Αναβάλλει το ΣΑΣ την απόφαση του για το Πρέβελης – Ποιο το ανακοινωθέν δρομολόγιο

Ρεπορτάζ από το ikariamag.gr

Όπως βλέπουμε και στη γνωμοδοτήση για τα θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως, μετά από την επικύρωση της αλλαγής από Οκτώβρη του ‘ 11των δρομολογίων του Νήσος Μύκονος από 5 σε 3 εβδομαδιαίως, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της απόφασης για το Θέμα 12 που είναι η ετήσια δρομολόγηση του Πρέβελης. Ενδιαφέρον έχει το δηλωθέν δρομολόγιο…

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (Σ.Α.Σ. 04/18-10-2011)
Α/Α ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

ΘΕΜΑ 12
Ετήσια δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΡΟΥ – ΕΥΔΗΛΟΥ– ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ – ΒΑΘΕΩΣ από 01-11-11.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΑΒΟΛΗ

Αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι θα πάει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012. Που σημαίνει ότι μέχρι τότε το Νήσος Μύκονος παραμένει ως έχει. Και αφού (φαίνεται ότι) θα συνεχίσει τη  χειμερινή περίοδο, πιθανολογούμε- υποθέτουμε- ελπίζουμε ότι θα παραμείνει και τη θερινή.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το Πρέβελη, για το οποίο η απόφαση αναβλήθηκε, είναι σε άλλη γραμμή και η απόσυρση του από εκεί θα δημιουργούσε προβλήματα.

Για το ανακοινωθέν δρομολόγιο τώρα, ελπίζουμε να μην ισχύσει (όπως και η αντικατάσταση του Νήσος Μύκονος) γιατί μένουν έξω ο Άγιος Κήρυκος και οι Φούρνοι (ενώ στην αρχή προβλεπόταν να εξαιρεθεί ο Εύδηλος αντ' αυτών). Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να ασκείται πίεση προς το κράτος για να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις – εκκρεμότητες και προσδοκίες για την χρηματοδότηση των γραμμών.

ikariamag

ikariastore banner