ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Αθώοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας

Αθωωτική απόφαση από το Μονομελές δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για τους 7 απολυμένους εργαζόμενους στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο του νησιού. Αθώος και ο πρώην δήμαρχος κ. Χ. Σταυρινάδης.

Με επιστολή της στην Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής και στους τοπικούς ικαριακούς συλλόγους των ΗΠΑ, ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Ορφέας εκφράζει τη θλίψη του που κατα δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια συναντηση της Πανικαριακής Αδελφότητας απορρίφθηκε το αίτημα του συλλόγου για οικονομική ενίσχυση, αγορά μουσικών οργάνων ή χρηματοδότηση δασκάλων μουσικής. Στην επιστολή αναφέρεται το ιστορικό του συλλόγου καθώς και ο πολιτιστικός σκοπός της Φιλαρμονικής.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ της εταιρείας Minoan Flying Dolphins ήταν φέρυ-μπόουτ κλειστού τύπου που εκτελούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ικαρία – Σάμος – Πάτμος, με τελικό προορισμό τους Λειψούς. Το δρομολόγιο που εκτελέστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000 είχε ως κατάληξη μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα με 81 νεκρούς.

Η Αριστερά της γενιάς μου... Κανείς στο ξεκίνημα της νιότης του δεν θα περίμενε να εξελιχθεί σε μια τόσο δύσκολη αλλά και ωραία υπόθεση! Από την επαναστατική έξαρση στα αμφιθέατρα των φοιτητικών μας χρόνων και στις καθημερινές πορείες στο κέντρο της Μεγάλης μας πόλης, περάσαμε πρωταγωνιστές στη σημερινή κυβερνητική διαχείριση.

Ο Δήμος Ικαρίας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του. Την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια εκπόνησης από το ΚΑΕΚ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του τοπικού προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020, υποβληθήκαν από τον Δήμο Ικαρίας ενδεικτικές προτάσεις για την καταγραφή των έργων δημοσίου ενδιαφέροντος των νησιών Σάμου - Ικαρίας – Φούρνων.

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016, προκειμένου να την υποβάλλουν.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Δ.Ε Ραχών και της Τ.Κ Μαγγανίτη ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που συντελείται για μια ακόμα φορά με την μετακίνηση των γιατρών των περιφερειακών ιατρειών αυτών των περιοχών, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σχετικά με την ποινική δίωξη των απολυμένων εργαζομένων του εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ικαρίας, οι οποία εκδικάζεται στις 26/9/16, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη Δευτέρα 26/9 δικάζονται μετά από αναβολή της τελευταίας δίκης, οι απολυμένοι από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων (ΙΜ ΣΑΦ) εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Παρακολουθώντας, με το ενδιαφέρον που αρμόζει στον σημαντικό και ευαίσθητο χώρο της υγείας, τις εξελίξεις σχετικά με τις μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από περιφερειακά ιατρεία στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αλλά και τις κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων σχετικών με το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο κ. Χ. Ξενάκης πρόεδρος της Εταιρίας Ικαριακών Μελετών για την συνέχιση του στόχου της τοποθέτησης των 147 Δελφικών Παραγγελμάτων (σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας), τα οποία έχουν χαραχτεί στον αντίστοιχο αριθμό μαρμάρινων πλακών 30Χ40 στο κεντρικό μονοπάτι του νησιού από το Δράκανο (ανατολικό άκρο) προς τον Κάβο Πάπα (δυτικό άκρο) συνολικού μήκους 70 χλμ.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα