Επιστολή Βουλευτή Βαρδίκου για την ακτοπλοΐα στα νησιά μας

Επιστολή βουλευτή Σάμου προς Γ.Γ. Αιγαίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και τη σύνδεση των Φούρνων με την Ικαρία και τη Σάμο

Επιστολή για τη σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και τη σύνδεση των Φούρνων με την Ικαρία και τη Σάμο απέστειλε προς τον Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτη, ο βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Πιο συγκεκριμένα, για τη σύνδεση των νησιών μας με τη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής προτείνει τη δημιουργία δύο γραμμών: η μία Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη και η άλλη Θεσσαλονίκη-Χίος-Σάμος-Ικαρία-Χίος-Θεσσαλονίκη, με πρόβλεψη από Χίο να υπάρχει ανταπόκριση με Μυτιλήνη.

Επίσης, ο βουλευτής υπενθυμίζει και την ανάγκη προκήρυξης της νέας γραμμής που θα αντικαταστήσει τις δύο τωρινές που συνδέουν τους Φούρνους με Ικαρία και Σάμο, που ιδανικά θα πρέπει να εξυπηρετείται με πλοίο που θα ταξιδεύει και με 7 μποφόρ, θα μεταφέρει 2-3 φορτηγά και 10-15 ΙΧ, με ταχύτητα 16 μιλίων και με καθημερινό δρομολόγιo Φούρνοι - Θύμαινα - Χρυσομηλιά - Άγιος Κήρυκος - Καρλόβασι και επιστροφή.

ikariastore banner