Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [23/11/17]

- Εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου: Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (προϋπολογισμού 8.205.438 ευρώ). Πρόκειται για τα προγράμματα που δημιούργησε το Υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα οποία θα στηρίξουν τα νησιά με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα και για νησί της Ικαρίας το πρώτο έργο είναι: «Συμπληρωματικά έργα για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας» (Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας) 860.000 ευρώ.

- 962.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οικιακή κομποστοποίηση: Αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 4 έργα που αφορούν στην οικιακή κομποστοποίηση, συνολικού προϋπολογισμού 962,316 ευρώ. Η κομποστοποίηση και ειδικά η οικιακή κομποστοποίηση, είναι μια δράση που για πρώτη φορά αναπτύσσεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με οργανωμένο τρόπο. Φορείς υλοποίησης των έργων είναι οι αντίστοιχοι Δήμοι. Κανένα από τα 4 έργα δεν αφορά τον Δήμο Ικαρίας.

ATZENTA:
- Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων σας προσκαλεί την Κυριακή 26/11, ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγ. Κηρύκου να απολαύσετε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη «Σ’ αυτούς που δεν σώπασαν…». 44 χρόνια μετά μαθητές του 1ου, του 2ου Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου και του Δ.Σ. Ξυλοσύρτη θα ενώσουν τις φωνές τους τραγουδώντας για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο, τη δικτατορία, την ελευθερία, τη ζωή. Να είμαστε όλοι εκεί.

- Επίσκεψη στο Καραβόσταμο: Κυριακή  26  Νοεμβρίου 2017 Ξεναγεί ο καθηγητής κ. Ηλίας Γιαννίρης, Συνοδεύει ο ιστορικός κ. Θεμιστοκλής Κατσαρός. (Αναχώρηση από τον Άγιο Κήρυκο στις 11:30, με ιδιωτικά μέσα). Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ»

- Ο Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος & Γύρω Δήμων «Ο ΙΚΑΡΟΣ» θα πραγματοποιήσει Αιμοδοσία στις 26 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή στην αίθουσα του Συλλόγου (Μακεδονίας 46, Πέραμα) από τις 10:30 έως τις 13:00. Τη διαδικασία της αιμοδοσίας θα αναλάβει ιατρικό κλιμάκιο από το νοσοκομείο Μεταξά. Πριν την αιμοδοσία, οι γιατροί θα εξετάσουν όλους τους υποψήφιους αιμοδότες και θα αποφασίσουν κατά πόσο είναι σε θέση να δώσουν αίμα. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε να διατηρηθεί η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου ζωντανή. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, η Τράπεζα έχει βοηθήσει πολλούς συμπατριώτες και επιθυμία του ΔΣ είναι να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.

- «Γονείς και Έφηβοι-Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε...!» Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος», καλεί όλους τους γονείς εφήβων σε ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήρι διερεύνησης της ‘θυελλώδους’ σχέσης ανάμεσα στους έφηβους και τους γονείς τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Εύδηλο στην αίθουσα του Κουτσουφλάκειου, την Δευτέρα 27/11/2017 και ώρα 17:00μ.μ.-20:00μ.μ. Σας ενημερώνουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών το σημερινό βιωματικό εργαστήρι για γονείς με τίτλο "Γονείς και Έφηβοι - Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε" μεταφέρεται για την Τετάρτη 29/11/2017 ώρα 17:00 - 20:00 στο Κουτσουφλάκειο Ευδήλου.

- Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, Αθήνα) οργανώνει την Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017 ώρα 7.00 μ.μ. εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Θέμελη (διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης - καθηγητή Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που απεβίωσε εφέτος, τον Ιούνιο).

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner