Στα χέρια του υπουργού η απόφαση για το Πρέβελης

Συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η πρόταση της «Αιγαίον Πέλαγος» για τη δρομολόγηση του «Πρέβελης» προς Σάμο 3 φορές την εβδομάδα. Τι δήλωσε στον «Αρμονία» το μέλος του ΣΑΣ, υποναύαρχος και γενικός διευθυντής της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, κος Καβαλιέρος.

«Στη συνεδρίαση του ΣΑΣ εξετάστηκε μία αίτηση της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος», με το πλοίο «Πρέβελης»,  για ετήσια δρομολόγηση. Επειδή το πλοίο έχει μια υποχρέωση βάση παρατάσεως, για εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές), ο Νόμος προβλέπει πως μπορεί να δοθεί παράταση. Αποφασίσαμε στο ΣΑΣ -με πλειοψηφία- πως θα δοθούν 2 + 2 μήνες παράταση, οπότε το «Πρέβελης» θα παραμείνει στα υπάρχοντα δρομολόγια του για 2 + 2 μήνες, εφόσον δεν προκύψει κάτι διαφορετικό. Εκφράστηκαν απόψεις πως θα πρέπει η παράταση να αφορά και τη σύμφωνη γνώμη της πλοιοκτησίας, που δεν εισακούστηκε και προχώρησε η έκδοση αποφάσεως κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα . Αυτή είναι η εισήγηση μας στο ΣΑΣ και δεν ξέρουμε ο υπουργός τι θα κάνει.  Επίσης στη συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος του δήμου Ικαρίας (δελτίο τύπου εδώ), που ζήτησε το «Πρέβελης» να προσεγγίζει και τα 2 λιμάνια του νησιού. Αυτό είναι μία επιπλέον επιβάρυνση για την εταιρεία και δεν μπορούμε να το επιβάλουμε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, γιατί είναι η 1η φορά που βλέπουμε να μην υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς και να υπάρχει ένα και μοναδικό πλοίο στη γραμμή και να «μπαίνει» μέσα, λόγω του δυσβάσταχτου κόστους των καυσίμων. Αν συνεχιστεί αυτό, δε θα υπάρχουν καθόλου βαπόρια στο Αιγαίο», είπε στον «Αρμονία» ο κος Καβαλιέρος, προσθέτοντας πως η πρόταση της «Αιγαίον Πέλαγος» αφορά 3 δρομολόγια την εβδομάδα.

«Αν υπάρξει μεταβολή στην εισήγησή μας, θα είναι καθαρά θέμα του υπουργού. Ας ελπίσουμε όλοι να επιβιώσει η ακτοπλοΐα, γιατί τα δεινά θα είναι τρομερά, ειδικά για τους νησιώτες», είπε στον «Αρμονία»

amoniaradio.gr

ikariastore banner