Επίκαιρη Ερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος κατέθεσε στις 24 Ιουνίου 2010, Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού Σάμου με τον Πειραιά.

Ο βουλευτής ενημερώνει την Υπουργό για τις δυσκολίες που παρατηρούνται στη γραμμή Σάμος-Πειραιάς η οποία εξυπηρετείται από ένα μόνο πλοίο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, που είναι από 30 έως 40% υψηλότερες από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, καθώς και στη δυσκολία να βρει κάποιος εισιτήριο ιδιαίτερα την περίοδο της τουριστικής αιχμής (20 Ιουλίου-10 Σεπτεμβρίου) εξαιτίας  των ενδιάμεσων προορισμών που προσεγγίζει το πλοίο (Σύρος, Μύκονος).

Ο βουλευτής καταθέτει τις προτάσεις του, οι οποίες συνίστανται στα εξής:
- Nα καθορίζονται τα ναύλα όπως σε ανάλογες γραμμές με περισσότερα του ενός πλοία.
- Τα εισιτήρια για τους ενδιάμεσους προορισμούς να περιορίζονται στο 10 με 15% του συνολικού αριθμού, την περίοδο από 20 Ιουλίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.
- Την περίοδο αυτή να δρομολογείται Ρο-Ρο έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μεταφορά όλων των οχημάτων και κυρίως των φορτηγών.

Η Υπουργός ερωτάται αν είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει τις προτάσεις του Βουλευτή που θα βελτιώσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού μας με τον Πειραιά.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση.

 

ikariastore banner