• ΙΚΑΡΙΑ: Μεζεδοπωλείο, Εστιατόριο «Περγιαλίδι»
  Χρυσόστομος Αγίου Κηρύκου - Ικαρία
  Τηλέφωνο:
  Fax:
  κινητό:
  • 6978831503
  ιστοσελίδα:
  e-mail:

  Πληροφορίες

  Το Περγιαλίδι είναι το πέρασμα, το μονοπάτι δηλαδή που χρησιμοποιούσαν οι ορεινοί Ικαριώτες και γενικά οι νησιώτες και για να περνούν τα ζώα για βοσκή. Ένα Περγιαλίδι ήταν καλά κρυμμένο στις ξερολιθιές και τις εκτάσεις που χώριζε.

  Έτσι και το καφέ - εστιατόριο «Περγιαλίδι» είναι μια ‘κρυφή περαταριά’ από τις πιο γνωστές παραλίες της Νότιας Ικαρίας, του Σκουρδουλιάρη, του Ξυλοσύρτη και φυσικά το Λιβάδι. Βρίσκεται μόλις δυο Χιλιόμετρα Νότια του παραδοσιακού οικισμού Χρυσόστομος, στην παραλία Μικρό Λιβάδι και στο ξωκλήσι της Ανάληψης, και η θέα του αγκαλιάζει όλο το Ικάριο πέλαγος.

  Αξίζει να γευτείτε τους ντόπιους μεζέδες, όπως το τυρί καθούρα στις σαλάτες, τα πιτταράκια μας, σουφικό, κολοκυθοανθούς φρέσκους, και ανά εποχή χοιρινό καπνιστό (καγιά με ομελέτα), καρώνους, πηχτή κ.α. Τα κρέατα, οι ντομάτες, οι πατάτες είναι όλα δικής μας παραγωγής, όπως και τα ορεκτικά όλα χειροποίητα.

  Ανοιχτά από το μεσημέρι,  τότε που η Γιωργία ‘ξεψαρίζει’ και ξεκινά να τηγανίζει τα φρέσκα ψάρια μας, το απόγευμα για καφέ, σπιτικά γλυκά, ουζάκι ή ντόπιο τσίπουρο και κρασί και το βράδυ για ατελείωτες βεγγέρες παρέα με τον ήχο του γιαλού και την πολύ καλά προσεγμένη μουσική. Ημέρες που τα μελτέμια δεν επιτρέπουν την ψαριά, τα μαγειρευτά μας θα σας καταπλήξουν.

  Εκτός από τις παραλίες, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με το αναπαλαιωμένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο στην Μάνα του Νερού στο Χρυσόστομο, τα καταπράσινα μονοπάτια του οικισμού ή το θέατρο στον βράχο του Ίκαρη, εκεί που ο μύθος σταμάτησε το πρώτο ανθρώπινο πτητικό ταξίδι.

  Το κτήριο, χωρητικότητας 120 ατόμων, εξ ολοκλήρου με πέτρες από τρεις οικισμούς του νησιού, είναι πιστή αντιγραφή του Ικαριώτικου αρχοντικού σπιτιού και τα μπαλκόνια του ένας ιδανικός προορισμός ‘για αθάνατο νερό και για αφρισμένες μπύρες’.

  10-15 ευρώ/άτομο

  Ο χώρος διατίθεται για κάθε είδους εκδήλωση.
   

  Δήμος - Χωριό:
ikariastore banner