ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε Ικαρία - Φούρνους - Λειψούς από την "Ανοιχτή Αγκαλιά"

Με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», η Ομάδα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», αποτελούμενη από εθελοντές γιατρούς όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, θα προσφέρει όπως πάντα τις ιατρικές της υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους κατοίκους της Ικαρίας – Φούρνων – Λειψών από 19 έως 28 Απριλίου 2015.
Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά, από βρέφη έως και παιδιά του Γυμνασίου.

Είκοσι θέσεις εποχικού προσωπικού ενέκρινε το ΑΣΕΠ για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας. Οι θέσεις αφορούν την κάλυψη θερινών αναγκών στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και κατανέμονται στις εξής τέσσερις ειδικότητες: ΔΕ Φυλάκων Ημέρας (14 θέσεις), και ΔΕ Εργατοτεχνιτών, ΔΕ Νυκτοφυλάκων και ΥΕ Καθαριστών (από δύο θέσεις).

Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι να χρησιμοποιούν τις δομές υγείας του Νοσοκομείου μας και να εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους, θα δημοσιευτεί ο νόμος στο Διαδίκτυο και το τι χρειάζεται να προσκομίσουν αν χρειασθούν περίθαλψη λόγω του ότι είναι ανασφάλιστοι για διάφορους λόγους.

Θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος των μεταναστών πρότεινε η Χριστιάνα Καλογήρου στα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να σας γνωστοποιήσουμε, την ανάγκη λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου Ικαριας στον Άγιο Κήρυκο.

Επανερχόμαστε μετά από ένα μήνα που μεσολάβησε από την αρχική μας επιστολή (Α Σχετικό), επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για μια σειρά αιτημάτων του Δήμου μας στον τομέα του αθλητισμού.

Το Σάββατο 18 Απρίλη και ώρα 5 το απόγευμα θα γίνει στον Εύδηλο (Κατσούλειο) Πανικαριακή συνδιάσκεψη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Θέμα συζήτησης: Η αναδιοργάνωση του κόμματος.

Τέλος τα τραπεζάκια και οι ξύλινες πλατφόρμες και οι ξαπλώστρες πάνω στο κύμα αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής το οποίο αναφέρει πως η επίμαχη απόφαση υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Επαρχείο Ικαρίας γίνονται εργασίες για να κλείσουν οι λακκούβες στον παραλιακό του Αγίου Κηρύκου πάνω από την παραλία τσουκαλά κοντά στο παλαιό σφαγείο και το συνεργείο συνεχίζει προς το Επαρχιακό δίκτυο του Φάρου. Επίσης, κλείνουν λακκούβες προς Χρυσόστομο –Πλαγιά .

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, την Τετάρτη 8 Απρίλιου, υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Οινουσσών», του έργου ««Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Οινουσσών στη θέση «Ατσιγγάνου», συνολικού προϋπολογισμού 87.696,67 ευρώ.

Από τις 20 Απριλίου του 2015 έως τις 20 Μαΐου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα