Ειδήσεις από το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων 27/3/15

Δελτίο τύπου από τον Έπαρχο κ.Παμφίλη

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαπλάτυνσης του οδικού τμήματος Περδίκι-Αεροδρόμιο όπου τα αδρανή υλικά θα χρησιμοποιηθούν για το έργο της Μαρίνας του Αγίου Κηρύκου. Αυτήν την στιγμή εργάζονται δύο εκσκαφείς, βαρέα μηχανήματα που δημιουργούν την υποδομή για την παρουσία επί πλέον μηχανημάτων. Οι εργασίες κατασκευής του συγκεκριμένου αναπτυξιακού έργου θα συνεχιστούν με γρήγορους αυξητικούς ρυθμούς για να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος κατασκευής του.

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον επικεφαλής του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών κ. Δημήτρη Λιγνό όπου συζητήθηκαν οι προγραμματισμοί της χορωδίας για το επόμενο διάστημα και το καλοκαίρι. Έχουν σχεδιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με συνεργασίες χορωδιών από άλλες περιοχές της Ελλάδας οργανώνουν τις επισκέψεις και τις φιλοξενίες, θα παρουσιάσουν προγράμματα αξιόλογα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού και των Φούρνων όπου θα μας μαγέψουν με το νέο ρεπερτόριο και την παρουσία τους.

Θέλω να τους συγχαρώ για την ακούραστη προσφορά του κ. Λιγνού και των μελών της χορωδίας και την μεταφορά του πολιτισμού της Ικαρίας μας που έχουν πραγματοποιήσει εντός Ικαρίας έως σήμερα, την παρουσία τους στην Σάμο, στο Καρλόβασι, στους Φούρνους, στους Μυτιληνιούς στην Σάμο, στο Ναύπλιο, στο Άργος, στη Νεμέα, στις Ράχες Ικαρίας, στα Μετέωρα, στην Λειβαδιά, στην Καστοριά και σε άλλα μέρη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην παραγωγή πολιτισμού της χορωδίας μας και την τουριστική προβολή του τόπου μας που με μεράκι και αγάπη κάνουν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επαρχείο Ικαρίας και η Αντιπεριφέρεια Σάμου είμαστε στο πλευρό τους και θα βοηθήσουμε στις εκδηλώσεις τους με κάθε τρόπο.        

 

ikariastore banner