ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012: Προτάσεις για φαγητό και ποτό στην Ικαρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι διακοπές και οι ημέρες των αδειών ξεκινούν και το ikariamag.gr προτείνει στους αναγνώστες – επισκέπτες του νησιού, καφέ, μπαρ, ταβέρνες και μεζοδοπωλεία στην Ικαρία που είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν την πείνα αλλά και τη δίψα σας… για αξέχαστες διακοπές στο νησί του Ικάρου.

Οι προτάσεις είναι από τις καταχωρήσεις στην ikariaki-agora.gr

Εστιατόριο - Καφέ «Άρτεμις»: Το εστιατόριο «ΑΡΤΕΜΙΣ» σάς καλωσορίζει στο φιλικό και ήρεμο περιβάλλον του με θέα τον πανέμορφο κόλπο του Να και το φαράγγι της Χάλαρης. Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό και καφεδάκι και από το μεσημέρι συνεχίστε με μεζεδάκια, μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, επιλεγμένες παραδοσιακές συνταγές με κρέας και θαλασσινά καθώς και πιάτα για τους χορτοφάγους φίλους μας. Το απόγευμα απολαύστε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου... και αν σας έρθει η όρεξη… μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα σπιτικά γλυκά μας! (Μάθετε περισσότερα)

Εστιατόριο «Φιλίτσα»: Η ευρύχωρη, δροσερή αυλή μας με την προσεγμένη διακόσμηση σάς περιμένει από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ για να σας προσφέρει, σε ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ένα αρμονικό πάντρεμα γεύσεων, όπου η ικαριώτικη κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα ακολουθούν τούς δρόμους της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας. Δοκιμάστε τις πίτες του Θεοδόση, ζυμαρικά με πέστο άγριων χόρτων, ταμπουρά και κοπανιστή, ντόπιο κατσικάκι με χορταρικά, φέτα και σάλτσα ντομάτας, καταϊφάκι με πικάντικο τυρί και σάλτσα βύσσινο, αλλά και καριώτικα πιταράκια, καθούρα, κόκκορα καριώτικο με ταλιατέλες, πιάτα μαγειρευτά, της ώρας, σαλάτες... Για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία… στις Καρυδιές Ραχών Ικαρίας! (Μάθετε περισσότερα).

Μεζεδοπωλείο - Εστιατόριο «Περγιαλίδι»: Το καφέ - εστιατόριο «Περγιαλίδι» βρίσκεται μόλις δυο Χιλιόμετρα Νότια του παραδοσιακού οικισμού Χρυσόστομος, στην παραλία Μικρό Λιβάδι και στο ξωκλήσι της Ανάληψης, και η θέα του αγκαλιάζει όλο το Ικάριο πέλαγος. Αξίζει να γευτείτε τους ντόπιους μεζέδες, όπως το τυρί καθούρα στις σαλάτες, τα πιτταράκια μας, σουφικό, κολοκυθοανθούς φρέσκους, και ανά εποχή χοιρινό καπνιστό (καγιά με ομελέτα), καρώνους, πηχτή κ.α. Τα κρέατα, οι ντομάτες, οι πατάτες είναι όλα δικής μας παραγωγής, όπως και τα ορεκτικά όλα χειροποίητα.Ανοιχτά από το μεσημέρι,  τότε που η Γιωργία ‘ξεψαρίζει’ και ξεκινά να τηγανίζει τα φρέσκα ψάρια μας, το απόγευμα για καφέ, σπιτικά γλυκά, ουζάκι ή ντόπιο τσίπουρο και κρασί και το βράδυ για ατελείωτες βεγγέρες παρέα με τον ήχο του γιαλού και την πολύ καλά προσεγμένη μουσική. Ημέρες που τα μελτέμια δεν επιτρέπουν την ψαριά, τα μαγειρευτά μας θα σας καταπλήξουν. (Μάθετε περισσότερα).

Καφέ - Μπαρ «Άραξε»: Υπάρχει η άκρη του πουθενά; Αν η ερώτηση αυτή μπορεί να απαντηθεί, και αν ‘αράζετε’ στην Ικαρία, τότε σίγουρα το πουθενά είναι στην Πούντα! Στο τελείωμα της Πούντας, του όρους των βράχων και των μεγάλων αέρηδων, και στην πιο ψηλή άκρη της Πλαγιάς, βρίσκεται το μαγικό μπαλκόνι του Καφέ - Μπαρ «Άραξε» . Δε γίνεται να μην το καταλάβετε: Είναι τα πρώτο ανθρώπινο σημάδι  που συναντάτε ερχόμενοι από τη Μεσαριά.  Αράζεις φίλε… άρα ζεις! Μέσα από την πράσινη πόρτα όλα γίνονται: Καφεδάκι, μπύρα και ποτά από το πρωί, αλλά και αργά το βράδυ μετά τα πανηγύρια για το καλύτερο ξεφτερούγισμα στο νησί. Άσε δε που με τα live και events που συχνά διοργανώνει, μπορείτε να μπερδέψετε κάθε είδος μουσικής, από καθαρό ρεμπέτικο μέχρι reggae και pop! Κι αν αμφιβάλλετε ότι θνητοί και αθάνατοι δεν μπορούν να αράξουνε μαζί, φτάνει να φας μια ποικιλία από τα χέρια της Πόπης, ικαριώτικο τσίπουρο και μια καλή ‘καβάτζα’ στον καναπέ, λίγο πιο χαμηλά από την άκρη του πουθενά. (Μάθετε περισσότερα)

Café full bar “Carte Postale”: Mια εναλλακτική στάση στον Αρμενιστή Ικαρίας. Ένα café full bar που ξεκινάει από νωρίς το πρωί με απολαυστικά πρωινά, καφεδάκια και συνεχίζει με δροσερά κοκτέηλ και ιδιαίτερα πιάτα. Μουσικές του κόσμου με θέα καρτ-ποστάλ & μικρός εκθεσιακός πολυχώρος (βλ.Terra Ikaria @Carte-Postale). Μάθετε περισσότερα.

Καφετέρια - Κρεπερί «Ριφιφί»: Ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ιδανική μουσική δίπλα στη θάλασσα με θέα το γραφικό λιμάνι του Ευδήλου. Το καλοκαίρι ανοιχτά όλο το 24ωρο. Τι θα φας: Πρωινό, κρέπα, βάφλα, παγωτό, σπιτικά γλυκά (ταψιού-κουταλιού), τοστ, σάντουιτς, ομελέτες, σαλάτες πίτες, ποικιλίες. Τι θα πιείς: καφέ, ικαριώτικα αφεψήματα, ούζο, τσίπουρο, ρακόμελο, ποτά, κοκτέιλ, μπύρες (30 είδη από όλο τον κόσμο & μοναστηριακές), κρασιά (βιολογικά Ικαρίας). Πολλά από τα προϊόντα μας (αναψυκτικά, αφεψήματα, παγωτά, πίτες, κρασιά) είναι παραγωγής Ικαρίας… με τα πιο αγνά υλικά! (Μάθετε περισσότερα).

Café «Μασα Σούρα»: Απ’ τα πιο παρεϊστικα στέκια στο Γιαλισκάρι. Ανοιχτά όλο το χρόνο από το πρωί και όσο πάει… με έντεχνες μουσικές ζωντανές βραδιές και υπέροχες λιχουδιές! Οι καλές τιμές, η όμορφη θέα, το φιλικό περιβάλλον και τα ζεστά χαμόγελα είναι ο λόγος που χρειάζεται να μας επισκεφτείτε… Πρωινό, Κρέπα, Σάντουιτς, Σπιτικά Γλυκά, Παγωτά, Ποικιλίες, Καφές, Ούζα, Ποτά και … κάθε Πέμπτη λουκουμάδες! (Μάθετε περισσότερα)

Café – Bar «Μύθος»: Απέναντι από τις μαγικές παραλίες του νησιού μας, Μεσακτής και Λιβαδιού, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά μαγαζιά… κάτω κάτω στο λιμανάκι, στο μπαλκόνι του Αρμενιστή, μπορείς να απολαύσεις ΧΑΛΑΡΑ το ποτό και τον καφέ σου ακούγοντας μουσικές από όλο τον κόσμο: Jazz, Rock, Ethnic! (Μάθετε περισσότερα)

ikariamag.gr|η Ικαρία…μ’ ένα κλικ!

ikariastore banner