ειδήσεις

ikariamag |
ειδήσεις
Ο Δήμος Ικαρίας για την κινητοποιήση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Σ. Σταμούλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου Ικαρίας συμμετείχε (υλοποιώντας απόφαση του δημοτικού συμβούλιου) στην παράσταση διαμαρτυρίας της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας (σύλλογοι γονέων, σωματεία εργαζομένων της Ικαρίας στην εκπαίδευση, την υγεία και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ) με αιχμή το πρόβλημα των κενών στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιος Μπούσιος, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο τη Δευτέρα το απόγευμα, έκανε σαφές πως θα συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των συνδέσεων της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα από το «Νήσος Μύκονος».

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου κατά την χτεσινή του συνεδρίαση, το ψήφισμα ενάντια στην πώληση των αεροδρομίων, που πρότεινε η παράταξη Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή.

Παρέμβαση για το μείζον ζήτημα της ουσιαστικής ενίσχυσης των Κέντρων Πρόληψης στα νησιά μας έκανε η παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου με θέματα κυρίως διαδικαστικά.

Κύριε Δήμαρχε η περιφερειακή Ενότητα Σάμου στις 13 Οκτωβρίου του 2014 σας έστειλε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του1940 έχοντας την αρμοδιότητα εκ’ του υπουργείου εσωτερικών .

Ενημερώνουμε τους δημότες μας – καταναλωτές ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Ραχών (Ράχες, ΄Αγιος Πολύκαρπος, Καρκινάγρι) ότι βεβαιώθηκαν οι χρηματικοί κατάλογοι έτους 2013. Τα τέλη μπορούν να πληρωθούν σε όλα τα γραφεία του δήμου (Ράχες, Εύδηλος, Άγιος Κήρυκος) καθημερινά ώρες γραφείου.

Είμαι βέβαιη επίσης ότι εδώ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χώρο διαλόγου, αντιπαράθεσης και αποφάσεων, θα συναντηθούμε, επί πέντε χρόνια θα συνυπάρξουμε, με οδηγό ένα πνεύμα συνεργασίας, πέρα από τις διαφορετικές αφετηρίες του καθενός μας.

Μάθατε τα νέα; Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς προς την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων, έρχονται και οι πρώτες σοβαρές τρικλοποδιές εκ των έσω… έτσι βρήκαν τον χρόνο να ασχοληθούν με τα γενόμενα των Δημοτικών εκλογών στην Ικαρία. Προχώρησαν στην διάλυση της Ικαριακής – Αθηναϊκής οργάνωσης, μετά από πρόταση της Ικα.Ρι.Α. (νεοσυσταθείσα πολιτική οργάνωση με γνωστούς πρωταγωνιστές – μικρή γαρ η κοινωνία μας-)… διότι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»…

Το ΣΑΣ ενέκρινε τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» από 1ης Νοεμβρίου τού 2014 έως 31ης Οκτωβρίου τού 2015 στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος. Το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και επίσης προβλέπεται ότι το πλοίο δε θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια τις ημέρες που είναι δρομολογημένο το «Μυτιλήνη».

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, και στα νησιά μας.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα