όχι η τοπική εξουσία!». Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, σε συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη συμπλήρωση περίπου ενός χρόνου στη διοίκηση του δήμου. Ακόμα, σημειώνει μια σειρά αποφάσεων που δίνουν το στίγμα μιας άλλης πολιτικής, η οποία βάζει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των κατοίκων αλλά και τη συμπαράσταση σε αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα.

Για την επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 10/02, κήρυξη στάσης εργασίας 12-3μμ και διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στο χώρο του Νοσοκομείου για να τιμήσουμε τους 4 συναδέλφους που χάθηκαν αλλά και για να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας (πολύμηνη έλλειψη αναισθησιολόγου κλπ) στην περιοχή που διογκώνονται και μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στις συνθήκες υγειονομικής γύμνιας που επικρατούσαν την εποχή που έπεσε το ελικόπτερο. Κάλεσμα προς μαζικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους για συμμετοχή σ’ αυτή την συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προγραμματίσει και δημοπράτησε εργολαβίες συντήρησης του οδικού επαρχιακού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού για τη Σάμο 1.600.000 € και για την Ικαρία 650.000 €. Δεδομένου ότι οι εργασίες αρχίζουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Αντιπεριφέρεια Σάμου έχει, εδώ και αρκετό καιρό, ξεκινήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ώστε να επιλεγούν παρεμβάσεις που θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα