η σκέψη της ημέρας: Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Εσύ;

Λόγοι μεγαλόστομοι, κατάθεσης στεφάνων, τσακωμοί για την πολιτική του πατρότητα, για την πρωτοκαθεδρία στις πορείες, αφορμή για κηρύγματα επαναστατικότητας. Και μία ακόμα ζωντανή μνήμη να γίνεται μουσείο για να ικανοποιήσει τον καθένα ανάλογα με το πώς θα τη «χρησιμοποιήσει».

Γιατί μόνο έτσι έχει μάθει η κοινωνία να δίνει νόημα στα πράγματα, με μνημόσυνα. Οτιδήποτε άλλο, νέο, δυναμικό, υπερβατικό, ανήσυχο, θα αποτελούσε κίνδυνο για τη συνέχεια των «δεδομένων» της. Άσε που θα εμπόδιζε τους μπαρμπάδες να εκφωνήσουν τα ταρατατζούμ τους! Και τα Μέσα να πουλάνε πάλι τα κλισέ τους τρώγοντας από τα έτοιμα, για να κερδίσουν λίγη συμπάθεια.

Ελευθερία είναι η άρση, το ρίσκο, ο θάνατος των ευκολιών, το φως στα πράγματα, η λογική και η ευαισθησία, η προκοπή, το δικαίωμα στο λάθος, η επανανοηματοδότηση των εννοιών, η αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο, η φωτιά που κρατά η αθωότητα, το γύρισμα της πλάτης στη σιγουριά και την απόλυτη αλήθεια των ζωντανών νεκρών. 

Όσο για τους αγωνιστές νεκρούς, αυτοί μένουν αθάνατοι στις καρδιές μας. Μόνο όμως όταν είμαστε άξιοι να τους φιλοξενήσουμε σε αυτές!

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!
info@ikariamag.gr


 

ikariastore banner