Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [11/11/17]

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης  και τα σχεδία για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Καλούν ταυτόχρονα το λαό των νησιών μας να αντισταθεί οργανωμένα, με τη μαζική του συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 14ης Νοεμβρίου που διοργανώνουν Εργατικά κέντρα και συνδικάτα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, (στην Ικαρία συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου 7:00μ.μ), παράλληλα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την συμμετοχή του δήμου Ικαρίας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στις 22/11/2017 σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας  πάντα το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

- Σύγκλησης 16ης συνεδρίασης  Δημοτικού Συμβουλίου 2017: Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου Αγιου Κηρύκου 15 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη & ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
Θα προηγηθεί Ενημέρωση  Δημάρχου για διάφορα τρέχοντα θέματα.
1. Συζήτηση σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.  (Εισήγηση Δήμαρχος).
2. Έκφραση γνώμης για τις προτεινόμενες μεταβολές των σχολικών μονάδων της Ικαρίας. (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Ε Παιδείας).
3. Παραλαβή πρωτοκόλλου παροχής υπηρεσιών (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ)
4. Τροποποίηση Σύμβασης Διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Σάμου για την εποπτεία Κέντρου Κοινότητας.  (Εισήγηση Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου).
5. Ορισμός Επιτροπής Παρακολούθησης - Πιστοποίησης και παραλαβής των παραδοτέων της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ικαρίας»
6. Συζήτηση Λήψη απόφασης σχετικά με την πρόταση του ΣΕΓΑΣ, για την διοργάνωση των 30ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων Στίβου στην Ικαρία. (Εισήγηση Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου).
7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το τεχνικό  πρόγραμμα 2018 και κατανομή ΣΑΤΑ. (Εισήγηση Δήμαρχος ).
8. Έγκριση μελέτης  έργου «Τοποθέτηση Ταρτάν στο  Δημοτικό Στάδιο Ικαρίας» (Εισήγηση Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου).
9. Έγκριση των Τευχών  δημοπράτησης της μελέτης «ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ».  (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ).
10. Έγκριση Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του Δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου για τις πράξεις με Τίτλο: α) «ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΑΡΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ», β) «ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ» (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ).
11. Έγκριση των Τευχών δημοπράτησης των έργων με τίτλο: α) «ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΑΡΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ», β) «ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ» (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ).
12. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωτή του για την συμμετοχή στην επιτροπή παραλαβής των έργων α)«ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ», β)«ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ» (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ)
13. Έγκριση  1ου Α.Π. των έργων α) «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε ΕΥΔΗΛΟΥ».   (Εισήγηση  Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ευδήλου ) και β) «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 2015 ΔΕ ΡΑΧΩΝ». (Εισήγηση Αντιδήμαρχος ΔΕ Ραχών).
14. Λήψη απόφασης για αιτήματα  παράτασης των έργων :  α) «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε ΕΥΔΗΛΟΥ» β) «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ», γ) «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 2015 ΔΕ ΡΑΧΩΝ», δ) «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ»   (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ).
15. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών. (Εισήγηση Αντιδήμαρχος διοικητικών   και οικονομικών υπηρεσιών).
16. Αιτήματα συλλόγων  α) Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΑΜΑΛΟΥ», β) Ναυτικού Ομίλου Ικαρίας.

- Από τις 23 Οκτωβρίου το Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας έχει στην διάθεσή του έναν υπερηχοτομογράφο για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του. Το μηχάνημα είναι παραχώρηση από το Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Πειραιά μέχρι την απόκτηση ενός καινούργιου μέσω του ΕΣΠΑ όπου έχει γίνει σχετική πρόταση για απόκτησή του. Θυμίζουμε ότι στο εν λόγω Κέντρο Υγείας υπηρετεί γιατρός ακτινοδιαγνωστικής για τρία χρόνια.

- Επίσκεψη και Ενημέρωση για το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο στην Ικαρία από τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., με την παρουσία του βουλευτή Ν. Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη: Κατά το διήμερο 6&7/11/2017, επισκέφθηκαν την Ικαρία ο Βουλευτής Ν. Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, με δωδεκαμελή ομάδα ανώτατων στελεχών και επιστημόνων της  ΔΕΗ- ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. για την παρουσίαση και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Υβριδικού Ενεργειακού Έργου της Ικαρίας η κατασκευή του οποίου όπως είναι γνωστό, ξαναξεκίνησε, μετά από ακινησία χρόνων . Το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 85% (αφού η έναρξη των εργασιών χρονολογείται από το 2009) θα ενεργοποιείται κατά στάδια και εκτός απροόπτου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2019.

- ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ σας καλεί σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης που θα γίνει το Σάββατο 18 Νοέμβρη στο παλιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου, στις 8 το βράδυ.

ikariamag.gr