Η Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας - Φούρνων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΡΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Με συμμετοχή, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη, του Αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, της Βουλευτή  κ. Αγνής Καλογερή , του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακάλή, των πολιτειακών αρχών, του πολεμικού πλοίου ΄΄ Πολεμιστής’’, πλήθος κόσμου, Δοξολογία, καταθέσεις στεφανιών και άλλες εκδηλώσεις γιορτάστηκε, σήμερα 17 Ιουλίου 2012 η 100η επέτειος απελευθέρωσης των Νησιών μας Ικαρία και Φούρνοι –Κορσέοι από την τουρκική κατοχή.

Η επανάσταση που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 1912 από τους ηρωικούς προγόνους  των Νησιών μας, τους τιμούμε και υποκλινόμαστε ευλαβικά στην μνήμη τους, χωρίς καμιά βοήθεια από άλλες περιοχές, ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις της τουρκικής αυτοκρατορίας, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ επεκτάθηκε ταχύτατα με πολεμικές δράσεις 6 Αυγούστου στη Σάμο, 11 Νοεμβρίου στη Χίο και στη συνέχεια σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Στις Απελευθερωτικές επιχειρήσεις των Νησιών του Αιγαίου, συμμετείχαν, όπως αναφέρθηκε και από τον ομιλητή της Γιορταστικής Εκδήλωσης, των εκατό χρόνων ελευθερίας των Νησιών  μας, καθηγητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Λάκη Κατσαρό, και Ικάριοι και Φουρνιώτες πολεμιστές από την οργανωμένη πια ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’ που ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση των Νησιών μας από την τουρκική κατοχή.

Τα Νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας Ικαρίας και Φούρνοι –Κορσέοι έδωσαν στο Ελληνικό Έθνος τον καλύτερο εαυτό τους. Όμως εκείνο, οι κεντρικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν τίμησαν επάξια την προσφορά μας, στην ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πολύ ποιο πίσω αναπτυξιακά από τις άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Μεγάλες ελλείψεις σε βασικές υποδομές λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών . Άνιση και άδικη κατανομή των Εθνικών πόρων, ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό, υποβαθμισμένες παροχές στην υγεία, την παιδεία τις συγκοινωνίες, στην παραγωγική διαδικασία. Οι  πλουτοπαραγωγικές πηγές , ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εναλλακτικός τουρισμός, ναυτιλία, ιαματικές πηγές, τοπική παραγωγή τυποποίηση και μεταποίηση τοπικών προϊόντων παραμένουν αναξιοποίητα.

Γενικά διαμορφώνεται σε βάρος μας σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ελληνικού Κράτους μια τοπική ανισότητα που εξελίσσεται σε κοινωνική αδικία, αγανάκτηση και κοινωνική έκρηξη

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι σχεδιαστές των πολιτικών του κεντρικού κράτους θα κατανοήσουν τα προβλήματα μας και θα συμβάλλουν στην επίλυση τους και τη διαμόρφωση μιας ποιο δίκαιης συμπεριφοράς απέναντι μας.

Όσο για τα ανεύθυνα και ψευδή δημοσιεύματα διαφόρων μέσων μαζικής πληροφόρησης του εξωτερικού τους στέλνουμε το μήνυμα πως τα Νησιά Ικαρία και Φούρνοι –Κορσέοι ούτε πουλιούνται ούτε αναζητούν προστάτες. Κατοικούνται συνεχώς από την αρχαιότητα από Έλληνες – Ίωνες  και ήταν μέλη της Αθηναϊκής Συμμαχία

Ξέρουν να αγωνίζονται έντιμα και να αναδεικνύονται πάντα Νικητές το ίδιο θα συμβεί και τώρα κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΡΣΕΩΝ
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 

ikariastore banner