ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Ικαρίας την Τετάρτη 23 Απριλίου

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας παλεύοντας να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας οδηγός ασθενοφόρου και στη χειρότερη περίπτωση να επιστρέψουν όλοι στο ΕΚΑΒ στο νησί μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ,που πραγματοποιήθηκε στις 13/4 στην αίθουσα του π.δημαρχείου στο Αγ.Κήρυκο με κεντρικό συνθημα: ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. Το κάλεσμα μεταξυ αλλων τόνισε:

Το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας είναι πια γεγονός. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 95 Α και τον νόμο 4256, στο άρθρο 43 αναφέρεται στην αποσύνδεσή του από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου με όλα τα επακόλουθα.

Αγαπητοί Ικαριώτες Φουρνιώτες και Θυμαινιώτες, στις 18 Μαΐου στο Βόρειο Αιγαίο ξεκινάει μια νέα περίοδος όπου εκκαλούμεθα να χειριστούμε με ευθύνη και υπευθυνότητα την σωστή, δίκαιη και ορθολογική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στην τελευταία, πριν τις εκλογές συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (10/03/2014), συζητήθηκε πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Ν. Κουλουλία για τη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας (αντιπειρατικά σπίτια….) και την δημιουργία ινστιτούτου μελέτης της μακροζωίας στην Ικαρία.

Ο Δήμος Ικαρίας και η Δημοτική ενότητα Ευδήλου ευχαριστεί ιδιαιτέρως το συμπατριώτη μου ΚΟΥΒΑΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, αφού τον παρελθόντα μήνα (Μάρτιο) με την ευγενή χορηγία έτοιμου ασφαλτομείγματος, κόστος 1530 ευρώ δόθηκε η δυνατότητα να καλυφθούν φθορές του οδοστρώματος καθ’ όλο το μήκος του επαρχιακού δρόμου από τον Εύδηλο μέχρι το Μηλιωπό.

Τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη γραμμή» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας από το θέατρο «Τζένη Καρέζη» η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση.

Κατά τη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) της 10ης Απριλίου 2014 ο Μιχάλης Μπάκας είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις θέσεις του συνδυασμού "Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο" στα θέματα που συζητήθηκαν, όπως εν συντομία παρουσιάζονται παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Ικαρίας προσκαλεί όλους τους δημότες την Μ.Τετάρτη 16-4-2014 και ώρα 19.00μ.μ στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο. Θα μιλήσει για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, οφείλω να καταθέσω μερικές απόψεις σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 28.3.2014 και 11.4.2014 προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του προγράμματος της και συζητά με του Δημότες. Την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 στον Χρυσόστομο (8:00μμ) και την Πλαγιά (10:00).

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε