Το ζήμητα των μεταφορών και του κόστους

Ερώτηση Βουλευτή Σάμου προς τον Υπουργό Υποδομών με θέμα την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Σάμου
 

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Σάμου ζητεί ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος. Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Βαρδίκος επισημαίνει πως η Σάμος αποτελεί έναν ακριβό προορισμό τόσο δια αέρος, όσο και δια θαλάσσης.

Ο Βουλευτής αιτείται την άμεση και μόνιμη επίλυση του ζητήματος, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με μία ναυτιλιακή εταιρεία να εξυπηρετεί σήμερα τη γραμμή Σάμος-Πειραιάς, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 40% ακριβότερα από ανάλογους προορισμούς και με ακριβά αεροπορικά εισιτήρια που σύντομα θα γίνουν ακριβότερα, μέσα στην οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, κατανοείτε τι μας περιμένει». Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ως επί το πλείστον και ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν πρόκειται για ταξίδια αναψυχής, αλλά για επαγγελματικά ή για λόγους υγείας ταξίδια.

Ο Υπουργός καταλήγοντας ερωτάται αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, με ρυθμίσεις που προβλέπει η σημερινή νομοθεσία, όπως επιδοτήσεις στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές γραμμές ή άλλες ρυθμίσεις με τη θέσπιση νέων νόμων, που θα επιλύσουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού μας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:
 

Συνοδευτικά Αρχεία: