ειδήσεις

ikariamag |
back to Ikaria, ειδήσεις
A flower called… peony

The peony is one of the most Impressive wild flowers of the Greek mountains and nature has gifted Ikaria with an extremely rare, and one of a kind subspecies. We find it, with a lot of effort, on the rocky slopes of Atheras. It is an herbaceous plant, that prefers calcareous soils and shadowy places.

11/03/2017 - 12:02A flower called… peony

The peony is one of the most Impressive wild flowers of the Greek mountains and nature has gifted Ikaria with an extremely rare, and one of a kind subspecies. We find it, with a lot of effort, on the rocky slopes of Atheras. It is an herbaceous plant, that prefers calcareous soils and shadowy places.

Τα ψιχία των στοιχείων από το βιβλίο του έμπειρου στα αεροναυτιλιακά ζητήματα, Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες συνέπειες των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1978 με πρωτοβουλία-πίεση της Τουρκίας και βρίσκονται στην 50ή συνάντηση.

Παλαιοί και νέοι αιμοδότες. αν δεν πάρουμε μαζικά μέρος στην Αιμοδοσία αυτή, η συγκεκριμένη τράπεζα που τόσα έχει προσφέρει σε μας, τους συγγενείς και φίλους μας, κινδυνεύει να κλείσει!! Κινητοποιήστε φίλους και γνωστούς (και περαστικούς...) από 18-62 ετών να συμμετάσχουν!

Στις 07/08/2011 έγιναν τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Φούρνων Κορσεών. Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο γεγονός αμαυρώθηκε από την αντιδημοκρατική στάση του κυρίου Δημάρχου Ιωάννη Μαρούση.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΕΟΤ της Ιταλίας (Μιλάνο), κ. Μ. Τερζίμπαση και τη συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου, κας Αποστολίας Λύκου, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της RAI 3, από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για ρεπορτάζ που αφορούν στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη) την 23/08/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 συνεδρίαση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

Α΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ.
Β΄ ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ. του Π.Σ.

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια της προσπάθειάς της να ενισχύσει την ανάπτυξη και την προβολή των νησιών της στην παγκόσμια επενδυτική αγορά, εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία SYNERGASSIA.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας με την αγγελία του αδόκητου θανάτου του πρώην Δημάρχου Δήμου Αγίου Κηρύκου, Γεωργίου Πλακίδα του Κωνσταντίνου συνεδρίασαν σήμερα την 17η του μήνα Αυγούστου του έτους 2011 και ώρα 12.00 π.μ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, εκτιμώντας την μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Την πρόσληψη στους δήμους, εκτός ΑΣΕΠ, έως και 100.000 ατόμων σε βάθος τριετίας, με ανώτατο ετήσιο όριο τα 135 μεροκάματα και μισθό γύρω στα 600 ευρώ προβλέπει νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να πληροφορηθεί ποιος είναι κατά τη γνώμη του κοινού ο καλύτερος τρόπος για να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας μεταφοράς αντικειμένων.

Σελίδες