ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Κίνητρο ως 500€ από Περιφέρεια για κάλυψη αγροτικού γιατρού και στο Καρκινάγρι Ικαρίας

Δεδομένης τη έλλειψης γιατρών και της ανάγκης ιατρικής κάλυψης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η

Δύο μεγάλους καρχαρίες έπιασε ένα ψαράς στο Καρκινάγρι Ικαρίας, με τον μεγαλύτερο να ξεπερνά τα 200 κιλά. Σύμφωνα με τη φωτογραφία, οι καρχαρίες μοιάζουν με τον εξαβράγχιο καρχαρία, ειδος το οποίο στην Ελλάδα αποτελεί παρεμπίπτον αλίευμα (αλιεύεται κατά λάθος στα δίχτυα) και είναι είδος η αλιεία του οποίου είναι νόμιμη. Η επιστημονική ονομασία του ονομασία είναι Hexanchus griseus, ζει στις περισσότερες θάλασσες και ωεκανούς του πλανήτη και συνήθως βρίσκεται σε μεγάλο βάθος πάνω από 180m μέχρι και 1100m.

Ο Βουλευτής Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης στην προγραμματισμένη από μηνός περιοδεία του στην Ικαρία, παραβρέθηκε και συζήτησε με τους πολίτες του νησιού, σε δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις-συζητήσεις που έγιναν στις 22 και 23 Μαΐου 2015 στον Άγιο Κήρυκο και στις Ράχες. Η συμμετοχή του κόσμου με ερωτήσεις και τοποθετήσεις υψηλού επιπέδου, ήταν πολύ μεγάλη.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής ενότητας Ραχών (Χριστός) στις 26 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ Χρ. Καλογήρου κατά την επίσκεψη της στην Ικαρία επισκέφθηκε, εκτός των άλλων, το οδικό έργο Κάλαμος – Νας.

Στις 22/5 παρακολουθήσαμε την συνάντηση με επαγγελματίες του τουρισμού που έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Ικαρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στον Αγ. Κήρυκο. Είχαμε ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων για την τουριστική περίοδο που έρχεται.

Την Πέμπτη 14/5 παρακολουθήσαμε την σύσκεψη για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή της Ικαρίας που έγινε στα γραφεία του Δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο. Η πρωτοβουλία ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και υπεύθυνου για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κ. Νίκου Κατρακάζου,.

Την Τετάρτη 13/5 παρακολουθήσαμε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, του Έπαρχου Ικαρίας κ. Στέφανου Παμφίλη, του Δημάρχου Ικαρίας κ. Στέλιου Σταμούλου, των Αντιδημάρχων κ. Σπ. Τέσκου και Σ. Κόχειλα, του Προέδρου του Δ. Σ. κ. Ν. Λαρδά, στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα έργα ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Στις 21/5 έγινε η συνάντηση εργασίας των Περιφερειαρχών με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, συμμετείχε η κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στην περιοχή μας, μια περιοχή που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να παρέχεται από Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι, προστασία της μητρότητας, τα δύο περιφερειακά ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά.

Το Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Σάμου Α.Ε. που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013», ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων της 3ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Τοπικό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα