ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ελλιπής στελέχωση αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά / Η Ικαρία

Οι αφίξεις μεταναστών μπορεί να αυξάνονται δραματικά στα νησιά του Αιγαίου, αντιστρόφως ανάλογη, όμως, είναι η στελέχωση των νησιών με αστυνομικές δυνάμεις.

Την Παρασκευή 24-7, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Ε.Ο.Σ.Σ κ. Ηλία Καριώτογλου. Κατόπιν αυτής, η οικονομική συναλλαγή που αφορούσε την προμήθεια πρώτων υλών για την παραγωγή αμπελοοινικής αλκοόλης για λογαριασμό της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.), εγκρίθηκε από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών,

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 30-7-2015, να τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ης/7/1993:
- Στις 11 π.μ. στο μνημείο των θυμάτων, στο Μέγα Ποταμό (Λευκάδα προς Γλαρέδο)
- Στις 7 μ.μ. στο μνημείο των θυμάτων στο βουνό Η παρουσία σας θα είναι φόρος τιμής στη θυσία τους.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου στις 28 Ιουλίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Η Τ.Ο Ικαρίας-Φούρνων της ΚΝΕ, με αφορμή το σύνθημα του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ "Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες. Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές" (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), αποφάσισε να τιμήσει μεγάλες μορφές του κομμουνιστικού κινήματος, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους φασίστες, τον εθνικό στρατό, τις δυνάμεις της χωροφυλακής κυρίως από τις μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις.

Σήμερα απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ikariamag.gr, περίπου 50 παρατύπως εισελθόντες μετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Καλού του Πάπα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά, από τη Συρία αλλά κατά κύριο λόγο από το Αφγανιστάν, χωρίς να έχουν βουτήξει στη θάλασσα, αποβιβάστηκαν στην ακτή, βάδισαν προς το Καρκινάγρι (μέχρι τις 19:45 δεν είχαν ακόμα καταφθάσει όλοι) και όπως λένε οι πληροφορίες μας, κάλεσαν οι ίδιοι τις αρχές για να τους παραλάβουν από το χωριό, ζητώντας να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νησιού και από εκεί στην Αθήνα.

Το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 29 - 31 Ιουλίου 2015, η θερμοκρασία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει τους 35 - 37 βαθμούς.

Μετά από έξι μήνες «σκληρών διαπραγματεύσεων», η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» που θα σταματούσε τα μνημόνια χωρίς να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!!!), υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα επικαλείται και τη «λαϊκή ετυμηγορία», αφού πρώτα κάλεσε τον λαό να συμμετέχει σε ένα δημοψήφισμα ναρκοθετημένο, στο οποίο δεν υπήρχε ένα ουσιαστικό ερώτημα που θα έδειχνε μία άλλη κατεύθυνση, όπως ναι ή όχι στην Ε.Ε ή έστω στα μνημόνια γενικά. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το μετέτρεψε σε ναι και σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους επιχειρήσουν να επισκεφτούν το Βράχο του Ίκαρη στο χωριό Χρυσόστομο της Ικαρίας, αφού η πρόσβαση μέχρι εκεί είναι αδύνατη με συμβατικό όχημα. Ο χωματόδρομος σε μήκος ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο, που σύμφωνα με το μύθο έπεσε ο Ίκαρος, δεν έχει συντηρηθεί και παραμένει σε πολλά σημεία διαβρωμένος από τις βροχές του χειμώνα.

Το κείμενο (ψήφισμα) που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στης 21/7/15, ως ψήφισμα της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ δεν αποτελεί συλλογική ενέργεια της οργάνωσης η οποία δεν συνεδρίασε και δεν ψήφισε για την έκδοσή του.

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου, διοργανώνει έκθεση προϊόντων και χειροτεχνίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του παλιού δημαρχείο, στον Άγιο Κήρυκο από τις 9-13 Αυγούστου. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6973520538 και 6983177478.

Σελίδες