Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [3/7/17]

- Από σήμερα 3/7 ξεκινάει η Αιμοδοσία στην Ικαρία μέχρι τις 9/7: Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” είναι το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος, που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών τους όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας. Αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από την περσινή χρονιά έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες αίματος, μέσα από το εφετινό πρόγραμμα αιμοδοσίας στο νησί μας, σύμφωνα με το ακόλουθο πίνακα:

- Στην κοινή δήλωση (27/6) των 5 Δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Ικαρίας Σταμούλος Σ. Καισαριανής Σταμέλος Η. Πάτρας Πελετίδης Κ. Πετρούπολης Σίμος Β. Χαϊδαρίου Σελέκος Μ.) για την απόπειρα εμπαιγμού των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ εκτός των άλλων ρωτούν: «Οι 80 περίπου δήμοι, που σήμερα είναι κοντά στο «κόκκινο», πώς άραγε μπορούν να προκηρύξουν θέσεις για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μάλιστα σε αριθμό ίσο με τους σημερινούς συμβασιούχους, όταν η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση να έχει ο κάθε δήμος τέτοιο ύψος ανταποδοτικών που να καλύπτει σήμερα μέχρι τον καταληκτικό μισθό τους εργαζόμενους που θα προσλάβει; Αλήθεια, πού να τα βρουν οι δήμοι μας τούτα τα ποσά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, αν δεν χαρατσώσουν τους δημότες τους; Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων σήμερα των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους.  Τέλος, αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορεί να το καταφέρει πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!»

- Στην κοινή δήλωση (26/6) που έγινε μετά από την απεργία των εργαζομένων στον δήμο Ικαρίας, οι  Πρόεδροι της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας αναφέρονται, εκτός των άλλων, στα εξής: «……επειδή θεωρούμε πολύ σημαντικό το ζήτημα που μας έφερε στο ίδιο πεζοδρόμιο, αυτό των περικοπών υπό τις μνημονιακές επιταγές, που οδηγεί στην απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων μας όπως και στο δραματικό περιορισμό των προσλήψεων για την επόμενη χρονιά σε Δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και δομές Πρόνοιας, επιθυμούμε να μείνουμε σε αυτό που θεωρούμε φλέγον και άμεσο, επαναλαμβάνοντας δημόσια την πρόταση-πρόσκληση που κάναμε και κατ’ ιδίαν στη συνάδελφο πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ικαρίας: Είμαστε πρόθυμοι να διοργανώσουμε από κοινού ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά και αντίστοιχες ανοικτές ενημερωτικές συζητήσεις στις πλατείες με τους συντοπίτες μας, για να εξηγήσουμε σε όλους γιατί θεωρούμε το ζήτημα των 18 υπό απόλυση συναδέλφων μας ζήτημα όλης της Ικαριώτικης κοινωνίας και γενικότερα το ζήτημα του περιορισμού και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, ζήτημα όλης της κοινωνίας!»

- Επισκευή Λουτροκαταστημάτων Δ.Ε. Αγίου Κηρύκου και πιο συγκεκριμένα,  το έργο αναφέρεται στις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση του Απόλλωνα. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 36.580,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 17%. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ του Δήμου (Κ.Α:70-7336.08) του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ΚΝΕ, με την συμμετοχή τοπικών ομάδων –με νέους αλλά και παλαίμαχους-, στο γήπεδο Ευδήλου Ικαρίας, την Κυριακή 26 Ιούνη,Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

- Στην Ικαρία το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό διήμερο διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου (συμμετέχουν Σύλλογοι Γυναικών Σάμου και Ικαρίας, μέλη της ΟΓΕ Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων Σάμου και Ικαρίας) το Σάββατο 1η Ιούλη στην αίθουσα Αγίου Πολυκάρπου Ραχών, με ομιλίες και προβολή αντιπολεμικής ταινίας, ενώ την Κυριακή 2 Ιούλη στις 5 μ.μ. ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία του Χριστού Ραχών έως τον Άγιο Κήρυκο όπου και ακολούθησαν ομιλίες και προβολή αντιπολεμικής ταινίας στον χώρο του δημοτικού κινηματογράφου (πρώην σινέ ΡΕΞ).

ΑΤΖΕΝΤΑ
- ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη: 4 ΙΟΥΛΙΟΥ στο δημοτικό κινηματογράφο Αγ.Κηρύκου Ικαρίας. Περισσότερα εδώ.

- Ο Καπετάν Μιχάλης… για 3 ημέρες στην Ικαρία. Περισσότερα εδώ.

- "Θα σου πω μια ιστορία που τη λένε... Ικαρία": Η ομάδα του Κώστα Γάκη για 4 παραστάσεις στην Ικαρία. Περισσότερα εδώ και εδώ.

- Η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας σας προσκαλεί στις Μουσικές Αυλές 2017 από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου. Παλιοί και νέοι μαθητές θα βρεθούν για έκτη συνεχή χρονιά στο γνώριμο χώρο του Αϊ-Γιάννη σε μια ακόμη αλληλεπίδραση σ’ αυτή τη μουσική γειτονιά των Ραχών. Παράλληλα με τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και προβολή ενός αντιφασιστικού μουσικού ντοκιμαντέρ. Περισσότερα εδώ.

ikariamag.gr

ikariastore banner