ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Δρομολόγια από Κουσάντασι για Σάμο, Πάτμο & Ικαρία το καλοκαίρι του 2016

Το Barel Travel είναι από το 2015 αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δύο Passenger Ferries “Katerina” και “Venus”, τα οποία ξεκινούν από το Κουσάντασι προς τη Σάμο και την Πάτμο, ενώ για το καλοκαίρι του 2016 έχει προστεθεί και το δρομολόγιο Κουσάντασι - Σάμο – Ικαρία. Επίσης, ορισμένες μέρες δρομολογούνται για ολοήμερη εκδρομή από το Κουσάντασι στη Σάμο. Οι αναχωρήσεις είναι εγγυημένες από την 1η Μαΐου ως την 31η Οκτωβρίου, ενώ τους άλλους μήνες αλλά και εν μέσου της σαιζόν κατόπιν συνεννόησης δίνεται η δυνατότητα για ναύλωση. Όπως είναι γνωστόν, οι Τούρκοι τουρίστες για να επισκεφθούν τη χώρα μας χρειάζονται απλά μια gate visa, την οποία και προμηθεύονται στο λιμάνι στο Κουσάντασι από το Barel Travel.

«Η δική μας πολιτική έρχεται σε σύγκρουση με τον ίδιο το θεσμό και το περιεχόμενο της Τοπικής Διοίκησης» και ως εκ τούτου «απέναντι στην Περιφέρεια και την κυβέρνηση είμαστε αντιπολίτευση και όχι η τοπική εξουσία!». Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, σε συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη συμπλήρωση περίπου ενός χρόνου στη διοίκηση του δήμου. Ακόμα, σημειώνει μια σειρά αποφάσεων που δίνουν το στίγμα μιας άλλης πολιτικής, η οποία βάζει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των κατοίκων αλλά και τη συμπαράσταση σε αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα.

Για την επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 10/02, κήρυξη στάσης εργασίας 12-3μμ και διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στο χώρο του Νοσοκομείου για να τιμήσουμε τους 4 συναδέλφους που χάθηκαν αλλά και για να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας (πολύμηνη έλλειψη αναισθησιολόγου κλπ) στην περιοχή που διογκώνονται και μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στις συνθήκες υγειονομικής γύμνιας που επικρατούσαν την εποχή που έπεσε το ελικόπτερο. Κάλεσμα προς μαζικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους για συμμετοχή σ’ αυτή την συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προγραμματίσει και δημοπράτησε εργολαβίες συντήρησης του οδικού επαρχιακού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού για τη Σάμο 1.600.000 € και για την Ικαρία 650.000 €. Δεδομένου ότι οι εργασίες αρχίζουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Αντιπεριφέρεια Σάμου έχει, εδώ και αρκετό καιρό, ξεκινήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ώστε να επιλεγούν παρεμβάσεις που θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια.

Τα περιστατικά γρίπης αυξάνονται και τα νοσοκομέια γεμίζουν ασθενείς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που απαιτείται η μεταφορά από το ενα νησί στο άλλο για να βρεθεί ενα κρεβάτι στην εντατική.

Απρόβλεπτες συνέπειες τείνει να πάρει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις -αλλά όχι μόνον- μια φαινομενικώς απρόσεκτη και γι' αυτό εξόχως επικίνδυνη διεθνής αγγελία (ΝΟΤΑΜ) της ΥΠΑ, για την περιοχή της Ικαρίας, που προκάλεσε -μέχρι στιγμής- την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της νήσου, ως πρώτη αντίδραση της Τουρκίας, με την παράλληλη εκκωφαντική υποβάθμιση του θέματος από την Αθήνα.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι έδωσαν μαχητικό και δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Αγ.Κηρύκου.

Αρνούμαστε, στο όνομά μας, η διεθνής ιμπεριαλιστική κοινότητα να ορίσει και οι ντόπιοι υπηρέτες τους να βρουν ένα κονδύλι, για να χτίσουν τα hotspots, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ενεργοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020 για την «Υλοποίηση Μέτρων Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου».

Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Μερικοί από σας θυμούνται ακόμα τα νέα του Νοεμβρίου 2015: από τις 4 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οι πρώτες Ικαριώτικες ημέρες οργανώθηκαν στις Βρυξέλλες με σκοπό να συγκεντρώσουν δωρεές προκειμένου να υποστηρίξουν κοινωνικές εργασίες στην Ικαρία. Μια από αυτές τις δωρεές προοριζόταν για την απόκτηση και τη μεταφορά ενός συστήματος υπερήχων που είναι απαραίτητο για το νοσοκομείο της Ικαρίας.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα