Οδηγός Επιβίωσης 2012-13 για τον Χειμώνα μακριά από την Ικαρία!

Και μετά τον φετινό καλοκαιρινό οδηγό επιβίωσης στην Ικαρία που βρήκε τη θερμή ανταπόκριση σας όπως κάθε χρόνο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μία ακόμα ιδέα. Διότι καλά και ωραία τα λέμε για το πώς να την περάσεις το Καλοκαίρι στην Ικαρία… τι γίνεται όμως με τα δύσκολα; Οι συντάκτες των ελεύθερων πτήσεων έκατσαν και έγραψαν τις δικές τους προτάσεις – λύσεις για να γίνει υποφερτή η ζωή μακριά από το νησί… μέχρι να ξαναϋποδεχτεί με το καλό τα ξενάκια και τους επισκέπτες του. Πράγματα που εμείς οι ίδιοι κάνουμε προκειμένου να αντέξουμε χωρίς να πατάμε το ικαριακό χώμα (ή την πέτρα!) Έχουμε και λέμε λοιπόν… (έχοντας προσθέσει πια και προτάσεις αναγνωστών μας!)

Αυτόν τον Χειμώνα (για να την παλέψεις μακριά από την Ικαρία), σου προτείνω…

… να συναναστρέφεσαι άτομα που μιλούν αργά και δυνατά με κάπως τραγουδιστή φωνή, αν αργούν και στα ραντεβού ακόμη καλύτερα...
… να βάζεις τον ικαριώτικο στο youtube και να κλείνεις τα μάτια πέραν του πενταλέπτου.
… να συχνάζεις σε καριώτικα στέκια στην Αττική.
… να φυλάς τις πατάτες, τα γλυκά του κουταλιού, τα κρέατα, τις ρίγανες κλπ. που κουβάλησες από το νησί και τα αξιοποιείς δεόντως σε βραδιές που διοργανώνεις με φίλους, καριώτες εννοείται.
… να διαβάζεις τις ελεύθερες πτήσεις  ώστε να αισθάνεσαι λιγότερο μόνος. Έχει κι άλλους παλαβούς...
… να κατεβαίνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στον Πειραιά και να περνάς δήθεν αδιάφορα έξω από το πρακτορείο με την πινακίδα "Πειραιάς- Εύδηλος- Άγιος Κήρυκος", σε βοηθά ν' αντέχεις κάπως.
… να κοιτάζεις τις φωτογραφίες που τράβηξες εσύ το καλοκαίρι, ή στο Facebook που έβγαλαν οι φίλοι σου ή στο «παράθυρο της ημέρας».
… να πίνεις κρασί απ’το νησί.
… να «κατέβεις» στις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιά και Πάσχα. Έχεις πάει ποτέ; Άλλη φάση…
… να καταναλώνεις ικαριακά προϊόντα. Τώρα πια με το ikariastore.gr, η Ικαρία… είναι στην πόρτα σου.
… να βρεις μια καριωτίνα να ερωτευτείς! (διάβασε πρώτα όμως ολόκληρο τον Φάκελο Καριωτίνα…)
… να αδειάζεις την πίεση κλείνοντας τα μάτια και σιγοτραγουδώντας το "όταν χαράζει στο αιγαίο" με εικόνα την Προεσπέρα στις 6:30 το πρωί...
… να είσαι αισιόδοξος και χαμογελαστός ρε γαμώτο.
… να διαβάζεις τα νέα του νησιού στο ikariamag.gr
… μετά το έβδομο κόκκινο φανάρι, να βγάζεις από το ντουλαπάκι το cd που έχει ΜΟΝΟ τον 20λεπτο ικαριώτικο του Πάπα και να εύχεσαι να σε πιάσει κι άλλο, ναι, ρε, κι άλλο φανάρι... (βρες το κομμάτι, εδώ).
… να μάθεις να παίζεις τσαμπουνοφυλάκα. Ποτέ δεν είναι αργά. Τουλάχιστον όταν ξεφυσάς, θα ακούγεται ο καριώτικος!!!!!
… να βάλεις στο γραφείο, αριστερά από το πληκτρολόγιο, 2-3 βοτσαλάκια... μετά τις 6 το απόγευμα όταν κατά λάθος πέσει η ματιά... θα αρκεί!
… να κρεμάσεις στον τοίχο απέναντι από τον υπολογιστή σου το “Terra Ikaria”.
… Kόπανοι είναι οι άγγλοι δηλαδή; Να κλείσεις από τώρα τα εισιτήρια για το επόμενο καλοκαίρι... Τι; Δεν έχουν ανακοινωθεί δρομολόγια, ούτε καν τα πλοία; Eσύ εκεί μου φαίνεται είσαι ήδη στην τσίτα, σε βλέπω!
… να καλέσεις σπίτι σου και 5 και 10 άτομα και να το γεμίσεις... να φάτε και να πιείτε ό,τι έχετε (και να χορέψετε αν στρώσει...) και να το διαλύσετε με τα καλύτερα χαμόγελά αας!
… Να πας κοντά στον καριώτικο σύλλογο του χωριού σου ή της περιοχής σου εδώ, να βοηθήσεις, να προτείνεις, να συμμετέχεις.
… όταν είσαι μοναχός σου και μονολογείς, να απαντάς στον εαυτό σου στα καριώτικα! Να δεις πόσο θα αλλάξουν ύφος οι αυτό-συμβουλές σου!
… να ταξιδέψεις επιτέλους μακριά απ το νησί! Να γνωρίσεις άλλα μέρη. Έτσι, όταν ξαναγυρίσεις να μπορείς με άνεση να πεις: τελικά ρε φίλε πουθενά δε βρήκα καλύτερα.
… να πας στο νησί Φλεβάρη. Ηardcore καταστάσεις.
… να κάνεις αίτηση στο δήμο σου να μετονομαστεί η οδός που μένεις σε "Ικαρία" ή όπως λενε το χωριό σου!
… να ψάχνεις την Ικαριά στο google earth και να κάνεις zoom στα μέρη που έχεις ξεφαντώσει.
… να φέρεις στην βαλίτσα σου ένα ματσάκι άναμμα και ένα θυμάρι και όταν σε πιάνουν τα νεύρα σου στην πόλη, να ανοίγεις να τα μυρίζεις για να σου έρχεται εκείνη η μυρωδιά του Ευδήλου που σου δηλώνει ότι έφτασες στο νησί μόλις βγαίνεις από το πλοίο.
… να σκέφτεσαι και να στηρίζεις το νησί όπως μπορείς...η Ικαρία δεν είναι μόνο διακοπές!
… κράτησε την παράδοση του νησιού. Σε κρατάει σε μία συνεχή επικοινωνία με τον τόπο, τους ανθρώπους και σε βοηθάει να έχεις μία ταυτότητα στην πολυκοσμία της πόλης.
… έχε στο μυαλό σου ότι εκείνοι που είναι κάτω σε περιμένουν πάντα! Kράτα επαφή!
… να φωνάξεις όταν σου κορνάρει κάποιος στο φανάρι "εεεε....εδώ είναι Ικαρία" σίγουρα θα σου χαμογελάσει (αν είναι ικαριώτης). Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να φας κανένα φάσκελο ή μπινελίκι αλλά δεν πειράζει... άφησέ τον... αυτός θα γεράσει γρήγορα!!!!!
… Γλέντι με ικαριώτικο κρασί και τραγούδια. Αξεπέραστο δίδυμο!
… Σημαία Ελευθέρας Πολιτείας Ικαρίας κρεμασμένη φαρδιά πλατιά στον πιο μεγάλο τοίχο του σπιτιού. Αφίσες από ανακοινώσεις πανηγυριών κολλημένες σε διάφορα σημεία και χάρτης της Ικαρίας με κυκλωμένα τα μέρη απ’ τα πανηγυρια που πήγαμε φετος. CD του Φάκαρου να παίζει όλη μέρα και το ικαριώτικο τανγκό «με φωνάζουνε τρελή» για ήχο κλήσης στο κινητό ο οποίος εναλλάσσεται κάθε μήνα με παρόμοιε κομμάτια, πχ αμπελοκουτσούρα..!
… άσπρη άμμος από τις Σεϋχέλλες μέσα σε γυάλα πάνω στο γραφείο.
… να ζητήσεις απ τους φίλους σου στο νησί να σε παίρνουν τηλέφωνο, από κάθε γλέντι για να ακούς τις μουσικές και τις φωνές.... ένα χαμογελάκι θα σκάσει στο χειλάκι, όσο και αν ζηλεύεις.
… να διαδίδεις παντού την ικαριακή σου καταγωγή... είναι εγγυημένα μιας πρώτης τάξης αφορμή για επιφωνήματα του τύπου «έλα ρε!!!» και για μια κουβέντα διαρκείας για τον τόπο σου.
… να συνομιλείς με το πουλάκι του ikariamag! Ρώτησε το ό,τι θες, πες του ό,τι σε απασχολεί. Είναι λίγο ιδιόρρυθμο αλλά κατά τα άλλα είναι αξιολάτρευτο! :P

Έχεις κι εσύ προτάσεις για το πώς να το πώς να την παλέψουμε αυτό το Χειμώνα μακριά από την Ικαριά. Τις περιμένουμε στο info@ikariamag.gr για να τις προσθέσουμε στο παρόν άρθρο.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

ikariastore banner