ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ απαντά για την εγκατάσταση ανεμογραφικού ιστού στην Ικαρία

Σε απάντηση δημοσιευμάτων αναφορικά με την εγκατάσταση ανεμογραφικού ιστού στη θέση Περδίκι Αγίου Κηρύκου της Ικαρίας, η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ επισημαίνει ότι διαθέτει όλες τις νόμιμες, διοικητικές άδειες και πράξεις των αρμόδιων οργάνων της Διοίκησης, οι οποίες της επιτρέπουν τη σχετική διενέργεια εργασιών .

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου ότι 44χρονη κατά τον χειρισμό κανό τριών (03) περίπου μέτρων, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΕΡΑΜΕ» ν. Ικαρίας, αυτό ανετράπη με αποτέλεσμα η ανωτέρω να παρασύρεται και να αγνοείται.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου Αγιου Κηρύκου στις 29 Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα: Θα προηγηθεί Ενημέρωση Δημάρχου για διάφορα τρέχοντα θέματα.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών , η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προέβη στην αποκατάσταση του δρόμου στην ανατολική είσοδο του Αγίου Κηρύκου χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αρμοδιότητα συντήρησης στο τμήμα αυτό. Η εν λόγω βλάβη ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους οδηγούς για διάστημα τουλάχιστον ενάμιση έτους , ενώ υπέκρυπτε και σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που έχουν σταυλική εγκατάσταση και λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης θα πρέπει σύμφωνα με το αρθρ. 14 του ν. 4056/2012 (Α΄52), να νομιμοποιηθούν λαμβάνοντας την άδεια εγκατάστασης, με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 6 του ισχύοντος παραπάνω νόμου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου. Εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό πως μετά από αίτημα του Συλλόγου "Κάβο Πάπας" και την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα δρομολόγια της άγονης γραμμής Καρκινάγρι - Τραπάλου - Μαγγανίτης - Άγιος Κήρυκος και επιστροφή, άλλαξαν και διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα εως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το καράβι του Αγίου Κηρύκου κάθε Πέμπτη.

Προ ημερών λάβαμε τυχαία γνώση της εγκατάστασης δύο ιστών καταμέτρησης ανέμου που τοποθετήθηκαν σε δημοτική έκταση στη θέση «Φυρινάσπα» της Τοπικής Κοινότητας Περδικίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κηρύκου του Δήμου Ικαρίας κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο μηνός Ιουνίου 2016. Κατόπιν αναζήτησης πληροφοριών μάθαμε ότι η εγκατάσταση έγινε από την εταιρία σας.

Ύστερα από εκπεφρασμένες διαφωνίες σχετικά με τη θέση αποκατάστασης του φραγμού εμείς οι Τραπαλιώτες θέλουμε να δηλώσουμε την άποψη μας σχετικά με αυτό το θέμα. Η επιλογή της θέσης του φραγμού όταν αυτός κατασκευάστηκε (όπως και όλων των άλλων) λάμβανε υπόψη τα κτήματα, την καλλιεργήσιμη γη, τις δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις, ώστε να ασκούνται όλες οι δραστηριότητες με αλληλοσεβασμό σε αυτό τον τόπο.

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια που καταβάλει για την λειτουργία των δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό: Έχει θέσει σε λειτουργία τον δημοτικό Κινηματογράφο στον Άγιο Κήρυκο (γίνονται εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φ.Π.Δ Ίκαρος και θα ακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο ).

Ταλαιπωρία για 696 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Ρόδος» το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Χίου. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται 326 επιβάτες ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένουν άλλοι 370 για να ταξιδέψουν για Λήμνο και Καβάλα. Το πλοίο, με 3ωρη καθυστέρηση, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης γύρω στη 1 το μεσημέρι αλλά άγνωστο πότε θα αναχωρήσει καθώς θα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και στη συνέχεια να ελεγχθεί από τους επιθεωρητές του υπουργείου Ναυτιλίας ώστε να δοθεί η έγκριση για τον απόπλου του.

Σελίδες