Λιμεναρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Δελτιο τύπου 9/1/17

Ο λιμενικός σταθμός Αγίου Κηρύκου Ικαρίας σε ανακοίνωση του ενημερώνει ότι τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017) ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:
1. Δευτέρα (09/01/2017) και Τρίτη (10/01/2017):
α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):
α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών τους.

Το ΤΕ Αγίου Κηρύκου (παρατηρητήριο) παρακαλείται εντείνει την προσοχή του για τυχόν εντοπισμό διακινδυνεύοντος σκάφους και τεθεί σε ετοιμότητα για συνδρομή βοήθειας αν αυτή απαιτηθεί.-

Λιμενικός Σταθμος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας