Ικαριώτες & Φουρνιώτες εμποδίζουν τον απόπλου του Ιεράπετρα από τον Πειραιά

Μαζικό ήταν το χτεσινό ραντεβού από την ικαριακή και φουρνιώτικη παροικία των Αθηνών, μπροστά στην μπουκαπόρτα του πλοίου Ιεράπετρα ώστε να αποτραπεί ο απόπλους του 1ου δρομολογίου του. Κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς ενώ στις 6 το απόγευμα, ώρα προγραμματισμένης αναχώρησης, η είσοδος του πλοίου είχε πλημμυρίσει από όσους διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό.

Όσο περνούσε η ώρα ερχόταν και άλλος κόσμος όταν ξαφνικά στις 7 ακούστηκε από το μεγάφωνο των διαδηλωτών (μια πρωτοβουλία κυρίως των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετείχαν) ότι η διαμαρτυρία έληξε! Ο κόσμος αλλά και πολλοί σύλλογοι αντέδρασαν δηλώνοντας πως δεν είχαν αποφασίσει κάτι τέτοιο όπως και ο κόσμος ότι δεν είχε πάει εκεί για να διαδηλώσει με ωράριο. Ο σύλλογοι αποφάσισαν τη συνέχιση της διαμαρτυρίας.

Με το πέρασμα της ώρας προκληθήκαν κάποια μικροεπεισόδια με όσους επιθυμούσαν να ταξιδέψουν και στις 21:30 οι σύλλογοι αποφάσισαν ομόφωνα τη λήξη της διαμαρτυρίας, έδωσαν ραντεβού για συνάντηση την επόμενη Δευτέρα στα γραφεία του Κάβο Πάπα και ζήτησαν από τον κόσμο να βρίσκεται σε αναμονή για νέες κινητοποιήσεις.  Έτσι, επιβάτες και αυτοκίνητα μπήκαν στο Ιεράπετρα και το πλοίο έφυγε για τα νησιά μας όπου εκεί το ανέμεναν για να το υποδεχτούν με τον ίδιο τρόπο….

Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που κατέβηκε ενωμένος και αποφασισμένος! Ήταν ολοφάνερο ότι δεν επρόκειτο για μια διαμαρτυρία από συνήθεια αλλά ότι το αίτημα της όλης αυτής κίνησης αφορούσε τον καθένα προσωπικά. Μπράβο!

Όσο για τα παραλειπόμενα, όπως είπαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας, θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο…

ikariamag

ikariastore banner