Ο Δήμος Ικαρίας αποφασίζει για το Γηροκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας στην έκτακτη συνεδρίαση του στις 19-5-2011 παρουσία εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων  και  Κοινωνικών Φορέων της Ικαρίας συζήτησε το θέμα του Γηροκομείου Ικαρίας και έλαβε την παρακάτω απόφαση:

Άμεση φροντίδα μας είναι η επιβίωση του Γηροκομείου Ικαρίας και η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του με την μεταφορά των τροφίμων προσωρινά στην Βόρεια πτέρυγα του κτιρίου.

Να δρομολογηθούν οι εξελίξεις ώστε με το νέο χρόνο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που θα εξασφαλίζουν την διαρκή βιωσιμότητα του.

Στο διάστημα αυτό η Ιερά  Μητρόπολης σε συνεργασία και με την Αρχιεπισκοπή  θα πρέπει να συμβάλλουν στην  επίλυση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων και στη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ο Δήμος  Ικαρίας θα συμπαρασταθεί στο Γηροκομείο ενισχύοντας το με το ποσό των 30.000 ευρώ για την κάλυψη  λειτουργικών του αναγκών.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς  του Δήμου Ικαρίας   με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις, σε συνεργασία με την Εκκλησία ώστε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της αποστολής του και των υποχρεώσεων του να αναλάβει  την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού προνοιακού ιδρύματος της Ικαρίας».  

ikariastore banner