Οι τελευταίες ειδήσεις για την κινητοποίηση των Ικαριωτών την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Υπ.Υγείας

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, συνάντηση στα γραφεία του Κάβο Πάπα στην Αθήνα (φωτό), με σκοπό τον συντονισμό των συλλόγων για την αυριανή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Θυμίζουμε το κάλεσμα του Δήμου Ικαρίας & Φορέων καθώς και της Επιτροπής Αγώνα για κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 11/12 στις 11 το πρωί (η Επιτροπή έχει καλέσει προσυγκέντρωσει στις 10:30 στην πλατεία Βικτωρίας). Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημερώθηκαν για την κατάσταση των παροχών υγείας στο νησί και για τη δράση της Επιτροπής τόσο για την υγεία όσο και για το Γηροκομείο Ικαρίας. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη για σύμπραξη όλων των φορέων με σκοπό τη κοινή δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς και οργανωτικά ζητήματα για την αυριανή κινητοποίηση.

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας αποφάσισε για την Παρασκευή 11/12 το συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου για την διευκόλυνση της συμμετοχή (Δ.Σ και εργαζόμενοι) στην συγκέντρωση. Επίσης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για την ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ.  για τα τοπικά ζητήματα της υγείας και της παιδείας. Επιπλέόν, Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 8:00-11:00 π.μ. ώστε με την συμπληρωματική στάση της ΟΛΜΕ 11:00-14:00 (επισυνάπτεται η σχετική απόφαση), να διαμορφωθεί το απεργιακό κάλεσμα της 11/12 για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας. Τέλος, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας κηρύσσει τρίωρη (3ωρη)  στάση εργασίας για τις ώρες 11:00 – 14:00 την Παρασκευή 11/12/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν σε κινητοποίηση για την Υγεία και την Παιδεία στην Αθήνα.

Ανακοινώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου όπως και η Περιφερειακή Παράταξη Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή.

ikariamag.gr

ikariastore banner