ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Δεμένα τα πλοία έως και την Πέμπτη

Κλιμάκωση του αγώνα της αποφάσισε η ΠΝΟ, η οποία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της με νέα 48ωρη απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ και την Πέμπτη τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, στο πλαίσιο της συμμετοχής των ναυτεργατών στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περι αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Συνεδρίασε την Κυριακή  27/11/2016 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας. Στη συνεδρίαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την οριστική ένταξη της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του δήμου Ικαρίας για την αντιμετώπιση των βλαβών υδροληψίας εξακολουθεί να υφίσταται στο φράγμα του Πεζιού (χωρητικότητας 1.000.000 κυβικών μέτρων) και όπως διαπιστώνεται δεν μπορεί να καλυφθεί μονό από τα οικονομικά διαθέσιμα του Δήμου Ικαρίας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φάρος» διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι για γονείς με θέμα «Το παιδί μου αγχώνεται… Τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισης στην οικογένεια». Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/12/2016 και ώρα 5:30μμ – 8:30μμ στο Κουτσουφλάκειο Ευδήλου. Περαιτέρω πληροφορίες στο 2275024047, καθημερινά 8:30πμ - 2:30μμ.

Η διοικητική μεταρρύθμιση που συζητάνε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ και ΚΕΔΕ, για εμάς, είναι μέρος του πολέμου που δέχεται ο λαός και σαν τέτοιο τον αντιμετωπίζουμε. Σε αυτό τον πόλεμο θα συμμαχήσουμε με όλους εκείνους που θα αντιπαλέψουν και τα μέτρα και την νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Είναι αναγκαία η πολιτική απόρριψης της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό εκφραστή κόντρα στην λογική: σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου συζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, 29/11/16,μεταξύ άλλων και το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ’εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Σας γνωρίζουμε ότι, η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών για τις γιορτές ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κ.Υ.Α.

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, μετά το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, προετοιμάζονται για νέα επέλαση ενάντια σε κάθε μας δικαίωμα. Με πρόσχημα τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνουν και άλλο οδοστρωτήρα μέτρων!

Η Olympic Air – Aegean Airlines έχει δυο πτήσεις την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα αναχώρηση στις 12.35 από Αθήνα, με άφιξη στην Ικαρία στις 13.25. Αναχώρηση από την Ικαρία στις 13.50 και άφιξη στην Αθήνα στις 14.40. Την Πέμπτη, αναχώρηση από Αθήνα στις 08.35 με άφιξη στην Ικαρία στις 09.25. Αναχώρηση από την Ικαρία στις 09.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 10.40.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 18 /11/16 έπειτα από το κάλεσμα των: Λαϊκών Επιτροπών της Ικαρίας,σωματείων και μαζικών φορεών, απαιτώντας λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα της Υγείας.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα