Από όσα δοκιμάσαμε (και δεν ήταν λίγα) και πήραμε ως δώρα με την επιστροφή, αυτό που έσπρωξα με περισσή προσοχή ανάμεσα στα πιο μαλακά ρούχα της βαλίτσας, από φόβο μη σπάσει, ήταν το βαζάκι με το άγριο κρίταμο Ικαρίας. Δύο μέρες εκεί, δύο μέρες στους Φούρνους*, μόλις χθες το μεσημέρι επιστρέψαμε από ταξίδι τετραήμερο φουλ στα νόστιμα, φαγητά μαγειρεμένα και ντελικατέτσες νησιώτικες. Κορυφαίο απόκτημα τούτο το βάζο με τραγανό κρίταμο.

Ένας θησαυρός γεύσης της μεσογειακής κουζίνας, γνωστός από την αρχαιότητα. Προστίθεται σε σαλάτες, όσπρια, σούπες, θαλασσινά, κ.ά. Συνοδεύει ως μεζές το τσίπουρο, το ούζο ή τη ρακή.

ikariastore banner