Το ΜΑΤΑΡΟΑ τώρα σε eBook. Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ

Οι εκδόσεις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου Διάλογοι από και με αφορμή το 1ο διεθνές σεμινάριο Ματαρόα στην Ικαρία. Προς ένα Μεσογειακό Φαντασιακό και σε eBook. Και μάλιστα σας το διαθέτουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Πανεπιστημιακοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο μαζί με πολίτες της Ικαρίας συζητούν για τη διαχείριση των παραδοσιακών κοινών, για τους σύγχρονους αγώνες στην Ικαρία, τα απορρίμματα, την Υγεία, την παιδεία, το ικαριώτικο πανηγύρι και το ικαριακό όνειρο. Στη ρότα προς ένα Μεσογειακό φαντασιακό, μπαίνουν οι πρόσφατες εξελίξεις από την Αίγυπτο μέχρι το πάρκο Gezi της Κωνσταντινούπολης, από τα κινήματα στη Ρουμανία μέχρι την αντίσταση στην Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη, από την ιδιωτικοποίηση των υδάτων μέχρι την άνοδο των εταιρειών στην Αμερική.

Το βιβλίο αυτό καταγράφει έναν διάλογο με αφορμή τις δημόσιες συνεδρίες του σεμιναρίου Ματαρόα στην Ικαρία, και αφορά στα κοινά, τις “περιφράξεις” και “απο-περιφράξεις” τους, και το Μεσογειακό φαντασιακό⋅ στο πώς μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας πέρα από την κρισολογία, που συχνά χρησιμοποιείται από την πολιτική εξουσία, για να νομιμοποιήσει τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις του κοινωνικού συμβολαίου. Απέναντι στην “εξουσία των ειδικών”, προτάσσουμε την αξία ενός ισότιμου διαλόγου ανάμεσα σε ερευνητές και πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των φυσικών πόρων και δημόσιων αγαθών, ενάντια στη διάλυση των εργατικών και πολιτικών τους δικαιωμάτων. Τους αγώνες των λαών της Μεσογείου, αλλά και πέρα απ’ αυτήν, ενώνουν τα κοινά δεινά εντός του ίδιου αποτυχημένου συστήματος, και κοινά αιτήματα⋅ τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα οράματα που κινούν κοινωνικές επαναστάσεις.

Εκδόσεις ελεύθερες πτήσεις, Ιούλιος 2014
Επιμέλεια: Μαρια Μπαρέλη-Γαγλία & Αργυρώ Φάκαρη
Σελ: 240

Κατεβάστε το eBook σε μορφή PDF ή EPUB και απολαύστε το στις συσκευές σας. Για το αρχείο EPUB θα χρειαστείτε ενα πρόγραμμα ανάγνωσης, π.χ iBooks ή EPUBReader για iPhone, Prestigio για Android και Adobe Digital editions για Mac & PC).

Επίσης, στο εξής θα το βρίσκετε, μαζί με άλλες ικαριακές εκδόσεις και όλα τα βιβλία των ελεύθερων πτήσεων, στο εκδοτικό ράφι του ikariastore.gr

ikariamag.gr

ikariastore banner