ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Έκθεση για τις θερμές πηγές της Ικαρίας

Σας υποβάλλω ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Συνδέσμου: έκθεση προόδου των εργασιών αναγνώρισης των ιαματικών φυσικών πόρων που ήταν πρόταση της κας Μπινίκου στη συνάντηση εργασίας του Ιουνίου.

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, από την παραλία Νας της Ικαρίας, ένας 49χρονος. Στον άνδρα έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από ιατρό του Κ.Υ. Εύδηλου με αρνητικά αποτελέσματα.

Αργά χθες το βράδυ, κάτοικος του Φάρου διαπίστωσε έκπληκτος ότι η αυλή του παραθαλάσσιου σπιτιού του ήταν γεμάτη με χελωνάκια. Κινητοποιήθηκε αμέσως, ειδοποίησε τους γείτονες και με τους φακούς στα χέρια ξεκίνησε μία προσπάθεια να εντοπιστούν όσο περισσότερα γινόταν, ώστε να οδηγηθούν στο νερό.

Το πλοίο «European Express» της εταιρείας «NEL», ετών 40, με 476 επιβάτες, και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής μας προς Πειραιά, «έμεινε» από καταπέλτη κατά την αναχώρηση του από τους Φούρνους!! Για την ακρίβεια διαπιστώθηκε πρόβλημα στο ανέβασμα του καταπέλτη.

Η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή αιτείται την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σάμου για την διερεύνηση και απόδοση ευθυνών στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και σε κάθε άλλον κατά νόμο υπεύθυνο για την ανασφάλεια που έχει προκληθεί στους πολίτες του νομού αλλά και στους επισκέπτες εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού τόσο με το λιμάνι του Πειραιά όσο και με την Βόρεια Ελλάδα.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPEAN EXPRESS'' σημαίας Κύπρου, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για τους λιμένες Άγιος Κήρυκος - Εύδηλος - Σύρος - Πειραιά, προερχόμενο από Σάμο, διαπιστώθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πρυμναίου καταπέλτη.

Έγινε χτες στον Άγιο Κήρυκο η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας σε μία λιτή εκδήλωση στο παλαιό Δημαρχείο. Ορκίστηκαν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης ενώ ουσιαστικά η καινούργια αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντα της από την 1η Σεπτέμβρη.

Τα προβλήματα με τα αναξιόπιστα πλοία της γραμμής συνεχίζονται ακόμα και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Ταλαιπωρία για τους 476 επιβάτες του πλοίου European Express το οποίο παρουσίασε πρόβλημα το βράδυ της Κυριακής στον καταπέλτη του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπλεύσει από το λιμάνι των Φούρνων.

Πολλοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πίστεψαν ότι επρόκειτο για απειλή. Ομως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να «περάσει» στους δήμους τα πρόστιμα που θα επιβάλλει μέσα στο επόμενο διάστημα το Ευρωδικαστήριο για χωματερές και λύματα, τιμωρώντας την απροθυμία της Αυτοδιοίκησης να βάλει το κοινό καλό πάνω από το όποιο πολιτικό κόστος επί δεκαετίες.

Συνεχίζεται και το δράμα του Παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί Παλαιστινίους κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους. Βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία, ενώ παράλληλα προκαλούνται τεράστιες καταστροφές σε υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Σας ενημερώνουμε ότι το υδροθεραπευτήριο Απόλλωνας θα είναι ανοικτό κάθε μέρα από 07:00  το πρωί έως και 14:00 το μεσημέρι και από 17:00 το απόγευμα έως και 21:00 το βράδυ. 

Το Σπήλαιο καθημερινά από 10:00 το πρωί έως και 21:00 το βράδυ.

Ο Ασκληπιός καθημερινά από 08:00 έως 13:00 το πρωί και από 17:00 έως 20:00 το βράδυ.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε