Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας

Τι πληροφορίες στέλνει στο ikariamag για την φετινή κατάσταση με τα πλοία στην Ικαρία, ο Δημοσιογράφος το περιοδικού «Εφοπλιστής», Ανδρέας Γρηγοράτος.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου θα παραμείνει στην γραμμή μας το ΕΓ/ΟΓ ΠΡΕΒΕΛΗΣ το οποίο αντικαθιστά για 40 ημέρες το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Το τελευταίο ολοκλήρωσε την ετήσια συντήρησή του κι αντικαθιστά από την περασμένη Τρίτη το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην γραμμή Χίος-Μυτιλήνη.

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ αν και ταξιδεύει με πιο μικρή ταχύτητα είναι ένα καλό πλοίο με πολύ όμορφο ξενοδοχειακό τομέα κι έναν εξαιρετικό πλοίαρχο.Υπάρχουν οι σκέψεις, το δίμηνο Ιούλιος Αύγουστος να πραγματοποιεί κάποια δρομολόγια στην γραμμή μας σαν υποστήριξη του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ το οποίο όπως αποδείχτηκε και πέρυσι, μονάχο του δεν μπορεί να σηκώσει όλη την κίνηση της γραμμής.Αυτή θα ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη και σε συνδυασμό με 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως που πραγματοποιεί η Nel Lines με τα ΦΓ/ΟΓ θα εξομαλύνουν την κατάσταση και δεν θα επαναληφτούν οι περσυνές δυσάρεστες καταστάσεις. Βεβαίως αυτά είναι οι παρούσες σκέψεις της εταιρείας και ΤΙΠΟΤΑ ακόμη δεν είναι οριστικό και βέβαιο.

Από την άλλη πλευρά η εταιρεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου σκέπτεται σοβαρά και την δρομολόγηση ενός επιβατηγού πλοίου στην γραμμής μας είτε συμβατικού παλαιάς τεχνολογίας είτε ταχύπλοου με πιθανότερο το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι. Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται σοβαρά από την διοίκηση της εταιρείας και δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί.

Όπως και να έχει φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ικαρίας αναμένεται καλύτερη από πέρυσι κι ενδεχομένως πιο ανταγωνιστική με συγκράτηση των τιμών των εισιτηρίων.

Ηλίας Γρηγοράτος
Δημοσιογράφος του περιοδικού ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr