Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [22/4/17]

- Αλλαγές στις θέσεις των αιρετών του δήμου Ικαρίας: στην θέση του αντιδημάρχου Αγίου Κηρύκου κ. Σπύρου Τέσκου  ορίστηκε ο Νικόλαος Λαρδάς ο οποίος είχε την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και την θέση του αναλαμβάνει η κ. Ειρήνη Μαυρογιώργη. Η κ. Βασιλική Καρίμαλη – Λαρδά παραμένει αντιδήμαρχος καθόλης της ύλης όπως στις θέσεις τους παραμένουν οι αντιδήμαρχοι Ευδήλου και Ράχων κ. Στελιος Κουντούπης και Σωτήρης Κόχυλας αντίστοιχα. η θητεία τους θα διαρκέσει δυόμισι χρόνια, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή από 1-4-2017 έως 31-8-2019.

- Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και ο Δήμος Ικαρίας σε συνεργασία με τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία του νησιού, διοργανώνουν Τουρνουά Καλαθοσφαίρησης 3X3 στις 29 και 30 Απριλίου στο προαύλιο του Λυκείου Ευδήλου. Οι αγώνες θα ξεκινούν από τις 9 π.μ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία του δήμου Ικαρίας κατά τις ώρες 9:00-14:00 από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 28 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στα δημοτικά κατάστημα: Ευδήλου 2275350119 -2275350116, Ραχών 2275350513-2275350520 και στο Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου 2275350401- 2275350431.

- Ο Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ, καλεί όλους τους φίλους του συλλόγου, τους γονείς και τους Πολιτιστικούς φορείς των Ραχών στην εκδήλωση τιμής των τμημάτων του συλλόγου μας που διακρίθηκαν, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αθλητικής χρονιάς 2016-2017. Η εκδήλωση θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο Ραχών το Σάββατο 22 Απριλίου από τις 3.00 μ.μ. και θα ξεκινήσει με φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Γυναικών Διαγόρα – Βύσσας Σύρου  και θα ακολουθήσουν όλες οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων. Ποιο συγκεκριμένα θα τιμηθούν: Το τμήμα Γυναικείου ποδοσφαίρου, το ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα, το εφηβικό τμήμα υποδομής ποδοσφαίρου, και το τμήμα παίδων μπάσκετ.

- Mε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΑΓΟΡΑ Ραχών Ικαρίας, εκφράζει και δημόσια τα θερμά του συγχαρητήρια στο γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας, για την πανάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της  Γ’ Εθνικής κατηγορίας, και την άνοδο του στα σαλόνια της Β’ Εθνικής. Αποδίδει την επιτυχία στον προπονητή, τις παίκτριες, τους γονείς και τις οικογένειες των αθλητριών, τους αφανείς ήρως του συλλόγου. Επίσης ευχαριστεί την Δημοτική αρχή, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και όλους τους φορείς που βοήθησαν και βοηθούν για την ολοκλήρωση των εργασιών. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Πιστεύουμε κατά την δέσμευσή τους ότι σύντομα θα εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το δημοτικό γήπεδο Ραχών ώστε να μπορούν τα τμήματα του ποδοσφαίρου του Διαγόρα να έχουν την φυσική τους έδρα και ειδικά το γυναικείο τμήμα το οποίο από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα δεν έχει παίξει ποτέ στην έδρα του”. Τέλος ευχαριστεί τους χορηγούς, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, τους κατοίκους και τους πολιτιστικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ραχών και τους τοπικούς συλλόγους.

- Με ανακοίνωση του o Δήμος Ικαρίας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η παρούσα δημοτική αρχή στον χώρο του Αθλητισμού από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα. Ιεραρχόντας τις ανάγκες, ο δήμος στόχευσε αρχικά στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.  Ταυτόχρονα  εξασφαλίστηκε η  διοργάνωση τριών αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (τριήμερο εκδηλώσεων τον Νοέμβριο του 2014 - Basket Camp τον Ιούνιο του 2015- τουρνουά Basket 3χ3 τον Απρίλιο του 2017) όπως και η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπασκετ στις Ράχες - επισκευή γηπέδου Μπασκετ στην Ακαμάτρα - αντικατάσταση τάπητα στο  γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).  Παράλληλα μέσα στο 2017 εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγιου Κηρύκου» και  χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδηλου». Στην ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι συνεχίζει να αναζητά τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση τριών ακόμα αναγκαίων αθλητικών έργων στην Ικαρία (κατασκευή αποδυτηρίων στο δημοτικό γηπέδου ποδοσφαίρου Ραχών, τοποθέτηση φωτισμού (έχει γίνει η προμήθεια) στο δημοτικό γηπέδου Αγ. Κηρύκου, κατασκευή  ενός  κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρεια Ικαρία).
Σε ότι αφορά ειδικότερα την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, η Δημοτική  Αρχή με ανακοίνωσή της χαιρέτισε στις 2/4/2017 με ιδιαίτερη χαρά τη ξεχωριστή επιτυχία του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του  Α.Γ.Σ  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  με  την άνοδό του στην Β εθνική  κατηγορία. Παράλληλα ο Δήμος σχεδίαζε την διοργάνωση εκδήλωσης για την προσφορά των αθλητικών συλλόγων του νησιού μας, αλλά και την βράβευση των τμημάτων τους που διακρίθηκαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε όλα τα αθλήματα, με κορυφαία αυτή των κοριτσιών του Α.Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, εκδήλωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΙΑΓΟΡΑ για την απόφαση τους να οργανώσουν άμεσα τιμητική εκδήλωση για τα τμήματα του συλλόγου τους, προτείναμε (πρόταση που έγινε τότε αποδεκτή) να μετέχει και ο δήμος Ικαρίας στην εκδήλωση απονέμοντας στις αθλήτριες του γυναικείου τμήματος τιμητικά μετάλλια (Τα οποία έχουμε ήδη προμηθευτεί). Λίγες μέρες αργότερα ενημερωθήκαμε προφορικά από τον πρόεδρο του συλλόγου  α) ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 22/4/17 και  β) ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν δέχτηκε ο Δήμος να απονείμει μετάλλια σε αυτή την εκδήλωση. Τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4/17 δόθηκε και γραπτή πρόσκληση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμήσουν με την παρουσία τους την  εκδήλωση. Απ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε αυτή η πρακτική δεν έχει προηγούμενο  (θα μας ενδιέφερε να γνωρίζουμε το σκεπτικό του Δ.Σ) θεωρώντας ως ανακόλουθο να προσκαλείται ο Δήμαρχος του νησιού (ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του)) να τιμήσει μια εκδήλωση και ταυτόχρονα να του απαγορεύεται  να  τιμήσει και εκείνος τους τιμώμενους. Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν (αν μη τι άλλο) την συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων  που υπάρχουν στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού είτε αυτά αφορούν την δραση των συλλόγων είτε την δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων". Η ανακοίνωση αυτή δίνεται στην δημοσιότητα, όπως αναφέρεται, προς  αποφυγή παρερμηνεύσεων της στάσης του Δήμου Ικαρίας στην εκδήλωση του Διαγόρα στις 22/4/2017.

- 8η ΕΝΤΟΥΡΙΑΔΑ Ικαρίας 2017: Οι μοτοσυκλετιστές του Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑ σας προσκαλούν, στον αγώνα εντούρο Εντουριάδα Ικαρίας! Έναν εντυπωσιακό αγώνα εντούρο, που θα διεξαχθεί στην πίστα Motocross στο Πέζι Ραχών Ικαρίας. Το ραντεβού, για τους αναβάτες και τους θεατές, είναι την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στις 11πμ.
Διοργάνωση: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΜΗΜΑ- Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑ.
Πληροφορίες - Συμμετοχές:  2275041041- 6944357504 - 6977183103 – 6988067348 - enduroikarias.gr

- Εκδρομή σε Καστοριά – Νυμφαίο: 2-3- 4- 5 / ΙΟΥΝΙΟΥ 2017,  3μερο Αγ.Πνεύματος το ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ. ταξιδεύει στους «παραμυθένιους»  τόπους της πατρίδας μας! Δηλώσεις συμμετοχής: Χαρούλα Κοτσάνη: 6980507432 & Ζαχαρούλα Κ.6945044724.

- Ικαριώτικο Πανηγύρι στο Τορόντο του Καναδά, το Σάββατο 20 Μαϊου στις 7:00 στο Metropolitan Center. Στο βιολί ο Νίκος Φάκαρος με ορχήστρα την “Παρέα”.

ikariamag.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr