ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Κάτω από τις ανθισμένες κερασιές δεν υπάρχουν ξένοι

Όταν είσαι μικρός έχεις μια λαχτάρα να μεγαλώσεις και να βγει από πάνω σου επιτέλους η «ρετσινιά» του «μικρού» που σε ακολουθεί σε οικογενειακές συνευρέσεις , σε συζητήσεις , σε πανηγύρια… και μεγαλώνεις τελικά. Και έτσι σε ακούνε, σε υπολογίζουν , δεν σε σνομπάρουν, σε αφήνουν να ξενυχτάς, να ρωτάς, να μιλάς…

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882 για περιστατικό τραυματισμού 63χρονης επιβάτιδος.

Το τροποποιημένο, συνοπτικό σχέδιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Β/Αιγαίου έφτασε στα χέρια μας, μόλις στις 11 Νοεμβρίου.

Αγαπητοί συμπατριώτες, ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Κηρύκου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τις μέρες των εορτών συλλέγει τρόφιμα που εσείς προσφέρετε και τα χαρίζει σε οικογένειες που εκτιμούμε ότι τα έχουν ανάγκη.

Έγινε την περασμένη Κυριακή στο Γηροκομείο η γιορτή ενόψει των Χριστουγέννων και τα είχε όλα: Μουσική , πλούσια εδέσματα, χορό, γενέθλια για τη Σταματούλα (κλείνει τα 102),τραγούδια, μαντινάδες (όπως αυτή η μελαγχολική που τραγούδησε η κ. Κατίνα):

Ταξίδι στην Σάμο είχε το πρόγραμμα για τις δυο ομάδες του νησιού το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Διαφορετικής δυναμικότητας οι αντίπαλοι αφού ο Μαίανδρος αντιμετώπισε την πρώτη στην βαθμολογία Αναγέννηση ενώ ο Ίκαρος τον χωρίς νίκη φέτος Κερκη.

Έγινε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με Δντές/τριες και προϊστάμενες/νους σχολικών μονάδων. Τις μέρες αυτές ξεκίνησαν οι προσκλήσεις σε προαξιολογικές τηλεφωνικές «συναντήσεις» από τον Δντη Εκπαίδευσης και Συμβούλους.

Μετά τις εκλογές των δασκάλων και των νηπιαγωγών έγινε προσπάθεια δύο φορές για να συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο. Και οι δύο προσπάθειες ήταν άκαρπες και δεν κατέληξαν πουθενά. Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές ήταν: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ): 2 έδρες (36 ψήφοι), Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση: 2 έδρες (35 ψήφοι), ΚΟΝΤΡΑ: 1 έδρα (11 ψήφοι).

Άρχισε η δεύτερη φάση της εργολαβίας με τις παρεμβάσεις εντός του Επαρχιακού δικτύου, από εχθές ξεκίνησε το συνεργείο και κλείνει όλες τις λακκούβες ξεκινώντας από Λευκάδα έως Ράχες Εύδηλο, Γιαλισκάρι, Αρμενιστή, Καραβόσταμο, Άγιο Κήρυκο.

Το 2014 δεν έγινε ψεκασμός στους ελαιώνες της Ικαρίας και ο Έπαρχος, σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε το θέμα ζητώντας να μην επαναληφθεί και το 2015. Το Υπουργείο απαντώντας διαβεβαίωσε ότι για το 2015 θα εξασφαλισθούν τα πάντα για να γίνει ο απαραίτητος ψεκασμός.

Χθες, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αναμενόταν να γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών υπέρ της προκήρυξης διαγωνισμού για την άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα