Ειδήσεις από το Επαρχείο Ικαρίας-Φούρνων για έργα και υγεία 24/10/14

Συνάντηση με το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Βασιλείου και τον υπεύθυνο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κ. Γεροντή είχε ο Έπαρχος της Ικαρίας συζήτησαν και ενημερώθηκε ο Έπαρχος για την πορεία των έργων που εκτελούνται στην Επαρχία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως για την Μαρίνα Αγίου Κηρύκου, τον δρόμο Κάλαμο- Να, την διαδικασία για την ένταξη του έργου παράκαμψη Ευδήλου για την εργολαβία συντήρησης του Επαρχιακού Δικτύου της Ικαρίας, όπως και για τα έργα των Φούρνων. 

Επίσης συνάντηση είχε με τον κ. Γεροντή υπεύθυνο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος όπου μαζί με τον μηχανικό του Επαρχείου κ. Μαρτίνη επιθεώρησαν τα τεχνικά έργα απορροής υδάτων σε όλη την Επαρχία και τα ρέματα και ειδικότερα όσα τεχνικά είναι επί του Επαρχιακού Δικτύου, που πρέπει άμεσα να καθαριστούν προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και επικινδυνότητα στην βατότητα του Επαρχιακού Δικτύου.

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τους τρεις επιβλέποντες μηχανικούς της Εγνατίας Οδού Α.Ε  με επικεφαλής την μηχανικό κα. Κουρουμλή στα πλαίσια της συνεργασίας και ενημέρωσης για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Εγνατία εντός του Επαρχιακού Δικτύου απ’ ότι διαβεβαίωσαν τον Έπαρχο θα εντατικοποιήσουν τις εργασίες, και κατά τον μήνα Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν την κατασκευή της αποκατάστασης του Τμήματος του Επαρχιακού Δικτύου στην περιοχή του Μαυράτου που είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημείο του Επαρχιακού Δικτύου. Επίσης παρέδωσαν συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα έργα που έως τώρα έχουν εκτελέσει και ποια είναι  σε εκκρεμότητα.

Επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε στον Έπαρχο, τον ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο ότι προκηρύχθηκαν δύο θέσεις στο Νοσοκομείο γενικών Ιατρών και ένας για τους Φούρνους μόνιμοι, μια θέση για έναν επικουρικό στον Άγιο Κήρυκο για τις δομές του ΙΚΑ. Δύο θέσεις επικουρικών Παθολόγος και Παιδίατρος για το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και μια θέση αγροτικού για το Αγροτικό Ιατρείο του Μαγγανίτη.

Μετά από συνεννόηση με τον Ταξίαρχο θα τοποθετηθεί Ιατρός στο Ιατρείο των Φούρνων για δύο εβδομάδες από 31 Οκτωβρίου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, η Ταξιαρχία και ο
κ. Ταξίαρχος είναι πάντα στο πλευρό της Επαρχίας και πάντα άγρυπνος φρουρός στα καθημερινά προβλήματα των νησιών δείχνοντας πάντα εμπράκτως την συμπαράστασή του στρατού όπως και με την έλλειψη Ιατρού στην Θύμαινα που καλύπτεται και αυτό το κενό όποτε είναι ανάγκη. Ξανά τους ευχαριστούμε θερμά τον Ταξίαρχο και τον κ. Ταγματάρχη της Ικαρίας.               

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΟΣ
ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 

ikariastore banner