Αλλαγή διοίκησης στην Hellenic Seaways

Σε αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της Hellenic Seaways προχώρησε η πλειοψηφία των μετόχων που συγκροτήθηκε γύρω από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί τη διασφάλιση ελέγχου της διοίκησης της ακτοπλοϊκής από το μπλοκ των μετόχων που έχει συγκροτηθεί περί την Τράπεζα Πειραιώς και αντιπαρατέθηκε με την μεγαλομέτοχο (47,4%) Μινωϊκές Γραμμές, συμφερόντων του ομίλου Grimaldi.

Διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Αντώνης Αγαπητός ενώ τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο Κ. Κληρονόμος αντικαθιστώντας τον μέχρι τώρα πρόεδρο Γ. Στρίντζη, ο οποίος απολάμβανε της εμπιστοσύνης του ομίλου Grimaldi.

Εκτός διοικητικού συμβουλίου βρέθηκαν και άλλα δύο μέλη που εκπροσωπούσαν τον ιταλικό όμιλο.

Αμέσως μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Κατά τη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της HELLENIC SEAWAYS, στην οποία παρευρέθησαν μέτοχοι που εκπροσωπούν το 96,22% του μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Παράλληλα, η ετήσια γενική συνέλευση της HELLENIC SEAWAYS εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τριετή θητεία, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Κληρονόμος Κωνσταντίνος
Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Αγαπητός Αντώνιος
Β’ Αντιπρόεδρος: Παπαϊωάννου Γεώργιος
Μέλη: Αγγελιδάκης Σταύρος, Βασιλοκωνσταντάκης Γεώργιος, Κληρίδης Τάκης, Κορρές Αλκιβιάδης-Ιωάννης, Λιακόπουλος Γεώργιος, Λοϊζίδης Κωνσταντίνος, Σαρλής Μιχαήλ, Στεριώτη – Καλλίτση Θεανώ

Ο κ. Αντώνης Αγαπητός, Διευθύνων Σύμβουλος, μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους μετόχους που παρέστησαν στη Γενική Συνέλευση και επιβεβαίωσαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην Εταιρεία και τη διοίκηση. Συγχαίρω και καλωσορίζω τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του τραπεζικού και ναυτιλιακού χώρου. Μαζί θα συνεχίσουμε την ανοδική πλέον πορεία της HELLENIC SEAWAYS».

kathimerini.gr