Σου χρωστάω μιαν απάντηση…

photo

Σε παρατηρώ χρόνια, να περιφέρεσαι με τέχνη και γούστο στον κόσμο… Έχεις μια καταπληκτική αίσθηση να γνωρίζεις τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, να χειρίζεσαι την λογική και την κοινωνική αξία των λέξεων. Τραβάς τα βλέμματα, προσέχεις τις κινήσεις σου και το χιούμορ σου έχει την καυστικότητα επιτυχημένων σειρών της τηλεόρασης. Ντύνεσαι ωραία, όχι τόσο ώστε να γίνεσαι υπερβολικός και ξέρεις πότε να είσαι διανοούμενος, πότε μερακλής και πότε στοργικός. Είσαι ο ορισμός της ασφάλειας για τα ανασφαλή θηλυκά και το πρότυπο του άντρα στους πεθερούς και τα σόγια. Στον ίσκιο σου, ζουν παρασιτικά φυτά που τα ονομάζεις φιλία ή αγάπη, έτοιμα να ενδυναμώσουν την εικόνα της μεγαλοπρέπειας και μεγαλοψυχίας σου, όποτε το χρειαστείς.

Τα έχεις καταφέρει μια χαρά φίλε μου, είσαι το πρότυπο πολλών και παίρνεις άριστα 10 σε κάθε κοινωνική σου εμφάνιση. Σε έχω συναντήσει αρκετές φορές στην ζωή μου, μπάρμαν, δήμαρχο, κομματάρχη ή αστυνομικό… Εύγε.

Ποιος είμαι εγώ??....

Μην ανησυχείς… δεν είμαι τίποτα περισσότερο από έναν άρρωστο, εσωστρεφή, αντικοινωνικό, ατημέλητο, απότομο και περιθωριακό τύπο, ένας μισάνθρωπος που μιλάει με τα δέντρα, ερωτεύεται κορίτσια που μοιάζουν περισσότερο με ξωτικά παρά με γυναίκες, ένα σκουπίδι που θα είναι πάντα ένας αιώνιος ξένος στον τόπο σου και κάνει παρέα με νεκρούς όπως ο Λόρκα, ο Χατζιδάκις, ο Ταρκόφσκι και ο Μπέρναρντ Σο.
Μάλιστα… ο τελευταίος κάθε φορά που σε παρατηρούσα μου ψιθύριζε στ’ αυτί:

Ένας άνθρωπος με καταπληκτική κοινή λογική και καλό γούστο, δηλαδή… ένας άνθρωπος δίχως πρωτοτυπία και ηθικό θάρρος!    

Τα λέμε……

Χρήστος Σωτηρόπουλος
christiantree@hotmail.com

ikariastore banner