Εμφανίστηκαν ξανά τα βράχια στο Καρκινάγρι Ικαρίας από την κακοκαιρία

Σημερινές φωτογραφίες και ρεπορτάζ από το ikariamag. Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση, πατήστε τον μεγενθυντικό φακό που βρίσκετε πάνω τους.

Η περιβόητη νεοαποκτηθείσα αμμουδιά του Καρκιναγρίου φαίνεται να μην αντέχει και δεύτερο χειμώνα και σιγά σιγά εγκαταλείπει το χωριό. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών (φωτό 1) ρούφηξε την άμμο και επανέφερε ένα γνώριμο τοπίο, τα βράχια.

Όπως βλέπουμε και στις σημερινές φωτογραφίες, η παραλία έχει υποχωρήσει αισθητά αποκαλύπτοντας τα βράχια, ο μπαρκαδούρος ξαναεμφανίστηκε (φωτό 2), η μπούκα της Λειβάδας έχει φράξει - πολύ λιγότερο αυτή τη φορά αλλά έσπασε ο βραχίονας (φωτό 3), το βραχώδες τοπίο έχει αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζεται (φωτό 4) και το μόνο σημείο όπου η άμμος αντιστέκεται περισσότερο είναι το Συρτικό (φωτό 5).

Με τις υποδομές ήδη κατεστραμμένες και το Καρκινάγρι «άφτιαχτο» ακόμα από τις καταστροφές του 2010, ο Αντιδήμαρχος Ραχών κ.Απόστολος Καρίμαλης έστειλε επιστο;ή (στις 8/2/12) στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου ενημερώνει ότι «κατά την έντονη κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας, την Κυριακή και την Δευτέρα (5 και 6/2-2012), δηλαδή θαλασσοταραχή εντάσεως 9 και 10 μποφώρ, καταστράφηκε τμήμα του βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου του Καρκιναγρίου. Συγκεκριμένα καταστράφηκε όλη η υποστήριξη του βραχίονα (από τη θάλασσα) σε μήκος 20 περίπου μέτρα».

Ο κ.Καρίμαλης επισημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες ζημιές στον ίδιο χώρο και ζητά άμεση αποτίμηση της ζημιάς και επισκευή των βλαβών που σημειώθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Καρκιναγρίου Ικαρίας.

Βέβαια η Πολιτεία παραμείνει απούσα κι αν μετρήσουμε πόσες επιστολές, αναφορές και άρθρα έχουν γραφτεί για το θέμα του Καρκιναγρίου από το 2010 μέχρι σήμερα, μπορεί και να ξεπεράσουμε τους κόκκους της άμμου που μόλις εξαφανίστηκε από το Καρκινάγρι!

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

ikariastore banner