ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Επιστολή Επάρχου Ικαρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την προσέγγιση πλοίου στο λιμάνι Ευδήλου

Λόγω του ότι έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα με το πλοίο «Μυτιλήνη» και φυσικά αλλαγή δρομολογίων με το «Νήσος Μύκονος» για την προσέγγιση στο νησί των Φούρνων, παρακαλώ επειδή τροποποιούνται οι προσεγγίσεις και το πλοίο «Νήσος Μύκονος» πιάνει δύο φορές στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και αδικείται κατάφορα το λιμάνι του Ευδήλου, στο δρομολόγιο της Πέμπτης να προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου.

Παρακαλώ όπως προγραμματισθεί από τις ΚΑΠ επενδύσεων που αφορά και τις δύο Περιφερειακές Ενότητες ο εξηλεκτρισμός του οικισμού της Αγίας Κυριακής. Είναι οικισμός ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το Αεροδρόμιο Ικαρίας εφάπτεται με τον χώρο του Αεροδρομίου που βρίσκεται που βρίσκεται και η Ιαματική πηγή της Αλμυρίδας η οποία χρήζει άμεσης αναβάθμισης και δέχεται πολλούς λουόμενους κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ανακοινώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τα νησιά μας μέχρι και το τέλος Απριλίου. 9-15 Μαρτίου το Νήσος Μύκονος αντικαθίσταται από τα Αριάδνη και Εξπρές Πήγασος, ενώ από 16 Μαρτίου επανέρχεται, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα μπαίνει μαζί του στη γραμμή και το Αριάδνη ενώ από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, συνεχίζει μόνο το Νήσος Μύκονος.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκλήθηκε συζήτηση όταν τέθηκε στο Δήμαρχο από την παράταξη μας το εξής ερώτημα: Πληροφορηθήκαμε ότι στις 22/12/2014 τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία με διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου, στηριγμένη στους Μνημονιακούς Νόμους, δημοτικός υπάλληλος με πολυετή υπηρεσία.

Η Επιτροπή συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Γλαρέδο στην αίθουσα του χωριού.

Είθισται όταν γίνεται ένα αφιέρωμα σε κάποιον τόπο, μετά να υπάρχουν και διάφορες ενστάσεις, γιατί δεν έδειξε το τάδε, γιατί δεν έδειξε τα προβλήματα μας, γιατί τόνισε λάθος αυτό το χωριό κλπ. Φυσιολογικό είναι και αυτό και μέσα στο «παιχνίδι».

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν άμεσα (υπάρχει ήδη ημερομηνία έναρξης για ένα τμήμα) ή προσεχώς (1ο τμήμα υπό σχηματισμό) από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ικαρίας ανά Δημοτική Ενότητα είναι τα ακόλουθα:

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επαρχείου με θέμα την αντισεισμική προστασία. Στον νομό, στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Έπαρχος, ο Αστυνομικός Διοικητής Αγίου Κηρύκου, ο Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Κηρύκου και το κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου. Δεν παρέστη κανένας από τον Δήμο Ικαρίας και ούτε εκπρόσωπο έστειλαν αν και είχαν προσκληθεί.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 Μαρτίου στην αίθουσα των Καρρών με ακριβώς τα ίδια συστατικά: καλό κρασί, καλοί μεζέδες, χορό και γλέντι με τη

Καλύτερη ατμόσφαιρα δεν μπορούσε να υπάρξει…Για μια ακόμα φορα Σαμιώτες και Ικαριώτες απέδειξαν πώς ξέρουν να γλεντούν και να διασκεδάζουν τιμώντας πάντα την ιστορία της πατρίδας τους αλλά και την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουν .Ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη η διοργάνωση της όμορφης βραδιάς στο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην περιοχή της Ιξιάς.

Την Τρίτη 3-3-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθού με τους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα