ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία: 11 Δεκέμβρη η συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαριά και Φούρνους (ΕΑΥ) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/11/15 αμέσως μετά την λήξη της μαζικής κινητοποίησης έξω απ’ τα δικαστήρια για τις 4 δίκες κινηματικού χαρακτήρα (πρώην εργαζόμενοι - εθελοντές και ο πρώην Δήμαρχος Ικαρίας για την υπεράσπιση της λειτουργίας του Γηροκομείου, συνδικαλιστές της ΔΕΗ για την κατάληψη στην Εφορία, αιρετοί και κάτοικοι για την κινητοποίηση για τα βαπόρια, αναγραφή συνθημάτων).

Όπως μας ενημερώνει το Επαρχείο Ικαρίας - Φούρνων, κλειστό θα παραμείνει για τουλάχιστον 20 μέρες το οδικό νεοκατασκευασθέν τμήμα μεταξύ Καρκιναγρίου και Μαγγανίτη διότι κατασκευάζονται τα δύο τεχνικά έργα, στο ρέμα του καλογήρου και στο ρέμα του ρυάκα. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην χρησιμοποιούν το οδικό τμήμα έως το πέρας των συγκεκριμένων εργασιών.

Ο Δήμος Ικαρίας και η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Ικαρίας πρόκειται να λάβει μέρος στην Τουριστική Έκθεση GREEK TOURISM EXPO που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 4-6 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (greektourismexpo.gr).

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί πίνακα των προς πλήρωση με ΜΕΤΑΤΑΞΗ θέσεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις παραμεθόριες περιοχές.

Κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 24/11/2015 όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2016, ο Βασίλης Μπάλλας διατύπωσε τη θέση του οικολογικού ανέμου όπως συνοπτικά παρουσιάζεται παρακάτω.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 12:30μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και στις 19:00μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φούρνων Κορσεών, θα πραγματοποιηθούν Ημερίδες Απολογισμού στα πλαίσια του έργου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ».

Τη σύμβαση για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτες αποκατάστασης ΧΑΔΑ, Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Μονάδων Κομποστοποίησης Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 36.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με βάση τις προβλέψεις της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μας ενημερώνει και εφιστά την προσοχή των κατοίκων και υπηρεσιών του νησιού, ότι για την Πέμπτη (26-11-2015) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή (27-11-2015) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό της δρομολογιακής γραμμής Καρκιναγρι-Τραπαλου-Μαγγανιτης-Αγιος Κηρυκος και επιστροφή λόγω μη πραγματοποίησης του δρομολογίου της επιστροφης σήμερα, ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/11/2015 λόγω απαγορευτικού, το Ε/Γ – Δ/Ρ Χανιά ΙΙΙ Ν.Χ 224, θα πραγματοποιήσει τo δρομολόγιο του ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ-ΤΡΑΠΑΛΟΥ-ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ αύριο, ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2015 και ώρα 13:00 η διαφορετικά μόλις λήξει το απαγορευτικό (εαν δηλαδή το επιτρεψουν οι καιρικες συνθήκες).

Αρχίζοντας θα ήθελα να τονίσω ότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι ζούμε ένα de ja vu. Οι ίδιες διαπιστώσεις που κάναμε και πέρσι στην αντίστοιχη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015, επανέρχονται ακόμα πιο επίκαιρες και ακόμα πιο αποδεικτικές τις συνολικής ασφυξίας που βιώνουμε ως περιφέρεια και ως χώρα.

Όλη η λογική μας περιγράφεται με τη φράση: «Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς Όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα