Ραγδαία αύξηση των διαρρήξεων στην Ικαρία

Ένα πρωτόγνωρο, σε τέτοιο βαθμό, φαινόμενο έρχεται να ταράξει την κοινωνία της Ικαρίας και να θορυβήσει τους Ικαριώτες στο νησί αλλά και στην παροικία. Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν πολλές διαρρήξεις γεγονός που όχι μόνο βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων εκεί και τις περιουσίες μόνιμων και ξενιτεμένων αλλά και απειλεί την «ανοιχτότητα» της Ικαριακής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ikariamag, οι επίσημες καταγγελίες για διαρρήξεις την τελευταία εβδομάδα έφτασαν τις 4, όλες μάλιστα σε απομακρυσμένες περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραχών. Βέβαια τα ανεπίσημα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από 4 και όχι μόνο στην περιοχή των Ραχών. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε και ζητά η αστυνομική αρχή του νησιού, που κάνει ό,τι μπορεί αναλογικά με τη στελέχωση της (2 στον Εύδηλο, κανένας στις Ράχες), είναι η συνεργασία των κατοίκων στη διάρκεια των ανακρίσεων καθώς οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ikariamag δείχνουν οι δράστες να έχουν (κυρίως) προτίμηση σε χρήματα και κοσμήματα (εύκολα και διακριτικά στη μεταφορά τους) καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρονικές συσκευές βρέθηκαν άθικτες μέσα στα σπίτια.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο θέμα για το οποίο έφτασαν τόσες πολλές αναφορές (e-mail, sms, τηλεφωνήματα) και μάλιστα ταυτόχρονα στο ikariamag.Αυτό δείχνει πόσο έχουν θορυβηθεί οι συγχωριανοί μας. Θα επανέλθουμε με περισσότερα.

ikariamag.gr

ikariastore banner