Καριωτίνα: η στιγμή της αλήθειας

Και κάπως έτσι ολοκληρώνουμε τον φάκελο ΚΑΡΙΩΤΙΝΑ...

- Mωρό μου, έκλεισα εισιτήρια για ξενοδοχείο!!! στρίγγλιζε η Ρένα στο ακουστικό της.
- Τι, δε θα πάμε στους γονείς μου; Αρμενιστή θα μεινουμε; ρώτησε ανυποψίαστος ο Βασίλης.
- Ποιοι γονείς σου; Ποιος Αρμενιστής; Μήλο θα πάμε και θα περάσουμε υπέροχα! Ξύπνα πια! Έχει πολύ πιο όμορφα μέρη από την Ικαρία. Στοίχημα πως δε θα θέλεις να ξαναπάς!

Η Ρένα - Στρίγγλα συνέχισε να παραλληρεί ενθουσιασμένη για την επιλογή της όσο ο αποσβολωμένος φίλος της, καθώς τα λόγια της έσκιζαν τα καλώδια, συνειδητοποιούσε πως αυτή δεν ήταν η όμορφη φωνή της συντρόφου του αλλά ένας τρομακτικός - σχεδόν απόκοσμος- θόρυβος που εκτός από τα τύμπανα τού πλήγωνε και την ψύχη. Μάζεψε ό,τι δύναμη τού είχε απομείνει και τη διέκοψε χωρίς όμως να δείξει την αγωνία του:

- Και για πότε ειναι;
- 10 με 19 Αυγούστου!

Ο Βασίλης εξερράγη αυτομάτως και χιλιάδες κομμάτια του πετάχτηκαν από τη βεράντα του στο Πέραμα, πέρασαν πάνω από την Ψυτάλλεια κι έφτασαν μέχρι τη Σαλαμίνα. Τι, μόνο στη Ζώνη θα γίνονται εκρήξεις; «Να πας να @@@@@@@@ σ' όποιο νησί του Αιγαίου θες! Εγώ τότε που κανόνισες θα είμαι κάτω! Τ' ακούς; ΚΑΤΩ!!!», αποφάσισε περήφανα να βροντοφωνάξει, μα ω του θαύματος, ένα ξερό «Εντάξει» ψέλλισε...

Τα δυο παιδιά πήγαν εκεί και πέρασαν σκατά. Ανήμερα το δεκαπενταύγουστο τσακωθήκαν πολύ άσχημα, επέστρεψαν στις 17  και χώρισαν για 4 ημέρες. Τα ξαναβρήκαν όμως, αντάλλαξαν τους όρκους της Μήλου σ' ένα χοροπηδάδικο στο Μπουρνάζι και προχώρησαν επίπεδο.

Σήμερα, είναι παντρεμένοι (μεταξύ τους, πονηρέ...) έχουν 2 παιδιά, καλές δουλείες και διατηρούν το γάμο τους ζεστό. Τα καλοκαιριά κανονίζουν πάντα λίγες μέρες διακοπές σε τόπο που δεν έχουν ξαναβρεθεί και μετά, παραδοσιακά, κάθονται ένα δεκαήμερο στο χωριό της Ρένας. Ικάρια ο Βασίλης ξαναπήγε μονό μια φορά για την κηδεία του πατέρα του.

 

Ναι, είναι μυθοπλασία. χαρακτήρες, διάλογοι, ονόματα και διευθύνσεις είναι φανταστικά. Όμως αντίστοιχες πορείες σε τούτον εδώ το μάταιο κόσμο, έχουν διαγράψει και διαγράφουν πολλοί. Το χειρότερο είναι πως θ' ακολουθήσουν κι άλλοι. Γι’ αυτό φίλε μου… ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!

υγ. Δεν είστε πιο όμορφες, δεν είστε πιο έξυπνες, ούτε πιο καλές από τις άλλες. Όμως είστε για μας. Μπορούμε και με τις «ξένες» αλλά θέλουμε εσάς. Μάλλον γιατί κάθε φορά, στο όμορφο παραμυθάκι που στήνει το κεφάλι μας πριν και πάνω στο πανηγύρι, εσείς είστε οι κόρες του βασιλιά.

Για το μέγεθος της διαστροφής αυτής, τους τρόπους θεραπείας και το -πού ξανακούστηκε;- «Καριώτης βασιλιάς», οι απαντήσεις σε έναν άλλο φάκελο, ιατρικό...

Μαργαρίτης Παναγιώτης
margaritis97@hotmail.com

Βρείτε τα πάντα από τον φάκελο: ΚΑΡΙΩΤΙΝΑ, εδώ.