ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Να φτάσει ως το Φράγμα η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου σύνδεσης Καρκινάγριου με Ράχες Ικαρίας

Ένα εύλογο αίτημα διατυπώνει ο Σύλλογος του Πεζιού αλλά και οι κάτοικοι Πεζιού - Καρκιναγριου και των υπόλοιπων χωριών του Κάβο Πάπα: Η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Σελάδι - Λαγκάδα Ικαρίας να περάσει από το Πέζι και να φτάσει ως το φράγμα. Όπως σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ του το ikariamag.gr λίγες ημέρες πριν, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία κράσπεδών στο κομμάτι που ξεκινά από τη διασταύρωση της Λαγκάδας και φτάνει μέχρι το Σελάδι, για να συναντήσει την άσφαλτο που κατεβαίνει στον Κάλαμο.

Μία 82χρονη συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου, με την κατηγορία της κλοπής.

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες 7/10 στην αίθουσα του Γλαρέδου η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων από χωριά της Ικαρίας αλλά και μεμονωμένος κόσμος.

Στις αρχές Οκτώβρη τα Λύκεια της Ικαρίας ενημερώθηκαν από την ΔΙΔΕ Σάμου ότι εγκρίνεται η διδασκαλία μόνο μίας ξένης γλώσσας στην Α΄ Λυκείου, ενώ με έγγραφο της ΔΙΔΕ Σάμου της 16 / 9/2015 είχαμε ενημερωθεί ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση μπορεί να εγκρίνει ολιγομελή τμήματα ξένων γλωσσών, όπως εγκρίθηκαν και πέρσι από την Περιφ. Διευθ/ρια κυρία Παπαδανιήλ.

Ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης πραγματοποίησε έναν πρώτο κύκλο επαφών με αρμόδιους Υπουργούς (Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού , Αγροτικής Ανάπτυξης ) για το ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού του νομού Σάμου.

Οι γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού Σχολείου Αγ.Κηρύκου, παρόλη την καλή διάθεση και την υπομονή μας, δεν θ' ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση αυτή του σχολείου και της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Για μια ακόμη χρονιά αναγκαζόμαστε ν' απαιτούμε τα αυτονόητα.

Εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα τριών αθλητικών χώρων στην Ικαρία. Οι εργασίες και τα ποσά εγκρίθηκαν από την Γ.Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών, οι μελέτες εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας στις 30 /9 και σε λίγες ημέρες θα έχουμε και τις δημοπρασίες που αφορούν τα εξής:

Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση του τμήματος (ανηφόρα) που οδηγεί στο στρατόπεδο στο Φάρο Ικαρίας, λόγω της δυσκολίας στη βατότητα και της επικοινωνίας του στρατοπέδου με τον οικισμό του Φάρου και ειδικά τους χειμερινούς μήνες που δημιουργείται στο οδόστρωμα οξύ πρόβλημα λόγω βροχοπτώσεων. Το Επαρχείο και η Περιφερειακή διοίκηση ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Ταξίαρχου προς το Επαρχείο.

"Κινήσεις βιτρίνας" καταγγέλλουν οι γιατροί ότι κάνει η 2η ΥΠε με τις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών προς τα νησιά του Αιγαίου αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τα Νοσοκομεία του Πειραιά και της Αθήνας σε συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών. Συγκεκριμένα με αφορμή τις μετακινήσεις δύο γιατρών στη Λήμνο και στην Ικαρία αναφέρουν:

Η πολύ καλή χρονιά για το Ικαριακό σκάκι κορυφώνεται αγωνιστικά με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Η ομάδα μας, ως πρωταθλήτρια Αιγαίου, θα εκπροσωπήσει το Αρχιπέλαγος στους αγώνες που θα διεξαχθούν από 8 μέχρι 12 Οκτωβρίου στο Ρίο Αχαΐας. Θα συμμετάσχουν 31 δεκαμελείς ομάδες, από τις οποίες οι 25 θα ενισχυθούν με ξένους παίκτες. Ανάμεσα στις 6 που θα στηριχθούν αποκλειστικά τις δικές της δυνάμεις, θα είναι και η Ικαρία!

Ενόψει του προχθεσινού δικαστηρίου σχετικά με την, εντός παρενθέσεως, κατάληψη του Διοικητηρίου από την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μπινίκου Μαρία με σκοπό την στέγαση του ΙΚΑ στο Διοικητήριο, όπου αθωώθηκε πανηγυρικά και η αθώωση αυτή αποδεικνύει και είναι ένα στοιχείο μαζί με όλα τα’ άλλα ότι ωρίμασε ο χρόνος και ότι αποτελεί δεδομένο και αρχή ότι κάθε προσπάθεια καπήλευσης από την Κτηματική Υπηρεσία χωρίς κανένα ή με ψευδή στοιχεία ή με ισχυρισμούς θα καταλήξουν όλα στο κενό. Έχω να σας καταθέσω τις απόψεις μου σχετικά με την διεκδίκηση του Διοικητηρίου από τον Δήμο προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Σελίδες