Πεπραγμένα και μελλούμενα στο δήμο Ικαρίας

Τι συζητήθηκε στη συγκέντρωση των Ραχών, παρουσία του Δημάρχου και στελεχών του Δήμου Ικαρίας. Ρεπορτάζ του ikariamag.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου, ο δήμαρχος Ικαρίας κ .Σταυρινάδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Ραχών κ. Α. Καρίμαλη, με τον υπεύθυνο του δήμου για τα οικονομικά κ Α. Σκάρο ενημέρωσαν τους κατοίκους των Ραχών (ήταν περίπου 200) για τα πεπραγμένα και για τα μελλούμενα:

Έγινε αναφορά στα προβλήματα εφαρμογής του Καλλικράτη, στην ανάγκη πλέον για την απόκτηση ενιαίας ταυτότητας, ενιαίας συνείδησης με βάση το σκεπτικό ότι η Ικαρία πλέον είναι από τον κάβο Πάπα μέχρι το Φανάρι. Δεν υπάρχουν περιθώρια τοπικιστικών διαφορών. Είναι επιβεβλημένο (λόγω και της κατάσταση γύρω μας) να κάνουμε σίγουρα βήματα και να μένουμε συγκρατημένοι. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό γεγονός που δυσκόλεψε και την παραλαβή από τους τρεις δήμους. Είναι πλέον απαραίτητη η νομική κάλυψη του νέου δήμου (για τις συμβάσεις κλπ). Στο τέλος του Ιούνη θα υπάρχει σωστή εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών του νέου δήμου. Θα έχει ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση - ενιαία μισθοδοσία και η τεχνική υπηρεσία με 3 + 2 νέους μηχανικούς με την δυνατότητα σύνταξης μελετών για την αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ε.Ε. Θα έχει επίσης ολοκληρωθεί και η σύσταση της οικονομικής υπηρεσίας.

Ένα θέμα που δημιούργησε μικρή ένταση και την παρέμβαση του πρώην δημάρχου κ.Καρούτσου, του οικονομικού υπεύθυνου κ. Ν. Γαγλία είναι και τα χρέη-οφειλές του πρώην δήμου Ραχών (θα επανέλθουμε).

Την χρηματοδότηση για τις ζημιές του περασμένου Οκτώβρη ακόμα την περιμένουμε. Στις 6 Ιουνίου θα γίνει η δημοπρασία για τις επισκευές στους δρόμους από Αγ. Κήρυκο προς Πλαγιά και από Εύδηλο προς Αγ. Κήρυκο μέσω της Εγνατίας Α.Ε.  Γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθεί το Καρκινάγρι από τον Ελληνικό Στρατό (με πιο πολλά μηχανήματα, πιο μεγάλη συμμετοχή).

Θα προσληφθούν 2 νέοι οδηγοί για να ξεκινήσει η ανακύκλωση και στο Δ.Δ. Ραχών. Ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά για το θέμα, τονίζοντας την ανάγκη της συμμετοχής ΟΛΩΝ ΜΑΣ για την λύση του μεγάλου προβλήματος που λέγεται   με την διαλογή των απορριμμάτων μας από το σπίτι σε αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό αλλά και στην ανάγκη πλέον κομποστοποίησης των οργανικών υπολειμμάτων μας είτε χώνοντας τα στον κήπο μας είτε αγοράζοντας μικρούς κομποστοποιητές.

Για τον ΧΥΤΥ ολοκληρώνεται η μελέτη των Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Για την κτηνοτροφία μπαίνει ξανά στο τραπέζι  των συζητήσεων το πρόγραμμα της απόσυρσης, προχωράει το θέμα του Σφαγείου, χρειάζεται όμως η προσοχή όλων για να μην έχουμε πρόβλημα με τις σφαγές για τα πανηγύρια, ενώ ο δήμος Ικαρίας θα είναι συμπαραστάτης σε όποια σύλληψη γίνει.

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών τόνισε ότι θα γίνει σε συνεργασία με τους γονείς και τους μεταφορείς ένας νέος σχεδιασμός και κοστολόγηση και αν δεν έρθουν τα κονδύλια, ο δήμος δε μπορεί να τα καλύψει.

Για τα θέματα υγείας ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις για στοιχειώδη περίθαλψη ενώ γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού (14 οι ασθενείς).

Τέλος για τον δρόμο Στελί-Φραντάτο-Ράχες προχωράμε στην επικαιροποίηση της μελέτης και σε 2 μήνες θα έχουμε νεότερα.

Την Δευτέρα 30 του Μάη θα γίνει δημοτικό συμβούλιο για το τεχνικό δελτίο και τον προϋπολογισμό.

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook


 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr