Με τη Βασιλική Καρακώστα στην Ικαρία

«Καταδίκασέ με, μα σκύψε κι άκουσέ με, δε σου 'χω εξομολογηθεί’, τραγουδάει η Βασιλική Καρακώστα στο τραγούδι «Σιωπή» του Νίκου Πορτοκάλογλου ο οποίος υπέγραψε και την πρώτη δισκογραφική δουλειά της ερμηνεύτριας (ΣΒΟΥΡΑ και άλλες ιστορίες – ΑΚΤΗ 2008).

Εμείς την ακούσαμε χωρίς να μας παρακαλέσει κι εκείνη μάς άνοιξε την καρδιά της και μας εξομολογήθηκε τα πάντα. Με δύναμη και εκφραστικότητα μας ταξίδεψε, κυρίως με παλιά και παραδοσιακά τραγούδια που πλέον δεν ακούγονται πολύ. Μας θύμισε πόσο όμορφη είναι η απλότητα και σε αυτό συνέβαλε η ενορχήστρωση των κομματιών που ήταν μία έκπληξη. Εκείνη μόνο με τη φωνή της - ενίοτε με την κιθάρα της - και στο πλευρό της ο σπουδαίος Κωνσταντίνος Μπουντούνης με το τσέλο του.

Προς το τέλος του προγράμματος τη Βασιλική συνόδευσε ο Βαγγέλης Φάμπας και ο δικός μας Γιάννης Παπαλάς με το μπουζούκι του. Αυτή ήταν και η τελευταία φθινοπωρινή συναυλία, χορηγός επικοινωνίας της οποίας ήταν το ikariamag. Στο σχεδιασμό του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "Ίκαρος 2011" προβλέπονται και κάποιες χειμερινές συναυλίες που φυσικά δε θα γίνουν σε ανοιχτό χώρο. Πιθανότερος και καταλληλότερος χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Κουντουμά στην οποία βρίσκεται κι ένα πιάνο. Θα αναζητηθεί τρόπος να αξιοποιηθεί και αυτό.

Η Βασιλική λοιπόν έβαλε τη δική της, μοναδική σφραγίδα και έριξε την αυλαία στο μουσικό μας καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο. Να θυμίσουμε εδώ ότι έφτασε στην Ικαρία την επόμενη μέρα της παράστασης του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο στην οποία συμμετείχε. Έχει όμως την ορμή αλλά και τη σεμνότητα που χαρακτηρίζει κάθε γνήσιο καλλιτέχνη. Όπως λέει η ίδια για την «κουρελοπαρέα» της (πέρα από τον Κωνσταντίνο είναι ο Κλέων, ο Διονύσης, ο Νίκος, ο Ιορδάνης), είναι μαζί επειδή θέλουν να παίζουν για τους ανθρώπους και όχι για τους χώρους.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος με την υποστήριξη των Ανδρέου και Καρυώτη. Την ευχαριστούμε που βρέθηκε ανάμεσά μας και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα βήματα που θα διαλέξει να ακολουθήσει μελλοντικά.

ikariamag
 

ikariastore banner